60 år siden Liverpool hadde en like stabil angrepsduo

Sadio Mané og Mohamed Salah er Liverpools to mest målfarlige spillere, og de to lynvingene sørger for historiske tall.

Da Sadio Mané scoret mot Aston Villa på søndag var det hans 20. mål for sesongen, og det er tredje sesong på rad at senegaleseren har greid prestasjonen. 

I 2017/18-sesongen scoret 28-åringen 20 mål og i 2018/19-sesongen scoret han 26 mål - en strålende stabilitet. 

– Jeg husker denne utrolig talentfulle gutten vi kunne hente fra Southampton. Enestående ferdigheter, men litt varierende i prestasjonene. Det var trolig derfor en del var usikre på om han var verdt så mye penger. Vi var 100 prosent sikre på at han var det.

– Nivået han spiller på nå er utrolig. Det hjelper oss enormt. Han er en komplett spiller offensivt og defensivt, jobber hardt, er hurtig, finner rom. Han var en veldig god spiller, nå er han en verdensklassespiller, sa Klopp på tirsdagens pressekonferanse.

Manés rekkekamerat Mo Salah har også funnet seg til rette i den røde trøya. 

Stabile Salah

I egypterens første sesong i rødt scoret han utrolige 44 mål, inkludert 32 mål i Premier League som sørget for rekord for 28-åringen. 

I den andre sesongen ble beholdningen som ventet mindre, med 27 mål, mens han foreløpig har scoret 21 mål denne sesongen. 

TOMME TRIBUNER: Salah har scoret ett mål etter korona-pausen.

TOMME TRIBUNER: Salah har scoret ett mål etter korona-pausen.

Vi må langt tilbake for å finne forrige gang Liverpool hadde en spiss som scoret over 20 mål i tre sesonger på rad. 

Michael Owens stabile ungdomsår

Steven Gerrard, Luis Suarez og Fernando Torres hadde alle over 20 mål i to sesonger, men ingen av de tre utrolige spillerne klarte å gjenta bedriften i tre år på rad. 

Forrige Liverpool-spiller som klarte kunststykket var Michael Owen. 

Owen scoret over 20 mål i fem sesonger for Liverpool fra 1997 til 2003, før han ble solgt til Real Madrid etter 19 mål i 2003/04-sesongen. Han scoret over 20 mål i tre sesonger på rad fra 2000/01-sesongen til 2002/03-sesongen. 

Robbie Fowler scoret over 20 mål for Liverpool i tre sesonger på rad fra 1994/95-sesongen til 1996/97-sesongen. Han greide aldri å score over 20 mål i en sesong resten av karrieren. 

SENSASJON: Owen bergtok Liverpools supportere fra første stund.

SENSASJON: Owen bergtok Liverpools supportere fra første stund.

60 år siden en like stabil angrepsduo

Hverken duoene Robbie Fowler og Michael Owen eller Ian Rush og Kenny Dalglish klarte det Mané og Salah har klart, og vi må tilbake til perioden fra 1961/62-1963/64 for å finne forrige gang en angrepsduo var så stabile. 

Da scoret både Roger Hunt og Ian St John over 20 mål i tre sesonger på rad, med Bill Shankly i lederstolen. 

TIDLIGERE HELTER: Ian St John og Roger Hunt entrer banen.

TIDLIGERE HELTER: Ian St John og Roger Hunt entrer banen.

Tallene vi har sett viser hvor utrolige og unike vår afrikanske angrepsduo er, og det er ingenting som tyder på at de to skal forlate Liverpool med det første. 

Forhåpentligvis må vi ikke vente 60 år på vår neste herlige angrepsduo.