Mener Nike har skyld i de stive draktprisene

Du må ut med godt over tusenlappen for hjemmedrakten i 2024/25-sesongen.

80 pund, eller over 1100 norske kroner, er det du må ut med dersom du har lyst på hjemmedrakten Liverpool skal spille med neste sesong. Den nye drakten ble lansert torsdag morgen, og prisen er høyere enn noen gang. Ønsker du drakten som stjernene spiller med i kamp må du punge ut 125 pund - over 1700 kroner. 

The Athletic skriver at Liverpool FC mener draktleverandør Nike har skylden for at prisen har økt så mye de siste årene. Prisen på den ordinære hjemmedrakten øker med 6,7 prosent, fra 74,99 pund til 80 pund. 

Drakter til barn øker på sin side med 9,2 prosent, fra 54,95 pund til 60 pund. Med dagens kronekurs må du altså betale over 800 kroner for en drak til barn. 

Liverpool FC har blitt konfrontert med prisøkningen, og de mener altså det er Nike som har skylden. Nike har påført en flat kostnadsøkning på 8,5 prosent for alle klubbene de er i samarbeid med. De har også kommet med en veiledende pris som de ikke åpnet for å forhandle om. 

Med andre ord vil ikke klubben tjene de store summene på at draktprisene øker. I stedet vil Nike håve inn, mens kostnaden for forbrukerne selvsagt blir høyere. 

Kan gå over til Adidas

Liverpool-supporternes representanter i styret i klubben har uttrykt bekymring over de økte prisene, men de har fått til svar at det er lite man kan gjøre når Nike bestemmer prisen.

Jonathan Rest i Sport Business meldte i forrige uke at Liverpool Football Club vurderer å inngå en avtale med Adidas fra 2025/26-sesongen. De røde har hatt Nike som hovedleverandør på drakter og utstyr siden 2020.

«Mye tyder på at Adidas har vunnet budrunden, i en avtale som vil løpe over fem sesonger. Den trer først i kraft fra 2025/26-sesongen. Liverpool har ikke hatt en samarbeid med Adidas på 13 år».

Dette er Liverpools nye hjemmedrakt

Dette er Liverpools nye hjemmedrakt

Fredag presenterte klubben sin nye hjemmedrakt for 2023/24-sesongen.

Bradley er aktuell mot Spurs

Bradley er aktuell mot Spurs

En gledelig nyhet fra AXA Training Centre.

Nyheter Tor. 02.05. 14:30