Vår spillebørs fra den tøffe bortekampenFirmino briljerte på Carrow Road

Liverpools supportere har vært vant til å se uruguayanske Luis Suarez herje mot Norwich. I dag tok en annen sør-amerikaner over stafettpinnen.

Alisson Becker7

Ikke den mest hendelsrike kampen for brasilianeren da Liverpool tvang Norwich dypt i store deler av kampen. Var våken de gangene han ble kalt i aksjon, og hadde en viktig inngripen da han med en «lang hånd» hindret Teemo Pukki i å finne nettmaskene for tolvte gang denne sesongen. Ble nesten lurt da norske Tettey forsøkte seg på en frekkis mot slutten, men så ut til å ha kontroll. Hadde den laveste raten for innslupne mål i en sesong (blant keepere med over 10 kamper) før kampen med 244 minutter per baklengs, og pyntet ytterligere på det i dag.

Trent Alexander-Arnold7

Scouseren i laget viste flere ganger frem sin eminente høyrefot med presise crossere. Prøver flere ganger å finne lagkamerater med innleggsfoten, men treffer ikke like bra som vi har blitt vant med. Har en farlig feilpasning mot slutten av den første omgangen som kunne endt med baklengs. Løser duellen mot selvsikre Todd Cantwell greit. Burde ha hatt en målgivende mot slutten da Firmino bommet på åpent mål.

Joe Gomez7

En stille kamp fra den talentfulle stopperen. Får en utfordring mot Pukki, som på imponerende vis har scoret 11 mål for et Norwich på bunnen av tabellen, og får ikke store problemer. Det neste steget for Gomez bør være å bygge på den defensive soliditeten og bidra mer offensivt, slik Joel Matip kan gjøre på sitt beste.

Virgil van Dijk6

Den nederlandske giganten var ikke på sitt beste i dag. Var uvanlig usikker i det defensive, og ble reddet av en «lang arm» fra Alisson da han var uoppmerksom på Rupps løp. Har også noen uvante feilpasninger i dag, Van Dijk. Allikevel en godkjent kamp, men han kan mye bedre.

Andy Robertson7

Skotten har blitt kvitt trøbbel i venstrefoten under vinterpausen, og var frisk i dag. Bryter flere ganger høyt i banen, og har flere skumle innleggsforsøk. Var et aktivt angrepsvåpen i dag.

Naby Keita6

Det var gledelig å se guineaneren tilbake fra start etter skadeavbrekket. Den dynamiske midtbanespilleren er utrolig på sitt beste, men virket fortsatt noe rusten. Prøver å skape sjanser offensivt, spesielt sammen med Salah på høyresiden, men det resulterte ikke i det store i dag. Burde ha scoret da Krul ga retur på et skudd fra Salah. Ble erstattet av Milner med ti minutter igjen.

Jordan Henderson7

Kapteinen begynner virkelig å få anerkjennelsen han har fortjent lenge, og er kanskje den viktigste brikken i jakten på ligamesterskapet. Har en strålende langpasning til Firmino tidlig i kampen, og kommer flere ganger med smarte initiativer offensivt. Er i tillegg tidvis nede og sikrer for offensive Trent på høyrebacken mot angrepsvåpenet Cantwell. Har den målgivende pasningen til Mané, og ledet laget et steg nærmere tittelen.

Georginio Wijnaldum6

En klassisk «stille bortekamp» fra nederlenderen, som allikevel har mange viktige mindre synlige bidrag. Sikrer for Robertson de gangene han fosset i angrep og har noen viktige brudd da Norwich forsøkte å kontre. Ble hvilt etter timen, sannsynligvis med midtuken i bakhodet.

Mohamed Salah7

Egypteren var aktiv mot et hardtarbeidende Norwich. Forsøkte flere ganger å kombinere seg gjennom det kompakte forsvaret, og var flere ganger dypt i banen for å forsøke å spille seg gjennom. Kom til flere farligheter i den andre omgangen, og burde ha hatt en «målgivende» til Keita da hans skudd med høyre førte til en farlig retur.

Roberto Firmino8

Tidligere har brasilianeren brukt feriene på å feste i hjemlandet, og dokumentert festlighetene på Instagram, men det var lite som tydet på at han hadde sluppet seg løs i vinterferien. Viste frem flere lekre detaljer, blant annet en «no-look heading», og var et konstant uromoment for Norwichs forsvarsspillere. Var plutselig nede og brøt en pasning på venstrebacken – det oppsummerer vår nummer ni bra. Kunne ha toppet av forestillingen med et mål like før slutt, men får allikevel vår bestemannspris på en dag der Liverpool ikke var på sitt beste. Sør-amerikanske Luis Suarez pleide herje mot Norwich, og nå har Firmino tatt over stafettpinnen.

Alex Oxlade-Chamberlain6

Tredde inn for en skadd Mané i dag. Presser og arbeider uttrettelig, men kan ikke måle seg med vår senegalesiske lynvings offensive kvalitet og instinkt. Har noen fine detaljer i forsøk på å trenge gjennom Norwich, men det resulterer ikke i det store i dag. Byttet ut etter 60.

Sadio Mané8

Fikk en halv time i beina før Champions League-oppgjøret i Madrid. Har flere gode initiativer, og scorer vinnermålet da han vendte bort to Norwich-forsvarere og satte ballen kontant i hjørnet. Det er herlig å se senegaleseren tilbake i aksjon.

Fabinho6

Fikk en ny halvtime i beina før Champions League-oppgjøret i Madrid. Strør gode pasninger og vinner ballen i gunstige posisjoner flere ganger da Liverpool jaktet ledermålet.

James Milner

Veteranen fikk ti minutter på tampen. Er endelig tilbake fra skade, og vil bli utrolig verdifull når Liverpool skal kjempe på tre fronter fremover.