Dette skriver avisene etter Norwich-kampen:«Liverpool slipper løs uværet. De bøyer seg ikke for det»

Selv ikke naturkreftene kan temme Liverpool, er budskapet fra søndagens aviser.

«De måtte stri med et Norwich-lag som kjempet for sin Premier League eksistens, i tillegg til vinden og regnet fra stormen Dennis. Men selv ikke guddommelig inngripen var nok til å stoppe det løpske toget Liverpool i jakten på Premier League-tittelen i 2019-2020», skriver Sam Wallace i The Telegraph.

Liverpool økte ledelsen over Manchester City til 25 poeng, men med en kamp mer spilt.

25 poeng også mellom 2 og 16. plassen

Han påpeker at avstanden nå er den samme mellom serielederen og laget på andreplass, som det er mellom Manchester City på 2. plass og Bournemouth på 16. plass.

«Det regnet, vinden blåste og Norwich sitt forsvar holdt stand helt til den makeløse Sadio Mané gjorde sin inntreden for å avgjøre kampen. Han hadde ikke spilt siden han haltet av banen med et hamstringproblem i den første omgangen i seieren mot Wolverhampton 23. januar, likevel så det ikke ut som han hadde vært noe borte da han kom tilbake.»

Selv om Liverpool vant, var det ikke uten utfordringer underveis.

«De gangene Liverpool hadde problemer bak, noe som var sjelden, reddet keeperen dem», skriver han om Alissons prestasjoner. 

Den dårligst skjulte hemmeligheten i fotball

Paul Gorst i Liverpool Echo bruker ordet «superinnbytter» om Sadio Manés inntreden i kampen.

«Den senegalesiske stjernen har blitt en av fotballverdenens ledestjerner etter at han kom fra sørkysten (Southampton), og enda en gang understreket han at han er verdensklasse med en suveren prestasjon som ble vinnermålet.»

«Det var et skudd som førte gjestene opp i 25 poengs ledelse over Manchester City, og noe som bare forsterker den dårligst skjulte hemmeligheten i fotball, at Liverpool vil bli de neste mesterne i England.»

Sug det inn. Nyt det.
FORSØKER Å KOPIERE IGJEN: Sadio Mané fortsetter å kopiere Roberto Firminos feiringer, men lykkes ofte bedre med å sette ballen i kassa.

FORSØKER Å KOPIERE IGJEN: Sadio Mané fortsetter å kopiere Roberto Firminos feiringer, men lykkes ofte bedre med å sette ballen i kassa.

«Returen til Premier League-fotball etter en etterlengtet ferie midt i sesongen har skjerpet sansene og skjerpet fokuset mot det som vil bli tre historiske måneder for denne stolte, gamle, fotballklubben.»

«Sug det inn. Nyt det», skriver han om dagene vi nå opplever, som vi har drømt om så lenge.

«På en kveld der de ikke var på sitt beste, ble tre nye , viktige poeng kapret på veien til årets største fest i mai.»

Måtte jobbe hardt for det

«Dette var nok en kamp der de kommende mesterne måtte jobbe hardt, bruke tiden og glede seg over litt flaks før de kunne innkassere en fortjent seier», skriver Paul MacInnes i The Guardian

«Norwich spilte sin fotball, som de alltid gjør, og hadde sjanser som de sløste bort, som de ofte også gjør. De var disiplinerte og besluttsomme i forsvarsarbeidet, og da det gikk mot slutten så det realistisk ut med uavgjort. Men så fant Liverpool en måte.»

Han mener Liverpool tydelig savnet Manés evne til å trenge igjennom i den første omgangen. Han mener kampen åpnet seg opp i andre omgang, også før Mané kom inn. Norwich hadde sine muligheter på kontringer, men Liverpool skapte også sjanser.

USTOPPELIGE: Liverpool tok et nytt steg mot serietittelen takket være Sadio Manés scoring.

USTOPPELIGE: Liverpool tok et nytt steg mot serietittelen takket være Sadio Manés scoring.

Naturkreftene ingen hindring

«Selv ikke naturkreftene kan temme Liverpool. Selv ikke vinden som blåste over Carrow Road lørdag kan kan forstyrre dem. Ikke engang regnet som virvlet rundt i flomlyset og høljet ned til tider kan hindre dem. Heller ikke et Norwich-lag som kjemper en stadig vanskeligere kamp for å overleve på bunnen av tabellen. Ingenting kan stoppe deres mars mot tittelen», skriver Oliver Holt i Mail on Sunday

Å se på Liverpool denne sesongen, er å se på noe veldig spesielt.

Han mener stormen Dennis ga Liverpool utfordringer i pasningsspillet og ødela rytmen for de røde.

«Men det er uungåelig at Liverpool vinner om dagen. Man må tross alt tilbake til 20. oktober for å finne sist de tapte et poeng.»

«Liverpool slipper løs uværet. De bøyer seg ikke for det», skriver han om innspurten.

«Utvalget av spillere de har er en annen ting som gjør dem så formidable», påpeker Holt.

«Å se på Liverpool denne sesongen, er å se på noe veldig spesielt.»

Manés første som innbytter

«Det var ikke noen stor overraskelse at det var innbytter Sadio Mané som scoret det avgjørende målet 12 minutter før slutt, selv om dette var hans første mål for klubben som innbytter», skriver Paul Rowan i The Sunday Times.

«Mye har blitt sagt om deres vinterpause, men de så mer rustne ut enn oppladet i den første omgangen», skriver han og mener Norwich burde utnyttet nettopp det.