Forrige sesong ble aldri fullført - slik har Ajax åpnet den nye

Onsdagens motstander Ajax fikk aldri fullføre forrige sesong, men har startet den nye med god poengfangst.

Forrige sesong ble ikke helt som Ajax håpet på. De skulle følge opp den utrolige Champions League-prestasjonen fra 2018/19 da de tok seg til semifinalen og var sekunder unna finaleplass. Og selv om de i fjor startet bra, ble det en skuffende slutt etter et dramatisk oppgjør mot Chelsea på Stamford Bridge. 

I stedet ble det en tur til Europa League, der det ble bråstopp allerede i 16-delsfinalen. De tapte 2-0 borte mot Getafe i første oppgjør, og da holdt det ikke med 2-1-seier hjemme i Amsterdam. 

Toppet tabellen, men fikk ikke gull

Tapet ble fulgt opp med to nye tap, først med 0-2 hjemme mot ligarival AZ, før det ble exit i semifinalen i den nederlandske cupen mot Utrecht. 

Den siste kampen før koronapandemien stanset nesten all fotball endte med 3-1-seier over Heerenveen, noe som gjorde at Ajax toppet tabellen på målforskjell foran AZ. 

Men i slutten av april valgte det nederlandske fotballforbundet å gå en annen vei enn flere andre land. I stedet for å utsette sesongen valgte de å avbryte den, og derfor ble ingen lag kronet som mestere, og ingen lag rykket ned. 

Knepne seiere og overraskende tap

Som serieleder fikk imidlertid Ajax innpass til denne sesongens Champions League, der de også slapp å kvalifisere seg på grunn av tidligere prestasjoner i europeiske turneringer. 

2020/21-sesongen har startet med fire seiere av fem mulige i ligaen, men da vi snakket med Ajax-supporter Nikolai Kleivan sa han at de ikke har imponert veldig så langt. Det har blitt knepne seiere mot Sparta Rotterdam (1-0) og Vitesse (2-1) etter at Ajax i begge kampene har fått en mann utvist. 

Før landslagspausen ble det også 3-0-seier mot Waalvijk, men den siste kampen før pausen endte med et overraskene 1-0-tap borte mot Groningen for Erik ten Hags menn. 

Kan ha funnet formen

Da de søndag var tilbake fra landslagene viste den nederlandske storklubben kanskje at formen er i anmarsj, da Heerenveen ble slått hele 5-1 i Amsterdam. 

12 poeng på 4 kamper gjør at Ajax ligger på andreplass i Eredivisie, ett poeng bak serieleder PSV. De står med 11 scoringer og 3 baklengsmål. 

Toppscorerne er den store stjernen Dusan Tadic og den brasilianske unggutten Antony Matheus dos Santos, som begge står med tre scoringer. 

I gruppe D er Liverpool favoritter til å gå videre, mens oddssetterne tror på en jevn kamp mellom Atalanta og Ajax om andreplassen, der førstnevnte er knepen favoritt.