Over ett år siden sist Liverpool fikk straffe på Anfield i Premier League

Oppsiktsvekkende statistikk.

28. okt 2018 kl 20.42 Arild Skjæveland

Denne sesongen har 13 av 20 klubber i Premier League blitt tildelt straffespark. Bournemouth har fått flest, med seks straffer. Deretter følger Manchester United og Brighton med fire hver.

Dommerne har så langt gitt 33 straffer – 21 har blitt satt i mål.

Liverpool har fått én straffe. Det var på Selhurst Park i andre serierunde. Et straffespark James Milner satte i mål.

Palace fikk to straffespark borte mot Arsenal. Forrige sesong fikk London-klubben desidert flest, med 10. Sju av dem kom på Selhurst Park.

Roy Hodgsons lag har altså fått ni straffespark på hjemmebane siden nyttår. Det er flere enn Liverpool har fått på hjemmebane på over tre år med Jürgen Klopp, ifølge statistikkguru Andrew Beasley.

FORRIGE STRAFFE:
FORRIGE STRAFFE:  Det er ett år siden Liverpool sist fikk straffespark på Anfield i Premier League.

Ett år siden sist

Liverpool ropte på straffespark da Mohamed Salah ble revet i bakken mot Cardiff i forrige hjemmekamp. Stuart Attwell vinket spillet videre – og med det er det over et år siden forrige gang de helrøde fikk straffespark foran egne supportere i Premier League.

De helrøde fikk kun tre straffespark i ligaen forrige sesong – og kun ett av dem var på Anfield. Det kom 28. oktober 2017 – for over ett år siden.

Det straffesparket brente Mohamed Salah. Det var like etter at han hadde sendt Egypt til VM på straffer, og Jürgen Klopp mente han hadde funnet den perfekte straffetaker, etter å ha sett hvilket press han hadde klart å holde hodet kaldt under i hjemlandet.

De to andre straffene gikk i mål. Roberto Firmino borte mot Watford, og Salah borte mot Huddersfield.

Sist Liverpool scoret på en straffe på Anfield i Premier League var i november 2016 – da James Milner satte den i mål mot Sunderland.

Seks straffer hjemme på fire sesonger

I Klopp sin første sesong på Anfield fikk Liverpool to straffer i ligaen – én på Anfield. I hans andre sesong ble det åtte straffespark – fire på Anfield.

Totalt har Liverpool fått seks straffespark på hjemmebane under Klopp i Premier League.

I samme periode har Liverpool fått ni straffespark i Europa League og Champions League på Anfield, på langt færre kamper.

Kilde: Transfermarkt

Klopp fikk spørsmål om straffene

På pressekonferansen før kampen mot Fulham ble Klopp konfrontert med tallene, og hvor sjelden hans lag får straffespark på Anfield.

– Vi må komme oss inn i boksen. Dersom vi kan skyte må vi skyte, og dersom vi blir felt så går vi i bakken. Slik er situasjonen, men jeg tror ikke at det er en sammensvergelse mot å gi oss straffespark, sier Klopp.

Han trekker frem andre dommeravgjørelser der det ikke har gått Liverpools vei de siste ukene.

– I starten av sesongen var det en til to situasjoner der vi kanskje var litt heldige med dommeravgjørelser. Mot Huddersfield ble det snakket om straffespark med hands på James Milner, jeg har ikke sett reprisene.

– Målet Cardiff scoret var offside. Etter kampen var det ingen som spurte meg om det, men det var offside. Mot Arsenal scoret vi et klart mål. Etter kampen er kanskje den eneste overskriften du finner 'Klopp sier det var et klart mål' – men hvem bryr seg om det? Det ER et klart mål.

– Så var det to straffesituasjoner med målvaktene, og en dommer sa at den ene var straffespark og den andre var det ikke. Hadde vi fått de avgjørelsene hadde vi vunnet 3-1.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]