Fikk endelig arbeidstillatelse - men nå kan han bli solgt

Tre engelske klubber ønsker seg den utlånte Liverpool-spissen.

18. mai 2021 kl 11.46Einar Kvande

Liverpool-spissen Taiwo Awoniyi har fått arbeidstillatelse i Storbritannia for 2021/22-sesongen, melder velinformerte Neil Jones i Goal.

Arbeidstillatelsen får han takket være at han har spilt 16 Bundesliga-kamper denne sesongen.

Nigerianeren kom til Liverpool i 2015 for rundt 400 000 pund, og har tilbrakt seks år på utlån hos forskjellige klubber i Tyskland, Beliga og Nederland. 

Liverpool skal ifølge Goal allerede ha fått forespørsler fra hele sju klubber som ønsker å sikre seg angriperen i sommer, og de to nedrykksklare Premier League-klubbene Fulham og West Bromwich er to av disse. 

Nylig tilbake etter skade

Denne sesongen har Awoniyi vært utlånt til Union Berlin i Bundesliga, hvor han nylig var tilbake i spill etter en hamstringskade han fikk i februar. Han kom inn fra benken da Union Berlin spilte 1-1 mot Bayer Leverkusen på lørdag, og ligger an til å få spilletid i Unions siste kamp for sesongen, hjemme mot Leipzig i helgen.

23-åringen får nå for første gang i karrieren muligheten til å spille i England, og Liverpools plan er å involvere spilleren i første del av preseason, slik at han endelig får trene fast med Jürgen Klopps seniorgruppe, og kanskje spille noen treningskamper mens mange av førstelagsspillerne vil være opptatt med EM og Copa America.

Goal tror imidlertid at en permanent overgang eller et nytt utlån ligger i kortene for afrikaneren. Liverpool skal allerede hatt tre henvendelser fra engelske klubber om dette. Fulham og WBA er nevnt, mens den tredje er Stoke. Fra Tyskland har det komme forespørsler fra Stuttgart, Wolfsburg og Union Berlin.

Liverpool har tidligere avslått et bud på fem millioner pund fra Anderlecht, som fortsatt viser interesse for spilleren. Liverpool skal ifølge Goal verdsette Awoniyi til åtte millioner pund etter hans gode spill i Bundesliga denne sesongen.