LIKT:  Pep Guardiola og Jürgen Klopp har vunnet akkurat like mange kamper mot hverandre.

Slik har det gått i managerduellen

Jürgen Klopp og Pep Guardiola har møttes elleve ganger.

Jürgen Klopp og Pep Guardiola møtes for tolvte gang når Liverpool tar imot Manchester City på søndag. Klopp har gått seirende ut fem ganger i de tidligere oppgjørene, samme som Guardiola. Bare én kamp har endt uavgjort mellom de to stjernemanagerne. 

Åtte møter i Tyskland 

Stjernemanagernes første møte var Pep Guardiolas debut som Bayern München-manager. Den kampen, som var den tyske supercupen, vant Klopps lag 4-2. Guardiola vant så 3-0 på bortebane mot Dortmund, før Klopp revansjerte igjen med 3-0-seier på Allianz Arena. I cupfinalen samme år vant Bayern 2-0 etter ekstraomganger. 

I 2014-2015-sesongen vant Dortmund igjen Super Cupen, denne gangen med 2-0. Bayern vant så begge møtene mellom lagene i Bundesliga, før Dortmund vant møtet mellom lagene i semifinalen i den tyske cupen.

Slik har det gått i England 

Etter Pep Guardiola ankom England står stjerneduellen fortsatt likt – de har vunnet en kamp hver, mens én kamp har endt uavgjort. Riktignok er Guardiolas målforskjell suveren etter 5-0-seieren i høst, kampen der Sadio Mané ble utvist i første omgang. 

I det første oppgjøret på balløyen vant Liverpool 1-0 på Anfield etter scoring av Gini Wijnaldum. Ligakampen på Etihad endte 1-1, men kunne endt på helt annet vis – blant annet da Adam Lallana sleivet mot slutten av kampen. 

Dette sier de om duellen

– Jeg møtte Jürgen Klopp da vi var i Tyskland. Han er en kar som spiller offensivt – uten frykt og med mot – og når de spiller på Anfield vet vi at vi må forsvare oss. Jeg er ganske sikker på at han kommer til å spille sitt eget spill, og jeg tror vi får en god kamp, sier Pep Guardiola, ifølge Liverpoolfc.com. 

Jürgen Klopp svarte stort sett på spørsmål om Coutinho under fredagens pressekonferanse, men sa følgende om Guardiola før de to skulle møtes første gang i England:

– Jeg spiller ikke mot Pep Guardiola, de andre lagene spiller mot hverandre. Vi vet alt om hvordan Pep spilte med Bayern, men det er ikke viktig lenger, sa Klopp. 

– Det er ikke slik at vi trenger å se tilbake på de siste kampene mot Guardiola, fordi vi spiller ikke mot hverandre, fortsatte han. 

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
16.07.2018 kl 20:42

412 avdøde har sesongkort

Slik skal Liverpool får mer kontroll på hvem som har sesongkort.

+
16.07.2018 kl 18:25

Se høydepunktene fra de første treningskampene

Det er ikke lett å få med seg alt på sommeren. Her kan du se høydepunktene fra Liverpools tre første treningskamper.

+
16.07.2018 kl 16:22

– Tror ikke ny van Dijk-makker er en prioritet

Fremtredende Liverpool-journalist om stoppersituasjonen i klubben.

+
16.07.2018 kl 14:43

Kan starte sesongen uten nøkkelspillere

Det er flere spillere Jürgen Klopp sannsynligvis må klare seg uten i sesongåpningen mot West Ham.

+