Klopp har aldri slått Ancelotti på bortebane

Jürgen Klopp og Carlo Ancelotti liker ikke å møte hverandre på bortebane.

15. okt 2020 kl 23.18Jens Bessesen

Åtte ganger har Jürgen Klopp og Carlo Ancelotti møttes til offisielle kamper, og statistikken viser at det er ekstremt jevnt mellom de to managerne. 

Første gang de møttes var i kvartfinalen i Champions League i 2014, da Klopp ledet Borussia Dortmund og Ancelotti ledet Real Madrid. 

Ancelotti og Real Madrid tok første stikk og sendte Dortmund hjem med hele 3-0 i sekken etter scoringer av Cristiano Ronaldo, Gareth Bale og Isco. En Marco Reus-dobbel i returoppgjøret sørget nesten for en heroisk snuoperasjon i ekte Klopp-stil, men det var Ancelottis menn som kunne ta seg videre til semifinale etter 3-2 sammenlagt. 

Real Madrid gikk til slutt til topps i turneringen i 2014 - Ancelottis tredje Champions League-tittel. 

Slet mot Napoli to år på rad

Det skulle ta over fire år før Klopp og Ancelotti møttes igjen. I 2018 hadde begge byttet klubb - Klopp i Liverpool og Ancelotti i Napoli. Høsten 2018 møttes de to managerne i gruppespillet i Champions League, og igjen var det hjemmebanefordelen som viste seg. 

Napoli dominerte sin hjemmekamp og fikk lønn for strevet like før slutt da Lorenzo Insigne satte inn seiersmålet. 

Liverpool var i trøbbel i sin gruppe etter tap borte mot både Napoli, PSG og Røde Stjerne og måtte vinne da Ancelottis lag kom til Anfield i desember. En fin scoring av Mohamed Salah ga Liverpool ledelsen, men de røde klarte ikke utnytte deres dominans. Det førte til at Napoli fikk en sjanse på overtid, men Alissons mesterlige redning sørget for 1-0-seier og avansement. Et halvt år senere kunne Klopps Liverpool løfte Champions League-trofeet etter en utrolig sesong. 

I fjor skulle historien gjenta seg da Klopps Liverpool og Ancelottis Napoli igjen møttes i gruppespillet, og historien var mye av den samme. 

I det første oppgjøret på San Paolo scoret Dries Mertens og Fernando Llorente i Napolis 2-0-seier, og denne gangen fikk ikke Liverpool sin revansje. Oppgjøret på Anfield endte uavgjort da Dejan Lovren utliknet Dries Mertens ledermål. 

Begge lag tok seg videre fra gruppen, men i åttedelsfinalen sa det også stopp for begge. Liverpool røk for Atletico Madrid mens Napoli tapte mot Barcelona. 

Dro til Everton

Ancelotti fikk imidlertid aldri oppleve sluttspillet med sitt italienske lag, for etter en dårlig start på ligasesongen fikk han sparken av klubben. Det førte til at han gikk løs på sitt andre opphold i engelsk fotball. Italieneren ledet Chelsea til Premier League-gull i 2010. 

I desember i fjor tok han jobben som manager i Liverpools byrival Everton, og han fikk tidlig et nytt møte med Klopp og Anfield. Lagene møttes nemlig i FA-cupen i januar i år, og det var Klopp som kunne juble etter kampen. Langskuddet fra Curtis Jones sendte de blåkledde tomhendt hjem. 

MØTTES IGJEN: Carlo Ancelotti og Jürgen Klopp under sommerens møte mellom Liverpool og Everton.

MØTTES IGJEN: Carlo Ancelotti og Jürgen Klopp under sommerens møte mellom Liverpool og Everton.

Det foreløpig siste møtet mellom Klopp og Ancelotti var av det spesielle slaget. 21. juni var oppgjøret på Goodison Park begge lags første kamp etter den tre måneder lange koronapausen. Kampen bar preg av to lag som ikke var helt i kampform, og endte 0-0. En måned senere løftet Klopp og Liverpool Premier League-trofeet. 

Statistikken mellom Klopp og Ancelotti viser at de to har like mange seiere mot hverandre, og at det stort sett er hjemmelaget som vinner. Faktisk har aldri Klopps lag scoret på bortebane mot Ancelottis lag. Lørdag får Liverpool en mulighet til å endre på det. 

Oppgjør mellom Klopp og Ancelotti: 

  • 2.4.14: Real Madrid - Dortmund 3-0
  • 8.4.14: Dortmund - Real Madrid 2-0
  • 3.10.18: Napoli - Liverpool 1-0
  • 11.12.18: Liverpool - Napoli 1-0
  • 17.9.19: Napoli - Liverpool 2-0
  • 27.11.19: Liverpool - Napoli 1-1
  • 5.1.20: Liverpool - Everton 1-0
  • 21.6.20: Everton - Liverpool 0-0

Totalt: Tre seiere hver, to uavgjort, sju scoringer til Ancelotti og fem til Klopp. 

Godt tak på Liverpool

Carlo Ancelotti har som manager møtt Liverpool 14 ganger med fem forskjellige klubber - AC Milan, Chelsea, Real Madrid, Napoli og Everton. Han har stort sett hatt gode opplevelser mot de helrøde, men trolig også en av sine verste kvelder som manager - en viss Champions League-finale i Istanbul i 2005. To år senere ledet han AC til revansje mot Liverpool i samme turnering. 

Totalt står han med syv seiere, to uavgjort og fem tap mot Liverpool i sin managerkarriere. 

Kilder: transfermarkt.com, lfchistory.net

Har du innspill til journalisten?
[email protected]