Sommeren 2014 ble Suarez-pengene brukt på ni spillere. Nå er kun én igjen

Brendan Rodgers og Liverpool FC handlet for 117 millioner pund.

Sommeren 2014 ble Luis Suarez solgt til Barcelona for 75 millioner pund, etter at Liverpool hadde vært med å kjempe om ligatittelen sesongen før under Brendan Rodgers.

Laget hadde mistet sin store stjerne, men alt av pengene de fikk inn for sitt daværende rekordsalg skulle brukes igjen på forsterkninger.

Mye var allerede blitt skrevet og diskutert den gang om den måten å gjøre ting på, etter at Tottenham sommeren før kjøpte Paulinho, Christian Eriksen, Roberto Soldado, Nacer Chadli, Etienne Capoue, Vlad Chiriches og Erik Lamela for pengene de fikk for salget av Gareth Bale til Real Madrid. Liverpool valgte på mange måter å gjøre på det samme måte. I Spurs er kun Lamela igjen fra storhandelen i dagens tropp.

Ni spillere kom inn

Sommeren 2014 ble det brukt 117 millioner pund. LFC hadde sett seg ut Alexis Sanchez fra Barcelona som den perfekte erstatter for Suarez, men chileneren ville heller til Arsenal, og dermed røk plan A.

Liverpool kjøpte tre spillere fra Southampton, som hadde hatt en glimrende sesong under Mauricio Pochettino. Rickie Lambert for £4 millioner, Dejan Lovren for £20 millioner og kaptein Adam Lallana for £25 millioner.

FRA SOUTHAMPTON: Liverpool kjøpte tre spillere fra Southampton denne sommeren. Dejan Lovren, Rickie Lambert og Adam Lallana.

FRA SOUTHAMPTON: Liverpool kjøpte tre spillere fra Southampton denne sommeren. Dejan Lovren, Rickie Lambert og Adam Lallana.

Emre Can kom for £10 millioner, Javier Manquillo fra Atletico Madrid på lån, den ferske Europa League-mesteren Alberto Moreno fra Sevilla for 12 millioner pund, Divock Origi for £10 millioner - og Mario Balotelli fra AC Milan for 16 millioner pund.

Forlot Liverpool en etter en

Kjøpene fra sommeren 2014 har forsvunnet en etter en. Først ut var Rickie Lambert, som fikk den ene sesongen i favorittklubben sin før han ble solgt til West Bromwich Albion for tre millioner pund sommeren etter. Lambert scoret tre mål på 36 kamper for LFC.

Manquillo var egentlig lånt for to sesonger med opsjon på kjøp, men ble sendt tilbake etter én sesong og 19 kamper. Han har de siste sesongene vært tilbake i Premier League og spilt for Newcastle.

Mario Balotelli var aldri «Super Mario» på Merseyside. Han fikk én sesong, og scoret fire mål på 28 kamper. Han var vrien å bli kvitt, og ble først lånt tilbake til AC Milan, før han fikk gå gratis til Nice i fransk fotball.

Emre Can spilte ut kontrakten sin, og dro fra Liverpool sommeren 2018. Tyskeren spilte 167 kamper og scoret 14 mål. Han spiller nå for Borussia Dortmund, etter å ha blitt solgt fra Juventus som snappet ham opp som Bosman-spiller da tiden på Anfield var over.

I NY KLUBB: Emre Can spiller nå for Borussia Dortmund, etter et mindre vellykket opphold i Juventus.

I NY KLUBB: Emre Can spiller nå for Borussia Dortmund, etter et mindre vellykket opphold i Juventus.

Lazar Markovic ble dessverre en kjempeflopp på Anfield. Totalt fikk han 31 kamper og scoret tre mål, og var helt ute i kulden i mesteparten av tiden sin i klubben. Han ble først lånt ut til Fenerbahce, deretter Sporting Lisboa, Hull og Anderlecht, før Fulham tok ham gratis i 2019. Nå spiller 26-åringen fotballen sin i Partizan Beograd i hjemlandet.

Kun én er igjen

Alberto Moreno fikk 141 kamper for klubben, før han gikk til Villarreal som Bosman-spiller med vinnermedalje fra Champions League rundt halsen i fjor sommer.

Mandag åpnet overgangsvinduet i England, og Adam Lallana signerte kontrakt med Brighton & Hove Albion. Lallana fikk med seg fire titler fra tiden i Liverpool, og scoret 22 mål på 178 kamper. Selv om skader ødelagte mye av tiden hans på Anfield er han av sommerkjøpene fra 2014 som forlater klubben på gode betingelser, og med et godt rykte.

Det samme gjør Dejan Lovren, som mandag ble klar for russiske Zenit St. Petersburg etter at klubbene ble enig om en overgangssum på 11 millioner pund. Kroaten spilte 185 kamper og scoret åtte mål på sine seks år i klubben.

I NYE KLUBBER: Etter seks år i Liverpool har både Adam Lallana og Dejan Lovren nå signert for nye klubber.

I NYE KLUBBER: Etter seks år i Liverpool har både Adam Lallana og Dejan Lovren nå signert for nye klubber.

Den eneste spilleren som nå er igjen i klubben, er Champions League-helten Divock Origi. Han skrev i fjor sommer under for fem nye år, og er bundet til klubben frem til 2024. Øyeblikkene fra 2018/19-sesongen har så definitivt vært verdt de £10 millionene han kostet - selv om det har vært både opp- og nedturer. Denne sesongen har belgieren vært involvert i 42 kamper, og scoret seks mål.

Lovren og Lambert er faktisk de eneste fra overgangsbonansaen i 2014 klubben sitter igjen med penger for. Av 117 millioner pund brukt, i tillegg til mange millioner i lønninger, fikk LFC kun igjen 14 millioner pund i overgangssum for de åtte av ni som har dratt.

SISTE IGJEN: Divock Origi er nå den eneste av sommerkjøpene fra 2014 som fortsatt er i klubben.

SISTE IGJEN: Divock Origi er nå den eneste av sommerkjøpene fra 2014 som fortsatt er i klubben.