De første serierundene under Klopp:Seier i thriller og kalddusj på overtid

Det har vært målrike første seriekamper under Jürgen Klopp

5. aug 2018 kl 18.06 Johannes Steen

Idag, søndag, er det én uke igjen til ligaen sparkes i gang for Liverpool på Anfield. 14:30 den 12. august er det da West Ham som vil stå på motsatt halvdel som første utfordring for Klopp og hans menn.

Denne seriestarten vil bli den tredje for Klopp som Liverpool-manager, ettersom han kom inn underveis i 2015/16-sesongen. Vi har tatt et tilbakeblikk på hvordan serien har åpnet de to siste årene.

16/17: Snuoperasjon og nesten kollaps

Klopps første seriestart med Liverpool var av den høydramatiske sorten. Arsenal tok i mot Liverpool på Emirates, og da bruker det å bli mye mål.

Før halvtimen var spilt, laget Alberto Moreno straffespark med en hodeløs takling på Theo Walcott. Walcott tok den selv, men Mignolet gjorde det samme som i sin første Liverpoolkamp – reddet straffen på mesterlig vis.

Like etterpå skulle imidlertid Arsenal, som dominerte det meste av førsteomgangen, ta ledelsen da Theo Walcott gjorde opp for seg. Phillipe Coutinho sørget for balanse til hvilen da han puttet et fantastisk frispark i kassa på tampen av omgangen.

Andre omgang var det Liverpool som tok over initiativet totalt. Raske scoringer av Adam Lallana, Coutinho og en lekkerbisken fra debutant Sadio Mané gjorde at man trodde kampen var avgjort med 4-1 etter 63 minutter. Oxlade-Chamberlain og Chambers sørget likevel for at man fikk noen nervepirrende siste 15 minutter pluss overtid.

Liverpool holdt unna, og kunne reise fra London med tre poeng. Tre som skulle vise seg å bli kjærkomne da man slo nettopp Arsenal med ett poeng på målstreken om fjerdeplassen samme sesong.

Noen dager senere fikk man beina tilbake på jorda etter en svak kamp og 2-0 i sekken mot Burnley. Måneden ble rundet av med 1-1 mot Tottenham etter straffescoring fra Firmino, fire dager etter å ha tatt seg videre i ligacupen med 5-0 mot Burton.

Dermed kunne man den gangen skrive september med fire poeng på tre ligakamper.

17/18: Bitter poengdeling på overtid

I serieåpnngen forrige sesong var det nettopp supetrioen Salah, Firmino og Mané som sto for målene, slik de skulle fortsette med resten av sesongen. Men det var Watford som tok ledelsen først.

Okaka headet inn en corner etter svakt forsvarsspill allerede etter åtte minutter. Ved halvtimen satte Mané inn utlikningen, før Watford svarte umiddelbart etter slurv fra backene Alexander-Arnold og Moreno.

Etter 54 minutter skaffet Mohamed Salah straffespark som Firmino satte sikkert, før egypteren selv satte 3-2 etter servering fra Firmino.

På overtid kom imidlertid kalddusjen. Miguel Britos kranglet inn et hjørnespark forbi Mingolet. Watford-spilleren sto i offside, men målet ble godkjent og Liverpool startet sesongen på bittert vis.

Tross skuffelsen ble fjorårets travle august bedre enn den året før. I tillegg til å ta seg til Champions League etter å ha slått ut Hoffenheim 6-3 over to kamper, slo man Crystal Palace 1-0 med en Mané-scoring og banket Arsenal på Anfield. Da puttet alle i Liverpools supetrio på topp igjen, før Sturridge kunne runde av med å stange inn 4-0.

Begge de fulle sesongene klubben har altså åpnet borte og endt på en solid fjerdeplass. Denne gangen åpner sesongen på hjemmebane foran et publikum med større forventninger enn på mange år.

Liverpool - West Ham spilles søndag klokken 14:30 og kan sees på Tv2 Sport Premium/Tv2 Sumo og SkySports.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]