Den utlånte Liverpool-angriperen håper å ha spilt seg inn i landslagsdiskusjonen med tre mål på sine fire siste kamper

Taiwo Awoniyi nettet i sin andre kamp på rad da Union Berlin slo Borussia Dortmund 2-1 fredag kveld.

20. des 2020 kl 16.07Einar Kvande

Taiwo Awoninyi gjorde kampens første mål etter 57 minutter da Union Berlin slo Borussia Dortmund 2-1 i fredagens Bundesliga-kamp. 

Den utlånte Liverpool-angriperen startet en kamp for åttende gang for den tyske hovedstadsklubben, og benyttet anledningen til å score i sin andre kamp på rad. Han ble byttet ut etter 86 minutter. 

Resultatet betyr at Union Berlin er oppe på femteplass på Bundesliga-tabellen, etter å ha sanket 21 poeng på de 13 første kampene. 

Awoniyi har scoret fire mål og bidratt med en assist på 11 kamper. Etter fem kamper der han gikk målløs av banen, har han scoret fire mål på sine seks siste kamper, og er dermed i ferd med å bli en nøkkelspiller for Berlin-klubben. På klubbens fire kamper i desember har han gjort tre mål.

23-åringen har spilt for Nigeria på U17, U20 og U23-nivå, men venter fortsatt på sin debut på seniorlandslaget. 

– Landslaget er viktig for meg. Jeg husker mine dager på U17 og U20-landslagene, og er utrolig stolt når jeg får representere landet mitt, sier Awoniyi til Brila FM.

– Jeg skjønner at landet mitt har talenter i massevis, men jeg skal fortsette å jobbe hardt og holde meg til mine prinsipper. 

– Når min tid kommer, skal jeg ta vare på sjansen. Jeg skjønner hva som kreves.

Awoniyi vant U17-VM med Nigeria i 2013, og gjorde da fire mål i turneringen. Han representerte også Nigeria under U20-VM i New Zealand i 2015, og vant det afrikanske U20-mesterskapet i Senegal samme år. Han scoret også to mål i debuten sin for Nigeria U23 i en kamp mot Zambia.

Sterk på hodet

Awoniys fire scoringer er alle kommet fra en posisjon innenfor 16-meteren viser statistikken til InStat.

FARLIG I FELTET: Taiwo Awoniys scoringer er kommet fra relativt kort hold.

FARLIG I FELTET: Taiwo Awoniys scoringer er kommet fra relativt kort hold.

Det er også verdt å merke seg at halvparten av de fire målene er kommet på hodestøt, stor og sterk som 23-åringen er. Fredagens scoring mot Borussia Dortmund var en av disse. Da dukket han opp inne i fem-meteren og headet en corner som ble stusset videre på fremste stolpe mellom beina på Dortmund-keeperen.

Også mot Stuttgart forrige helg, i en kamp som endte 2-2, scoret han med hodet. Dette hodetstøtet var enda bedre. En kraftfull heading fra 8-9 meter gikk inn i høyre hjørne, etter et innlegg fra venstre.

I lokaloppgjøret mot Hertha Berlin for to uker siden, som endte med tap 1-3 for Union, scoret nigerianeren med venstrebeinet. Han fikk ikke noe rent treff, og keeper fikk en hånd på ballen, men lærkula gikk likevel inn lavt i lengste hjørne.

Mot Köln vant Awoniyi en duell like utenfor 16-meteren, etter at et langt fremspill ble stusset videre. Han tok med seg ballen inn i feltet, og satte lærkula lavt i venstre hjørne med høyrefoten.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]