En trang start på Liverpool-karrieren

Kostas Tsimikas har fortsatt ikke kommet skikkelig i gang som Liverpool-spiller.

13. okt 2020 kl 13.06 Einar Kvande EinarKvande

En fattig opptreden i ligacupen mot Lincoln er alt Kostas Tsimikas har å vise til etter drøye to måneder i Liverpool.

Grekeren satte navnetrekket sitt på kontrakten som offisielt gjorde ham til Liverpool-spiller den 10. august.

– Vi har fulgt Kostas i lang tid og er svært glade for at han nå kommer til oss. Han er en veldig god fotballspiller som ønsker å vinne og konkurrere. Jeg liker virkelig holdningene hans, sa Jürgen Klopp den gangen om sitt ferske tilskudd til Liverpool-troppen.

24-åringen, med landskamper for Hellas, skrev under på en langtidskontrakt og var tiltenkt en rolle som back-up for Andy Robertson. Og stort mer har han heller ikke vært de første par månedene på Merseyside. I den korte tiden han ikke har vært syk eller skadet.

Smittet av koronaviruset

Tidlig i september kom nemlig meldingen om at Tsimikas måtte stå over Hellas sin Nations League-kamp mot Slovenia på grunn av feber, og flere greske kilder hevdet at venstrebacken hadde testet positivt for koronaviruset. Dette har aldri blitt bekreftet av Liverpool FC eller forsvarsspilleren selv.

Venstrebacken skal ha følt seg dårlig etter flyturen til Slovenia, og da han fikk feber ble han umiddelbart satt i karantene. Dermed var grekeren uaktuell til Liverpools ligaåpning mot Leeds. Noen dager etter 4-3 seieren over Leeds, nærmere bestemt onsdag 16. september, var endelig Tsimikas tilbake i trening med lagkameratene på Melwood. 

DEBUTEN: Kostas Tsimikas sin eneste kamp for Liverpool så langt kom mot Lincoln City i ligacupen.

DEBUTEN: Kostas Tsimikas sin eneste kamp for Liverpool så langt kom mot Lincoln City i ligacupen.

Fikk en lårskade i debuten

En drøy uke senere, den 24. september, fikk Tsimikas omsider sin Liverpool-debut. Det skjedde i 7-2 seieren over Lincoln City i ligacupen, i en kamp hvor grekeren var å finne i startoppstillingen.

Tsimikas utviste stor iver i det høye presset i debuten. Han var meget offensiv, men avga noen ganger litt for mye rom som Lincoln kunne kontre i. Venstrebacken fikk vist seg frem med en flott langpasning til back-kollega Neco Williams, og viste alt i alt lovende takter, selv om den defensive innsatsen ikke var helt betryggende.

– Vi trenger ham, og er glade for at han valgte å komme til oss, sa lagkaptein Jordan Henderson fire dager etter grekerens debut.

Seks dager etter Lincoln-kampen kom imidlertid rapportene om at grekeren hadde fått en smell i låret på Sincil Bank, og han måtte derfor stå over kampene mot Arsenal (1. oktober) og Aston Villa (4. oktober). Lårskaden førte til at Tsimikas trakk seg fra den greske landslagstroppen til privatlandskampen mot Østerrike (7. oktober) og Nations League-kampene mot Moldova (11. oktober) og Kosovo (14. oktober).

Norwich-back var Liverpools førstevalg

Liverpool hadde egentlig håpet å sikre seg Norwich Citys 22 år gamle venstreback Jamal Lewis foran denne sesongen, men avstanden mellom klubbene ble for stor, og dermed skiftet Liverpool fokus til Olympiakos-backen.

Liverpool hadde fulgt venstrebacken i rundt tre år, og han kom for alvor på Liverpools radar da speidere dro til Willem II for å følge utlånte Pedro Chirivella på lån i 2017/18-sesongen. Tsimikas spilte 37 kamper den sesongen og scoret seks mål og hadde fire assists.

Året etter var han tilbake i Super League og Europa League for Olympiakos med 28 kamper og tre målgivende, og forrige sesong spilte han til sammen 46 kamper og hadde sju assists. Han fikk da også Champions League-erfaring i en sesong der Olympiakos vant ligaen med hele 18 poeng ned til PAOK. Like stort gap som Liverpool hadde ned til Manchester City. 

Tsimikas startet 27 ligakamper for det greske mesterlaget i en sesong hvor de bare slapp inn 16 mål, og kun tapte én av sine 36 kamper.

Tsimikas skal ha blitt tilbudt høyere lønn for å skrive under for Leicester, men da tok Liverpool-manageren affære og ringte venstrebacken. Samtalen førte til at 24-åringen ble overbevist om at sjansen til å spille for Liverpool var en for god mulighet til å takke nei til.

Om venstrebacken blir friskmeldt i tide til å bli inkludert i Jürgen Klopps tropp til lørdagens Merseyside-derby gjenstår å se.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]