De fem siste mot West Ham på Anfield

Liverpool vil håpe på et like godt resultat i ligaåpningen som de hadde i hjemmekampen mot West Ham i 2017/18-sesongen.

9. aug 2018 kl 09.35 Einar Kvande

En fantastisk forestilling

Så sent om i februar vant nemlig Liverpool 4-1 over The Hammers på Anfield. Det var en fantastisk forestilling av Liverpool, der Can, Salah, Firmino og Mané gjorde målene. Antonio pyntet på resultatet, men Liverpools seier var aldri truet.

Liverpool hadde presset på seg, måtte levere, og gjorde det. På beste Liverpool-vis satte de West Ham tidlig under press, og angrep på flere fronter som bare de røde kan når de er i form. Etter en periode der Liverpool hadde ballen mest, men også West Ham yppet seg, så scoret Can mål på heading fra corner. Men Liverpool ga seg ikke med det. Etter hvilen var det også hjemmelaget som kom best ut av startblokkene og Salah puttet sitt 31. mål (Det 22. i Premier League) på typisk Salah-vis, der han er så giftig som han pleier. Firmino la på til 3-0, der brassen fikk alt servert på gullfat. Så slo West Ham tilbake da innbytter Michail Antonio reduserte. Men dette skulle ikke få lov til å ødelegge festen i en kamp der poengene bare MÅTTE være igjen på Merseyside. Sadio Mane fastsatte sluttresultatet til 4-1 via stolpen. Ved flere av målene var det en meget opplagt Oxlade-Chamberlain som hadde regien. Ox var nesten helt borte i første omgang, men var særdeles aktiv i andre. Seieren førte til at Liverpool satte Manchester United under sterkt press i kampen om andreplassen, som Liverpool hadde på dette tidspunkt av sesongen.

Trykket på for et seiersmål som aldri kom

I 2016/17-sesongen møttes de to klubbene på Anfield i desember, i et oppgjør som endte med 2-2 og poengdeling. Liverpool tok en tidlig ledelse ved Adam Lallana, men West Ham snudde kampen og ledet 2-1 til pause. Origi utlignet tre minutter ut i annen omgang. Liverpool trykket på for å få et seiersmål, men det kom aldri.

Liverpool fikk den tidlige utligningen de var ute etter i annen omgang, og presset på for å få et seiersmål, som dessverre aldri kom. Målet kom etter at Randolph bokset et Mane-innlegg ut i feltet, og Origi var på plass og satte ballen i mål. Belgierens fjerde mål på de siste fire kampene. Det var nærmest enveiskjøring etter pause, uten at de røde klarte å skape de helt soleklare målsjansene de siste 45 minuttene. Totalt sett ingen dårlig kamp av Liverpool, selv om dette helt klart var to poeng tapt i tetstriden, og avstanden opp til Chelsea på førsteplass var på hele seks poeng etter kampen.

Dagen da The Hammers sjokkerte vertene

I 2015/16 gjestet The Hammers også Anfield i august, og den gangen knuste de Liverpool og kunne vende hjem til London med tre poeng etter en solid 3-0 seier.

En helsvart dag for de røde på Anfield. Laget kom tidlig bakpå. Etter mildt sagt svakt forsvarsspill kunne Lanzini gi Hammers ledelsen foran et sjokkskadet The Kop. Liverpool forsøkte å slå tilbake, og Firmino hadde et bra skudd i stanga. Men det var Hammers som fikk nettkjenning på ny, da Lovren tullet bort ballen slik at Noble kunne doble ledelsen for bortelaget. Liverpool gikk hardt ut og jobbet knallhardt for redusering, men istedet ble de redusert til ti mann da Coutinho fikk sitt andre gule og ble beordret til en tidlig dusj. De røde hadde noen brukbare muligheter, men dette var bare ettermiddagen det ikke skulle lykkes for Brendan Rodgers sine menn. West Ham fikk Noble utvist, men dette maktet ikke hjemmelaget å utnytte. Det ble lagt til sju minutter, men da Sakho nettet etter to av dem var det hele avgjort. Kampen ga Brendan Rodgers mye å jobbe med, både når det gjaldt sjanseskaping og ikke minst et alt for vaklevorent forsvar.

A walk in the park

Midt på svarteste vinteren, helt på tampen av januar, var Liverpool vertskap for West Ham i 2014/15. Det endte med en oppskriftsmessig hjemmeseier.

Liverpool scoret tidlig i 2. omgang, og slo dermed mye av lufta ut av West Ham. Etter en åpningsomgang der rødtrøyene viste tendenser, men ikke maktet å sette ballen i mål, ga Raheem Sterling hjemmelaget en drømmestart da han satte inn 1-0 etter en nydelig pasning fra Philippe Coutinho. Deretter hadde West Ham lite å stille opp med. Liverpool kontrollerte kampen, og ble i liten eller ingen grad truet av et blodfattig bortelag. En flott Liverpool-dag ble kronet da Daniel Sturridge kom inn og scoret i sin første kamp siden 3-0-seieren mot Tottenham i august. Tungen på vektskåla i denne kampen var likevel Philippe Coutinho. Den lille brasilianeren serverte to utsøkte målgivende pasninger, og var nøkkelen for Liverpool mot et defensivt og godt organisert bortelag.

Suarez-show

Den 7. desember 2013 vant Liverpool overbevisende 4-1 over London-laget.

Det var en hektisk førsteomgang på Anfield, der Liverpool nok var det beste laget – med flest målsjanser og størst ballinnehav. Men West Ham var farlige på kontringer og innlegg, og de kunne fort tatt ledelsen da Maiga stanget et godt Jarvis-innlegg mot mål etter 20 minutter, men Mignolet reddet strålende og holdt vertene inne i kampen. Offensivt forsøkte de røde stadig å spille seg igjennom fra midten, men West Hams forsvarere vart solide bakerst. Like før pause sprakk det for gjestene. Suarez fikk ballen i boksen og skjøt hardt på mål. Målvakten måtte gi retur, og den fikk Demel rett i beina. West Ham-spilleren klarte ikke å forhindre selvmål, og Liverpool ledet dermed halvveis.

Mamadou Sakho doblet 1-0-ledelsen fra 1. omgang like etter pause, men det ble likevel nervøst på Anfield. West Ham fikk nemlig en redusering etter at Martin Skrtel sparket ballen i eget mål, og gjestene etablerte samtidig et skummelt press mot Liverpools straffefelt. Vertene holdt imidlertid unna, og isteden sørget Luis Suarez for jubel mot slutten med to mål på fire minutter.