Drømmer fortsatt om debuten - fem og et halvt år etter han kom til klubben

Taiwo Awoniyi tror fortsatt han har en fremtid på Merseyside.

21. feb 2021 kl 20.12Jens Bessesen

Taiwo Awoniyi kom til Liverpool i 2015, men har til gode å få sin debut for klubben. 23-åringen har fremdeles ikke fått arbeidstillatelse i England, og dermed har det blitt en rekke utlån i tysk, nederlandsk og belgisk fotball. Totalt syv utlån har det blitt for spissen, og denne sesongen har nigerianeren imponert i Union Berlin i Bundesliga. 

Men Awoniyi er klar på at det er i Liverpool han helst ønsker å lykkes. 

– Liverpool vil alltid være førsteprioritet, og jeg er takknemlig overfor alle i klubben, sier han til World Soccer Magazine, gjengitt av Mirror

Han håper fremdeles å få arbeidstillatelse i framtiden, og håper at de nye reglene som ble innført etter Brexit faktisk kan være til hjelp.

– Med de nye reglene på plass, og minuttene jeg har spilt i Tyskland denne sesongen, vet ingen hva som kan skje når det gjelder arbeidstillatelsen i England, sier han. 

– En spesiell klubb

Spissen skryter av oppfølgingen han får fra Liverpool.

– Liverpool er en veldig spesiell klubb. De holder kontakten hele veien og lurer på hvordan jeg har det og forsikrer seg om at jeg utvikler meg her. Det er motiverende at klubben følger meg opp, sier han.

Awoniyi sier drømmen er å spille for Liverpool i Premier League, men han utelukker ikke at turen en dag kan gå til en annen klubb.

– Drømmen lever, men hvis det å dra vil gjøre at den går i oppfyllelse, hvorfor ikke. Det er umulig å si hva som vil skje i framtiden, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]