Alisson rykker oppover listen over keepere med buret rent flest ganger - Tottenham er nederst

Liverpools førstekeeper har ikke sluppet inn ligamål på en måned.

Se på tallene nederst. Riktignok «lyver» de litt, men røper likevel en imponerende innsats fra Alisson Becker spesielt de siste ukene.

Alisson har riktig nok startet 12 kamper, men han står bokført med sju ganger buret rent, noe som er litt «snilt». Da regner statistikken en «smultring» for brasilianeren i første kamp mot Norwich, hvor han måtte gå ut med skade etter en drøy halvtime, og de 76 minuttene han spilte før han fikk rødt kort mot Brighton.

Skadeopphold

Skaden Liverpools nummer 1 pådro seg i ligapremieren holdt ham ute i sju ligakamper. Alisson var tilbake fra start i 1-1 kampen mot Manchester United midt i oktober.

I de påfølgende fire kampene slapp Liverpool og  vår skjeggprydede sisteskanse inn et mål hver gang, selv om det likevel ble seire mot Tottenham, Aston Villa, Manchester City og Crystal Palace.

554 minutter

Alisson ble som nevnt utvist mot Brighton, og som gjorde at han måtte stå over 5-2 triumfen mot Everton foran The Kop. De eneste gangen så langt i Premier League 2019/20 at de røde har sluppet inn mer enn et mål.

Siden har han holdt buret rent(!) 3-0 mot Bournemouth, 2-0 mot Watford, 4-0 mot Leicester og 1-0 mot Wolves ga en utmerket desember for keeper og forsvar hos Liverpool, og 2-0 mot Sheffeld United 2. januar fulgte i kjølvannet.

Det betyr at det er 554 minutter (tilleggstid ikke medberegnet) siden Alisson slapp inn et mål i Premier League, 23. november mot Crystal Palace og Wilfried Zaha.

Avanserer

Offisielt har Alisson dermed fem «clean sheets» på ti kamper hvor han har fullført 90 minutter, mens den «snille» versjonen er sju på 12. Dermed rykker han stadig nærmere teten på statistikken hvor ligarivaler Kasper Schmeichel hos Leicester og Ederson hos Manchester City befinner seg. Dean Henderson hos Sheffield United og Nick Pope hos Burnley er mindre kjente navn som gjør det bra.

Hva med lørdagens motstander Tottenham? Jo, de er helt i bunnsjiktet med en null for både Hugo Lloris og hans nåværende vikar Paulo Gazzaniga, på henholdsvis sju og 15 kamper og på 26. og 27. plass.