– Hver dag kom han bort til meg, kysset meg på panna og sa «elsker deg, storebror»

Trønderen Andreas Nordvik spilte sammen med Kostas Tsimikas i Esbjerg.

Andreas Kristoffer Nordvik, med en fortid i klubber som Rosenborg, Haugesund, Vålerenga, Aalesund, Sarpsborg 08 og Viking, har spilt i forsvarsrekke med mannen som trolig blir Liverpools neste spillerkjøp, Kostas Tsimikas. De to spilte sammen i 6-7 måneder i Esbjerg, da den unge grekeren var utlånt til den danske klubben i 2017.

– Er overgangen blitt bekreftet?

Det er Andreas Nordvik som stiller det første spørsmålet når Liverpool.no kontakter trønderen for å snakke om hans lagkamerat fra tiden i Danmark.

33-åringen fra Trondheim var en av de rutinerte spillerne på et Esbjerg-lag i motgang da venstreback Tsimikas ankom den danske klubben sammen med en annen greker og et par andre spillere.

– Du så umiddelbart at han var et kjempetalent, men samtidig var han litt vilter, og var overalt, minnes Nordvik.

– Han var en veldig offensiv spiller. Dette er tre år siden, og vi visste ingenting om han da han kom til oss, utenom at han kom på lån fra Olympiakos. Det var nok ingen på vårt lag som den gangen kunne se for seg at han skulle bli Liverpool-spiller tre år frem i tid, men det viser bare hvor mye du kan utvikle i fotball i løpet av tre år, fortsetter den gamle stopperkjempen.

Det var nok ingen på vårt lag som den gangen kunne se for seg at han skulle bli Liverpool-spiller tre år frem i tid, men det viser bare hvor mye du kan utvikle i fotball i løpet av tre år.

Nordvik forteller om et Esbjerg-lag som på den tiden hadde behov for en blanding av erfarne spillere og unge talenter. Selv representerte han rutinen i laget, og fikk unge Tsimikas rett ved sin side i forsvarsrekka, og kunne derfor studere den kommende Liverpool-spilleren på nært hold.

–Tsimikas, eller bare «Timmi» som vi kalte ham, ble hentet av sportsdirektøren i Esbjerg, og det var litt splid mellom sportsdirektøren og treneren om bruken av ham. Førstnevnte ønsket at han ble benyttet i hver eneste kamp, mens treneren syntes han var litt for ung, og holdt igjen litt i bruken av ham.

«En offensiv soldat»

Totalt spilte grekeren 13 kamper og gjorde to mål i en sesong hvor den danske klubben til slutt rykket ned.

– I tillegg til å ha gode kvaliteter som fotballspiller var «Timmi» også en fantastisk gutt. Hver eneste dag når han kom på trening gikk han bort til meg, kysset meg på panna og sa «elsker deg, storebror». Liverpool har nok speidet grundig på ham, og vet hvilken spiller de henter. Men i tillegg får de en fantastisk person, en gjennomsyra bra fyr. De henter hel ved, for å si det slik.

– Som spiller er han ikke redd for noe. Han er veldig offensivt innstilt, og da han spilte for Esbjerg skulle han være med fremover hele tiden. Han spiller med en utrolig energi. Jeg vil beskrive ham som en offensiv soldat.

Nordvik innrømmer at han ikke har fulgt utviklingen til Tsimikas så tett etter at de begge forlot Esbjerg for tre år siden.

– Liverpool vil nok få en betydelig bedre spiller enn den unge gutten jeg spilte sammen med i Esbjerg. Det er en stund siden jeg har sett ham spille, selv om jeg har sett noen av kampene til Olympiakos, og han har nok tatt gode steg der. Han hadde selv ingen tro på at han skulle klare å spille seg inn på førstelaget til Olympiakos. Selv om han hadde stor selvtillit og var knallgod som spiller i Esbjerg, var han også en realist, og skjønte at han hadde mye å lære. Jeg vil kalle ham en «late bloomer», en sent utviklet spiller i seniorfotballen. For tre år siden hadde han masse kvaliteter, men var litt vilter i spillestilen.

SPILTE I SAMME FORSVARSREKKE: Andreas Nordvik var midtstopper i Esbjerg da Kostas Tsimikas var utlånt til den danske klubben.

SPILTE I SAMME FORSVARSREKKE: Andreas Nordvik var midtstopper i Esbjerg da Kostas Tsimikas var utlånt til den danske klubben.

Ble utvist i avgjørende nedrykks-kamp

Barcelona-fan Nordvik forteller at han har sett Liverpool mye de to siste årene, og tror at Tsimikas vil passe som hånd i hanske i Klopp-fotballen.

– Liverpool spiller veldig energisk fotball. Typisk Klopp-fotball, der du skal fremover hele tiden, og du skal vinne både første-, andre- og tredjeduellen. Du skal bryte ned motstanderen med høy energi. «Timmi» er jo nettopp den type spiller du trenger da. Han løper utrolig mange meter i løpet av en kamp, er uredd, eksplosiv, svært rask, god teknisk, og han har en god innleggsfot. Alt han gjør går veldig fort. 

– Han var veldig ung på den tiden jeg spilte sammen med ham, og hadde noen «barnefakter». Blant annet pådro han seg rødt kort for munnbruk i den siste kampen han spilte for Esbjerg, hvor vi rykket ned med ett måls margin. Men ingen ga ham skylden for at vi rykket ned. Han ga alltid 100 prosent, og hadde vært god for oss. Han var en fantastisk gutt, så vi tilga ham for de røde kortet, forteller Nordvik.

Trønderen spilte for Byåsen i fjor, men har nå lagt fotballskoene på hylla.

– Jeg har to barn her i Trondheim, og kjente på at det var på tide å komme hjem og være pappa på heltid, i tillegg til at jeg jobber innen salg av gulvbehandlingsmaskiner/renhold. Da jeg var aktiv så jeg på fotballen som jobb, og i motsetning til mange andre visste jeg at jeg ikke kom til å savne fotballen den dagen jeg la skoene på hylla. Jeg er trener for laget til guttungen på 10 år, og får min dose fotball gjennom det. Men det skal bli artig å følge «Timmi» i Liverpool. Meldingene tikket inn fra gamle lagkamerater i Danmark i går, som var overrasket over at en spiller de spilte sammen med nå ser ut til å havne i Liverpool.

– Jeg tror han kan bli en kjempespiller i Liverpool. Jeg er fascinert over hvor gode Liverpool er blitt, og de fremstår som et forferdelig lag å møte, som nærmest spiser opp motstanderen. Liverpool var allerede et godt lag den tiden Torres og Gerrard herjet sammen, men nå har de tatt fotballen til et nytt nivå. De er betydelig bedre nå. Jeg vil hevde de har vært verdens beste fotballag de to siste sesongene, og jeg tror dette vil vare i mange år fremover, avslutter Barcelona-supporteren.