Liverpool har sendt Van Dijk til en spesialist - det ser lysere ut for Thiago

Virgil van Dijk skal i løpet av søndagen undersøkes av en spesialist på kneskader.

18. okt 2020 kl 13.52 Einar Kvande

Liverpool-ledelsen er svært bekymret over kneskaden til Virgil van Dijk, og har i dag sendt nederlenderen til en spesialist, melder Liverpool Echo.

Midtstopperen måtte forlate banen etter bare seks minutter av Merseyside-derbyet på Goodison Park, etter å ha blitt utsatt for en skikkelig grisetakling av Everton-keeper Jordan Pickford.

Van Dijk ble sendt til sykehus for en scan av høyre kne nesten umiddelbart, og forlot sykehuset på krykker lørdag kveld.

Liverpool ønsker en mer konkret diagnose, og Anfield-kilder innrømmer til lokalavisen at de er bekymret over hva spesialisten kan finne. De nekter å spekulere i hvor lenge Van Dijk kan være satt ut av spill før de får en klarere diagnose. 

Det har imidlertid fra folk utenfor klubben blitt antydet at sesongen kan være over for Van Dijk. 

Dersom Van Dijk blir ute i lang tid, er det tynt i rekkene av stopperalternativer bak Joe Gomez og Joël Matip. Fabinho kan trekkes ned fra midtbanen og spille i midtforsvaret. Ellers har man relativt uprøvde alternativer som Nat Phillips, Rhys Williams og Billy Koumetio.

23 år gamle Phillips ble noe overraskende værende på Anfield også etter at det nasjonale transfervinduet stengte, mens de to sistnevnte er svært unge. 19 år gamle Williams har fått prøve seg i et par kamper i ligacupen denne sesongen, mens 17 år gamle Koumetio fortsatt ikke har fått sin offisielle førstelagsdebut.

Bedre prognoser for Thiago

Liverpool-ledelsen skal ha større forhåpninger når det gjelder prognosene på kneskaden som Thiago Alcantara ble påført av Evertons Richarlison, i lokaloppgjørets andre grisetakling.

På Anfield skal man være optimistiske i forhold til at midtbanespillerens skade ikke er alvorlig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]