Hvor er de nå?Forsterkningene som uteble

Under Jürgen Klopp har flere spillere blitt linket til de rødkledde. Slik har det gått med spillerne som ikke ble en del av Klopps mannskap.

Klopp hadde bare sittet i Liverpools managerstol i rundt tre måneder før det første januarvinduet med sin nye klubb.

Marko Grujić ble hentet inn fra Røde Stjerne Beograd for om lag fem millioner pund, og Steven Caulker ble lånt inn grunnet en stopperkrise, men det første store kjøpet uteble.

Overpriset brasilianer

Ifølge The Athletic la Liverpool inn et bud på 24,6 millioner pund på Shakhtar Donetsks brasilianske offensive midtbanespiller Alex Teixeira.

Den ukrainske klubben avslo tilbudet, og krevde 40 millioner pund for sin brasilianske stjerne. FSG ble heftig kritisert for å ikke støtte Klopp, men sannheten var at det var manageren som valgte å ikke legge et større beløp på bordet.

I den neste uken dro Teixeira til Jiangsu Suning i den kinesiske Superligaen for 40 millioner pund. Brasilianeren er fortsatt i den klubben, og han har scoret 63 mål på 133 kamper.

Markedsverdien har, ifølge Transfermarkt, sunket fra rundt 30 millioner pund da Liverpool var interesserte i januar 2016, til den nåværende markedsverdien på omtrent 15 millioner pund.

TRIVES I ASIA: Alex Teixeira har funnet seg godt til rette i Kina.

TRIVES I ASIA: Alex Teixeira har funnet seg godt til rette i Kina.

Klopp prøvde seg på gamle flammer

Liverpool prøvde seg tidlig på Klopps tidligere kjenning Mario Götze i sommeren 2016.

Mangelen på Champions League-fotball gjorde at den daværende Bayern-spilleren nølte med å gjennomføre overgangen, og da han sa til Klopp at han ønsket å vente til etter den sommerens Europamesterskap med å ta en avgjørelse valgte Klopp å avslutte interessen i spilleren.

Siden sommeren 2016 har den tyske offensive midtbanespilleren slitt mye med sykdommen myopati, som er en muskelsykdom som gjør at muskelfibrene ikke fungerer optimalt.

Han har «bare» registrert 14 mål og 17 målgivende siden den gang.

I tillegg skal Liverpool ha prøvd seg med et bud på Dortmund-spilleren og den tidligere Klopp-eleven Christian Pulisic, men den tyske klubben skal ha avslått et bud på 11 millioner pund på amerikaneren umiddelbart.

Amerikaneren har ikke hatt den utviklingen mange håpet på etter 2016. I de tre sesongene etterpå scoret han 17 mål og serverte 26 målgivende før han ble belønnet med en overgang til Chelsea for 54 millioner pund.

Denne sesongen har 21-åringen fått seks nettkjenninger for London-klubben, og han har levert seks målgivende til sine lagkamerater.

GAMLE KJENTE: Klopp prøvde å hente Gotze og Pulisic.

GAMLE KJENTE: Klopp prøvde å hente Gotze og Pulisic.

Prøvde seg på britisk back

Ben Chilwell var også et navn som ble hyppig linket til Liverpool den sesongen.

Den Leicester-eide venstrebacken hadde nettopp hatt et godt utlån til Klopps kamerat David Wagners Huddersfield, og den tyske vennen skal ha anbefalt unggutten til vår tyske trener.

Et bud på syv millioner pund skal, ifølge James Pearce, ha blitt avslått, men Klopp valgte å ikke fortsette interessen grunnet tvil over Chilwells ønske om å dra til Anfield.

Siden den gang har Chilwell tatt store steg, og han regnes nå av de fleste som Englands beste venstreback.

I de to siste sesongene har han for alvor etablert seg i et fremadstormende Leicester-mannskap, hvor han har levert 11 målgivende og scoret to mål.

Han linkes hyppig til flere av Liverpools rivaler, i størst grad Manchester City og Chelsea, og det antas at en eventuell overgangssum vil ligge på godt over 50 millioner pund.

Liverpool valgte å spille med James Milner på venstrebacken i 16/17-sesongen, før Andy Robertson ble hentet inn den påfølgende sommeren.

Ønsket defensiv midtbanespiller inn dørene

Mahmoud Dahoud ble heftig linket fra Borussia Monchengladbach til Liverpool i sommeren 2016, og var tiltenkt rollen som den defensive midtbanespilleren i Klopps treer på midten.

Granit Xhaka og Håvard Nordtveit forlot det tyske laget, og det gjorde at de valgte å beholde den tysk-syriske juvelen.

Jordan Henderson ble omskolert til defensiv midtbane, og hans gode spill i den rollen gjorde at Klopp valgte å avslutte interessen i Dahoud.

Tysk-syreren ble i Borussia Monchengladbach en sesong til før han tok turen til Borussia Dortmund sommeren 2017.

Han har aldri helt etablert seg på laget, og denne sesongen har han bare fått rett over 300 minutter. Det virker naturlig at han søker lykken et annet sted den neste sesongen.

DAHOUD: Tysk-syreren har ikke hatt den ønskede utviklingen.

DAHOUD: Tysk-syreren har ikke hatt den ønskede utviklingen.

Polakk var nære

Piotr Zielinski var blant spillerne Klopp ønsket seg i sommeren 2016, og han skal ha vært svært nære ved å bli med på laget.

Den 13. juni 2016 ble det rapportert at Liverpool hadde lagt inn et bud på om lag ti millioner pund på polakken og alt lå til rette for at han skulle slutte seg til de rødkledde.

Europamesterskapet bremset overgangen, og de to klubbene kom ikke til enighet om en overgang. I august den samme sommeren ble midtbanespilleren klar for Napoli.

Siden den gang har Zielinski scoret 22 mål og levert 12 målgivende for den italienske klubben fra sin midtbaneposisjon.

Liverpool endte opp med å hente Gini Wijnaldum fra Newcastle fremfor polakken. Det har vist seg å være et godt alternativ.

Flørtet med tyskere

Før januarvinduet i 2017 skal Klopp ha flørtet med Julian Draxler med tanke på en overgang til Liverpool. Tyskeren valgte å ta turen til franske Paris Saint Germain i stedet for de nåværende europeiske mesterne.

Den tyske vingen har scoret 20 mål og levert 29 målgivende siden den gang, men har nok ikke hatt en like fast rolle som ønsket for hovedstadslaget.

I tillegg skal Klopp ha forsøkt å hente sin tyske landsmann Julian Brandt fra Bayer Leverkusen.

Det ble rapportert at den tyske vingen var tiltenkt en rolle som backup for Sadio Mané, og tyskeren skal ha valgt å avslå forespørslene grunnet bekymring for lite spilletid.

Han fortsatte det gode spillet i Leverkusen, og ble belønnet med en overgang til Borussia Dortmund i det forrige sommervinduet.

Liverpool signerte sitt andrevalg i posisjonen Mohamed Salah i stedet for tyskeren. Det har vist seg å være et greit valg.

2 X Julian: Klopp ønsket å hente Brandt og Draxler til Liverpool.

2 X Julian: Klopp ønsket å hente Brandt og Draxler til Liverpool.

Iransk interesse

En annen mann som ble linket til Liverpool i januar 2017 var iraneren Sardar Azmoun.

Liverpool var på skuddhold til Premier League-tittelen, og ønsket å forsterke angrepsrekka med vingen som spilte i Rostov.

Liverpool vurderte, ifølge mange kilder, å legge inn et bud, men det ebbet ut og interessen falmet etter hvert.

«Irans Messi» har gjort det greit for Rostov i den russiske ligaen de siste sesongene, og ble belønnet med en overgang til storklubben Zenit St. Petersburg for et år siden. Så langt har det blitt 23 mål og ni målgivende for russerne.

Kostbar franskmann

I sommeren 2017 hentet Liverpool inn Salah, Andy Robertson, Alex Oxlade-Chamberlain og Dominic Solanke.

På «deadline day» skal de ha forsøkt å hente Thomas Lemar.

Det var en komplisert situasjon, da franskmannen var i Frankrike og forberedte seg på en kvalifiseringskamp mot Nederland.

Liverpool hadde allerede fått avslått bud på 55 og 64 millioner pund, mens prisen fortsatte å øke. En del av det medisinske apparatet var i Frankrike dersom det skulle bli enighet, men prislappen på 90 millioner pund var for høy for både Arsenal og Liverpool.

Lemar ble i Monaco en sesong til, og gikk til Atletico Madrid i sommeren 2018 for rundt 50 millioner pund.

I hovedstaden har den franske offensive spilleren tre mål og seks målgivende, og det kan tenkes at Liverpool gjorde et godt valg med å ikke hente franskmannen.

Det er heller ikke utenkelig at Klopp hadde gjort den nåværende 24-åringen til en av Europas beste spillere.

Fransk saga

Den mest velkjente sagaen under Klopps tid i Liverpool var da Nabil Fekir skulle bli hentet til Liverpool i sommeren 2018.

Franskmannen virket som en perfekt erstatter for Phillipe Coutinhos kreative kraft, som samtidig hadde defensive fibre som kunne fungere i Klopps krevende system. 

Klubbene ble enige om en avtale verdt over 50 millioner pund, og de fleste velinformerte journalistene bekreftet at Liverpool skulle signere franskmannen.

Den franske midtbanespilleren poserte i Liverpool-drakt, gjennomførte det vanlige intervjuet med klubben og de ansatte ble fortalt om en antatt tidsramme for bekreftelsen, men i kulissene ble det drama.

Røntgenbildene viste at en korsbåndsskade Fekir hadde pådratt seg tidligere ikke var reparert skikkelig, og at det var stor sannsynlighet for at skaden kunne slås opp.

Mike Gordon, Michael Edwards og Klopp ble enige om at det var en for stor risiko for over 50 millioner pund og overgangen ble avbrutt.

Fransk-marokkaneren gjorde sakene sine greit den påfølgende sesongen med 12 mål og ni målgivende, og gjennomførte en noe overraskende overgang til Real Betis for 18 millioner pund før denne sesongen.

Foran elleville fans på den ikoniske arenaen Benito Villamarin har han kost seg, og det har resultert i fire mål og tre målgivende.

Han har ikke slitt med kneet siden overgangen til Liverpool brast, men savnet har ikke vært voldsomt stort for de europeiske mesterne.

Alternativt lag

Det er interessant at flere av de nåværende Liverpool-spillerne i utgangspunktet var andrevalg bak andre spillere. Vi har satt opp et alternativt mannskap dersom alt hadde klaffet på overgangsmarkedet.

Alisson Becker

Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez, Virgil van Dijk, Ben Chilwell

Zielniski, Dahoud

Mane, Fekir, Brandt

Firmino

I tillegg kunne spillere som Gotze, Draxler, Pulisic, Lemar, Azmoun og Teixeira vært i Liverpools stall.

Liverpool kunne ha hatt et godt lag med spennende spillere dersom alt hadde gått vår vei på overgangsmarkedet, men alle våre nåværende helter er selvfølgelig uerstattelige.