Tirsdag skal Liverpool tilbake til Wanda Metropolitano– Nå ser ting langt lysere ut for Atlético

Vi har tatt en prat med Alexander Larsen i Atletico Madrids norske supporterklubb.

Tirsdag kveld er det klart for Champions League igjen, og Liverpool drar til Wanda Metropolitano for å møte Atletico Madrid i den første av to åttedelsfinaler.

For Diego Simeones lag har det vært en vanskelig sesong, og selv om laget ligger på fjerdeplass på tabellen, er luken til byrival Real Madrid er stor. Spesielt skader har vært en kjempeutfordring for klubben.

Vi har tatt en prat med Alexander Larsen i Atlético Noruega, klubbens norske supporterklubb. Han sier at det er i ferd med å lysne på skadefronten.

–  Det har vært en rekke skader i troppen, og på det verste var det kun 11 utespillere tilgjengelig for spill. Morata, Giménez, Arias, Trippier, Costa, Herrera, João Félix og Koke har alle nylig vært skadet, og hadde denne kampen blitt spilt for en uke eller to siden, hadde Atlético nærmest vært sjanseløse, sier Larsen til Liverpool.no. 

– Nå, to uker senere, ser det derimot langt lysere ut for Atlético. Morata, Giménez og Arias er nå tilbake i troppen igjen for første gang siden de pådro seg sine skader. I tillegg er også Diego Costa godt på vei mot en retur, samtidig som Koke allerede har vært i spill. Kieran Trippier blir ikke klar, og er den som er fullstendig utelukket. 

– João Félix begynner det å se tvilsomt ut for, mens Herrera har det generelt vært lite info rundt. Diego Costa bør ha gode muligheter, men er neppe i sin beste kampform, forteller han.

STJERNESKUDDET: João Félix regnes som usikker til kampen.

STJERNESKUDDET: João Félix regnes som usikker til kampen.

Tror Liverpool vil ha ballen mest

Han forventer et kampbilde der Liverpool i store deler ser ut som et hjemmelag på Wanda Metropolitano - et stadion Jürgen Klopp og co har gode minner fra.

– Det vil vel være veldig overraskende om vi ser et annet kampbilde enn hvor Atlético nærmest gir ballen til Liverpool for å slippe kontringer i mot, samtidig for å spille på sine styrker og minimere sine svakheter. Atlético kommer høyst sannsynlig til å kjøre en veldig smal midtbanefirer i forsvar for å få innleggene rettvendt og for å hindre at de kommer inn bak forsvaret, slik som vi ofte får se i Liverpool sine kamper.

– Denne kampen kan fort ligne veldig på kampen mot Juventus forrige sesong tror jeg, hvor Atlético spilte ganske trygt frem til drøyt timen var spilt, men som så ofret langt mer og gjorde offensive bytter for å ta litt mer risiko - som senere skulle gi resultater. Atlético vet nok meget godt at man må ha et resultat fra denne kampen her. 

ALDRI TAPT: Diego Simeone har aldri tapt en utslagskamp i Champions League-kamp hjemme på Wanda Metropolitano.

ALDRI TAPT: Diego Simeone har aldri tapt en utslagskamp i Champions League-kamp hjemme på Wanda Metropolitano.

Han ser på Liverpool som favoritter, men tror det blir en god match.

– Selvfølgelig så vet vi at dette er den tøffeste motstanderen Atlético Madrid kunne fått, men samtidig også den tøffeste for Liverpool, muligens. Liverpool kommer til å være ganske klare favoritter til dette oppgjøret, men hjemme i Madrid, er det ikke ofte Atlético taper på Metropolitano, og der bør man ha en reell mulighet for å få med seg et brukbart resultat til Anfield-oppgjøret. 

– Faktisk har ikke Atlético Madrid tapt en utslagsrunde i Champions League på hjemmebane under Simeone! Samtidig, så er ikke bortestatistikken til Atlético spesielt imponerende og vi vet alle hvor tøft det er å reise til Anfield.. Derfor tror vi dessverre at det er her det fort kan ryke, men at Atleti bør kunne ha en mulighet til å matche Liverpool i det minste! 

Generasjonsskifte i klubben

I fjor sommer ble Antoine Griezmann solgt til Barcelona, mens João Félix kom inn fra Benfica for en rekordsum. Det var bare en av flere store endringer i stallen foran denne sesongen - noe som kan være en del av grunnen til at laget har havnet på etterskudd i La Liga denne sesongen.

– Hvor skal man begynne? Det er vel ingen stor hemmelighet at det var mange viktige spillere som forlot klubben forrige sommer da bærebjelker som Diego Godin, Juanfran, Filipe Luis og Antoine Griezmann forlot klubben, i tillegg til Lucas Hernández og Rodri som også skulle være fremtiden. Å erstatte så mange viktige spillere på så kort tid, er ingen enkel oppgave, og ikke bare er de gode fotballspillere, men de er også ekstremt viktige i garderoben, sier Larsen.

– Det hjelper heller ikke at en spiller som for eksempel Diego Costa har vært skadet i lang tid og heller ikke vært i nærheten av å prestere når han har spilt, samtidig som João Félix også har slitt en god del utover i sesongen, sammen med blant annet Thomas Lemar. 

KAN BLI KLAR: Diego Costa er en spiller Liverpool har hatt problemer med tidligere.

KAN BLI KLAR: Diego Costa er en spiller Liverpool har hatt problemer med tidligere.

– Troppen til Atlético er heller ikke spesielt bred og de siste par månedene har det vært enormt mange muskelskader som har preget laget veldig, og som også har ført til diskusjon rundt treningsarbeidet til Atlético Madrid og deres fysiske trener, Profe Ortega. 

Skal selv i borteseksjonen på Anfield

Larsen forteller at han kommer til å være tilstede på én av kampene. Det blir på Anfield, i borteseksjonen.

–  Jeg og Emil Karlsen fra supporterklubben skal på den kampen sammen, og vi skal få oppleve det fra borteseksjonen. Selv etter at tusenvis av Atlético-supportere fikk avslag på sin søknad og ikke fikk billett, grunnet mangel på tilgjengelige billetter og for stor pågang rundt billettene. 

– Ingen av oss har vært på Anfield tidligere, men vi ser virkelig frem til å oppleve Champions League og flomlys på Anfield sammen med resten av Atlético Madrid-supporterne. 

FAN: Alexander Larsen er Atletico Madrid-fan på sin hals.

FAN: Alexander Larsen er Atletico Madrid-fan på sin hals.

Han og Karlsen leder nå den norske supporterklubben.

– Vi har vært en offisiell supporterklubb her i Norge i snart 10 år med nærmest to ulike epoker, hvor vi det halvannet siste året igjen har blåst liv i denne kontoen, med meg og Emil Karlsen i spissen. 

– Siden den gang har vi fått opp nettside, atleticomadrid.no, fått møte med klubben, møte med Saúl og diverse andre aktiviteter som klubben legger til rette for oss. Vi har ingen offisielle tall på hvor mange Atlético-fans som finnes her i Norge, men vi ser en økende trend i yngre generasjoner blant annet. Vi snakker hundrevis og ikke tusenvis, for å si det sånn. 

Atletico Madrid - Liverpool spilles tirsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport 1, TV 2 Sumo og Viaplay.