Dette skriver avisene«Om noe, så burde Shrewsbury ha vunnet. Så stor var forskjellen i innstilling og spill i andreomgangen»

Ikke lystig lesestoff om Liverpool etter 2-2 mot Shrewsbury.

Liverpool og Shrewsbury spilte 2-2 på New Meadow søndag kveld, og må ut i omkamp 4. eller 5. februar.

«Liverpools fokus er kanskje andre steder, og handler mer om å få slutt på 30 års ventetid på ligatittelen, og så konsentrere seg om å forsvare Champions League-troféet. Men den slappe innstillingen, nesten som selvtilfredshet, og defensive skjørhet var utilgivelig», skriver Henry Winter i The Times

«Shrewsbury turte å drømme. Sam Ricketts fikk bekreftet hvilken god manager han er, og tok gode avgjørelser i en presset situasjon, med store Jürgen Klopp bare meter unna, rasende på de lite imponerende prestasjonene til enkelte av spillerne sine», skriver han videre.

Svak innstilling

Winter mener at det var innstillingen som var hovedforskjellen på lagene i gårsdagens kamp.

«Liverpool manglet lidenskapen til Ricketts sine gutter. Josh Laurent var strålende, på stormende løp frem gjennom midtbanen, og ga gjestene kamp. Shaun Whalley fortsatte å løpe mot Liverpools forsvar. Jason Cummings kom inn fra benken og scoret to ganger. Shrewsbury hadde bare ballen i 30 prosent av tiden, men brukte den bedre. De hadde fem skudd på mål mot Liverpools fire. Dette uavgjortresultatet var ikke flaks. Om noe, så burde Shrewsbury ha vunnet - så stor var forskjellen i innstilling og spill i andreomgangen, som lenge vil bli husket av supporterne.»

SCORET TO: Jason Cummings ble tomålsscorer de siste 25 minuttene.

SCORET TO: Jason Cummings ble tomålsscorer de siste 25 minuttene.

Mens de fleste fokuserer på Liverpools svake prestasjon, fokuserer Winter på hjemmelaget.

«Da Daniel Love scoret et selvmål tidlig i andreomgang, så det ut til at Liverpool skulle få full kontroll og få en like grei seier som Manchester City og Manchester United tidligere samme dag, men cupen fungerer ikke alltid slik. Underdogene biter fortsatt. Shrewsbury turte å drømme, og kjempet tilbake. De spilte med stolthet for drakten, spilte for hverandre, og for venner og familie på tribunen - og for å skape et navn for seg selv», skriver han.

Rusten comebacktrio

Ian Doyle i Liverpool Echo var spesielt kritisk til trioen som var inne på laget igjen etter skader.

«Hvordan de røde klarte å rakne på så spektakulært vis vil gi Liverpool-sjefen hodebry, uansett om FA cupen er langt bak Premier League og Champions League på prioriteringslisten. Det var tydelig at en var for avhengig av spillerne som gjorde comeback», skriver Doyle

«Fabinho fikk sin første start siden november, og det var tydelig. Sjelden kan brasilianeren ha gitt bort ballen så mye siden han kom til Anfield. Og så hadde du en reunion med Dejan Lovren og Joel Matip som stopperpar. Lovren spilte sin første kamp siden han hinket av mot Bournemouth tidlig i desember. Kroaten var Liverpool-kaptein for andre gang i karrieren - den første var i 4-3 seieren mot Manchester City i januar 2018. Matip hadde ikke sparket en ball siden uavgjortkampen på Old Trafford i oktober».

«Prestasjonen deres etter pause oste av rust, mangel på rytme - kall det hva du vil. Matip var stadig upresis med pasningene, og Lovren skyldig i utligningsmålet. Ja, det var formildende omstendigheter, men ingen gjorde noe for å splitte stopperparet Virgil van Dijk og Joe Gomez, som nå er Liverpools foretrukne midtstoppere», skriver han videre.

SVAKT: Joel Matip og Fabinho spilte svake kamper.

SVAKT: Joel Matip og Fabinho spilte svake kamper.

Én som får skryt av Doyle og Echo, er Neco Williams. Han kan ha en sjanse til å spille seg inn i den walisiske EM-troppen dersom han fortsetter slik, skriver lokalavisen.

Får ikke møte samme lag

Jürgen har allerede varslet at returkampen vil spilles av ungguttene, med U23-sjef Neil Critchley på sidelinjen heller enn seg selv.

«Det var et øyeblikk på denne kalde kvelden i Shropshire da de føltes som at denne sesongens FA cup hadde gjenoppstått. Hundrevis av Shrewsbury Town-supportere hadde stormet banen for å feire et usannsynlig, men fortjent comeback mot de regjerende Europa- og verdensmesterne», skriver Chris Bascombe i The Telegraph

«Tomålshelten Jason Cummings solte seg i glansen etter sitt bidrag fra benken, men lurte kanskje på hvordan han ikke ble matchvinner med headingen sin i siste minutt. Manageren hans Sam Ricketts tenkte likt. Shrewsbury hadde fortjent mer enn 2-2. Nå venter Anfield for deres 7000 supportere. Turneringen har så ut til å få det romantiske løftet det trengte etter en kjip helg med kjedelige kamper, der de små røk ut og profilerte managere krever endring av formatet».

«Magien fra andreomgangen varte ikke så mye lenger enn til sluttsignalet, da Jürgen Klopp kom med en påminnelse om hvorfor Premier League-klubbene stadig mer ser på turneringen som mindre verdt. Når Shrewsbury kommer til Merseyside vil de ikke en gang møte dette reduserte Liverpool-laget».

Det er ikke bekreftet enda hvilken dag omkampene skal spilles, men det blir tirsdag eller onsdag neste uke.