KNALLSESONG:  Liverpools offensive spillere har imponert en hel fotballverden denne sesongen, og i takt har markedsverdien skutt til værs.

Tallene som tyder på at Liverpools strategi fungerer

Ingen spillere i verden har økt mer i verdi enn Mohamed Salah det siste året. Bak ham øker verdien til lagkameratene i enorm fart.

Nettstedet Transfermarkt opererer med en statistikk der de måler markedsverdien til spillerne i både verdens største og mer perifere ligaer. 

Fra 1. januar 2017 er Mohamed Salah – kanskje ikke så overraskende – spilleren som har økt mest i verdi i verden. Fra å være verdt 27 millioner euro for halvannet år siden, er han nå verdt 150 millioner euro – en verdiøkning på ufattelige 123 millioner euro. 

Om dagens markedsverdier er representative for verdiene 1. januar 2017, ville Salah knapt vært blant de 200 mest verdifulle spillerne i verden. Hans nåværende verdi gjør ham til verdens tredje mest verdifulle spiller, en tittel han deler med Harry Kane og Kevin De Bruyne. Bare Neymar og Lionel Messi er foran. 

NB: Markedsverdi må ikke forveksles med hvilken sum en klubb er villig til å selge en spiller for. 

Overgangsstrategien fungerer

Sammenlignet med Salahs enorme verdiøkning, blir de andre Liverpool-spillernes nærmest som en dråpe i havet å regne. 

Likevel er verdiøkningen et klart tegn på at Liverpools overgangsstrategi, som er å kjøpe ungt for så å ha muligheten til å selge dyrere eller sitte på en klassespiller, fungerer. 17 spillere har økt i verdi siden debuten, mens bare fem spillere har sunket i verdi: 

Aldrende Ragnar Klavan, skadeplagede Danny Ings, Daniel Sturridge og Adam Bogdan, samt Alberto Moreno. 

Disse øker mest 

Siden debutdato for Liverpool, er det Liverpools fryktinngytende angrepsrekke som har økt mest i verdi. Det er Salah med 115 millioner euro, Roberto Firmino med 55 millioner euro og Sadio Mané med 40 millioner euro. 

Samtidig har spillere som Joe Gomez, Andy Robertson og Alex Oxlade-Chamberlain økt kraftig siden deres debuter – alle tre med en verdiøkning på litt under 20 millioner euro. 

SPILLERVERDIER:  Hentet fra Transfermarkt.com.

I samme kategori er Emre Can, som har hatt en verdiøkning på 18 millioner euro siden debuten i 2014. Dermed settes det lys på overgangssummen Liverpool sannsynligvis har gått glipp av ved å miste tyskeren gratis. 

PS: Trent Alexander-Arnold er ikke med på listen. Bare siden januar i år har verdien hans økt fra åtte millioner euro til 25 millioner euro. 

Også verdt å merke seg er hvordan Jürgen Klopps kjøp tilsynelatende er god business. Bare Klavan har sunket, van Dijk er fortsatt listet på samme verdi som da han ankom og resten har økt i verdi. 

Kilde: Transfermarkt.com.

Del
Siste Til vår nyhetsoversikt
19.12.2018 kl 08:11

16-åring flyttet opp til førstelaget

Flyttet opp på grunn av skadekrisen i forsvaret.

+
18.12.2018 kl 21:12

Bobby Duncan ble helten på overtid

Laget straffe, fikk gult kort, hadde én målgivende og scoret to mål.

+
18.12.2018 kl 19:46

– Det Wolves holder på med er meget imponerende

Jürgen Klopp sier laget hans må være på sitt beste for å få med seg poengene fra Molineux Stadium.

+
18.12.2018 kl 19:22

Clemence til Fredrikstad

Keeperkjempen gjester Fredrikstad i februar.

+