– Om vi ikke våger er vi sjanseløse

Jürgen Klopp mener Liverpool er sjanseløse mot Manchester City om de ikke angriper.

19. mar 2017 kl 10.10 Arild Skjæveland

I dag møtes Liverpool og Manchester City på Etihad Stadium. De helrøde fra Anfield har vunnet de fire siste ligakampene mot City, to av dem under Klopp, men kun én av seirene har kommet i Manchester.

Jürgen Klopp forventer en tøff kamp, mot det han mener er det vanskeligste laget å møte.

– For meg er City det tøffeste laget å møte. Jeg har hørt om Peps spillestil og alt det der, men det er skikkelig fotball og veldig tøft å forsvare seg mot. Mange lag har allerede feilet. Dersom du er passiv mot City er du sjanseløs, sier Liverpool-sjefen til the Telegraph.

Sist Liverpool var på Etihad Stadium hadde tyskeren hatt managerjobben i én måned. Da vant laget hans 4-1. Skal de lykkes nå må det angripes igjen - nå under Pep Guardiola, og ikke Manuel Pellegrini.

City har kun tapt én ligakamp på eget gress. Det kom mot et kontringsterkt Chelsea, i en kamp de lyseblå tidvis dominerte og burde ha vunnet.

Må være frempå

– Du må være frempå, og for å være frempå må du være modig. Monaco klarte det ikke i to omganger. I førsteomgangen var de bra, men i andre omgang var det sjanse på sjanse for City, og vi kan ikke bare håpe på at Aguero skal bomme på de sjansene igjen. I den første omgangen var Monaco veldig modige.

Kampen Klopp snakker om er onsdagens oppgjør mellom lagene på Stade Louis II. Kampen endte 3-1 til Monaco, og 6-6 sammenlagt. Pep Guardiolas lag røk med det ut på bortemålsregelen, etter at kampen i Manchester ble 5-3 (!).

ANGREP:
ANGREP:  Mot Arsenal i sesongens første kamp var Klopps menn frempå, og vant til slutt 4-3.

– Om du kan vinne ballen får du kanskje litt mer rom du kan bruke. Vi vet hva vi må gjøre, og vi vil gjøre alt for å gjøre det riktig. Da kan det bli en fantastisk kamp for tilskuerne.

Klopp tror motivasjonen vil være stor, uavhengig av at de røk ut av Champions League på onsdag.

– Om jeg ville vært skuffet over å ryke ut fra Champions League på den måten? Ja - Pep var skuffet også, men han sa de riktige tingene. De må lære fra det.

– Hva det betyr for dem og hvilket humør de er i aner jeg ikke. Jeg er mer interessert i hvilket humør vi er i, og hva vi kan få til. Vi må konsentrere oss om fotballen. Jeg tror ikke de bærer på skuffelsen - men ønsker å slå tilbake. Uansett utgjør det ingen forskjell for oss.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]