Fem ting om Norwich-kampen:Klopps luksusproblem ble løsningen

Liverpool slet mot Norwich, men hva gjør vel det når man har Sadio Mané på benken?

15. feb 2020 kl 20.22Arve Vassbottenarvaldo

Luksusproblem før start

– Dette er den mest komfortable situasjonen jeg har hatt hele sesongen, sa Jürgen Klopp med et lurt smil da han ble intervjuet før kampen mot Norwich. Det var også tydelig på laguttaket og ikke minst benken Klopp kunne stille med. 

De elleve som startet var Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Henderson, Keita, Oxlade-Chamberlain, Salah, Firmino. Og benken var kruttsterk med Adrian, Fabinho, Lovren, Milner, Mané, Lallana, Origi. Det var ikke engang plass til Minamino i troppen, selv om han ikke var skadet. 

At Fabinho ikke startet forklarte Klopp med mangelen på rytme for brasilianeren etter skaden, og spesielt siden det er lenge siden forrige kamp. Han fikk også spørsmål om håpet å slippe å bruke Mané i denne kampen, siden han akkurat har vært skadet. 

– Nei, jeg har planer om å bruke Mané - men bare ikke i 90 minutter, sa Klopp. 

Tamt, sløvt og så Mané-magi

Til tross for Klopps luksusproblemer før start, var det ikke mye krutt i beina til Liverpool-spillerne denne kvelden. Avslutningene var tamme, mange av pasningene for svake  og det var også litt sløvhet som lett kunne skapt større problemer også defensivt. Uvant for Liverpools del altså. 

Men så var det han mannen på benken da, som Klopp hadde planer om å bruke - men ikke i 90 minutter. Han fikk 30 minutter. Det var mer enn nok for at Mané sikret Liverpool nok en Premier League-seier og en serieledelse på 25 poeng. 

I det 78. spilleminutt slo Henderson langt, senegaleseren tok ned ballen på elegant vis. Spant rundt og plasserte ballen ned i hjørnet. Hans 100. mål for en engelsk klubb. 75 av dem har kommet for Liverpool. 

Møkkakampen var glemt, og «We're gonna win the league!» kunne runge tilbake til Liverpool igjen. 

Fram til 58 minutter, var det vel egentlig bare Keitas skudd som det var ordentlig kraftig over, og Tim Krul ble satt på få prøver. 

Men de neste minuttene nærmet Liverpool seg med skudd fra Salah og dobbeltredning fra Krul, da Keita kom på returen. 

To mot Alisson er feigt

For de gulkledde altså. 

Da kampen var på sitt mest søvdyssende og man nærmest ropte til TVen at: «Vinterferien er over!!!» , ble Lukas Rupp spilt perfekt fri. Norwich var plutselig to spillere alene mot Alisson. Heldigvis var han fortsatt våken. Da Rupp prøvde å sentre på tvers, kom Alisson ut og snappet pasningen på vei mot Teemu Pukki på åpent mål.

Mesterlig inngripen av sisteskansen, som før det ikke var involvert om ikke noen røde sendte han en støttepasning. 

Alisson litt mindre våken når Tettey banket ballen i stolpen, men det gikk heldigvis bra det også. 

Ferien er over - men Firminos strandfotball lever

Norwich var gode til å pakke inn Liverpools angripere, men selv i første omgang da lite stemte offensivt viste Roberto Firmino fram at han er en sann kunstner med beina.

I første omgang viste han flere triks han må ha utviklet på Copacabana eller en annen brasiliansk strand. Lekent og lekkert er det i hvert fall, selv om det ikke ble scoringer av verken måten han tok ned ballen fra Hendo på eller den vanvittige pasningen til Wijnaldum. 

Tangering av klubbrekord 

Liverpool har nå vunnet åtte strake bortekamper i Premier League, og bare sluppet inn tre baklengs på disse kampene. Det er tangering av klubbrekorden.

Det er fortsatt et stykke opp til Premier League-rekorden. Den er det Chelsea (april til desember 2008) og Manchester City (mai til desember 2017) som deler, med 11 strake seire.

Dette er også 12 gangen de vinner borte denne sesongen, det har laget kun klart seks ganger tidligere i historien. Klubbrekorden er 13.

Med avgjørelsen fra UEFA kan faktisk nå 5. plassen i Premier League ende med Champions League-plass neste sesong. Samtidig så kan Liverpool allerede være kvalifisert for Champions League med seieren mot Norwich  - selv om det er langt større ting vi sikter mot nå.

Nå trenger bare Liverpool 15 poeng til for å være garantere seriemesterskapet ...

Har du innspill til journalisten?
[email protected]