Dette skriver avisene: «De strålende smilene og bamseklemmene er tilbake»

Plutselig ser ikke ting så dystert ut likevel. Her er avisenes reaksjoner på Liverpools seier mot Huddersfield.

31. jan 2018 kl 10.01 Arve Vassbotten

«Mørket har forsvunnet. De strålende smilene og bamseklemmene er tilbake.»

Etter tapene mot Swansea og West Bromwich, er det slik James Pearce i Liverpool Echoinnleder sin dom over 3-0-seieren mot Huddersfield tirsdag kveld.

Fortsatt et brasiliansk geni i stallen

Som Austin Powers har Liverpool funnet tilbake sin «mojo» og «troen er tilbake», skriver han.

«Etter alt snakket om hva Liverpool mangler etter salget av Philippe Coutinho og den kontroversielle avgjørelsen om å ikke erstatte han i vintervinduet, var dette en godt timet påminnelse om hva laget faktisk har av kvaliteter.»

«For det første har de fortsatt ett brasiliansk geni i stallen. (...) Hans viktighet for Liverpool kan ikke overvurderes. Han setter tonen, og det å holde ham frisk og i form vil på mange måter definere sesongen».

Salah er en annen som nevnes. Han er nå bare ett mål unna å bli den femte Liverpool-spilleren som scorer 20 mål i en sesong siden Premier League ble innført. Sannsynligvis vil han bli den raskeste til å nå den milepælen.

Pearce påpeker at seieren ble enormt viktig med tanke på at Arsenal også tapte mot Swansea.

«Sesongen har blitt gjenopplivet», skriver han til slutt.

Han setter tonen, og det å holde ham frisk og i form vil på mange måter definere sesongenJames Pearce om Roberto Firmino

Testet kun tålmodigheten

Oliver Kay i The Timesgjør som flere andre et poeng ut av at ingen bør kjenne bedre til hvordan Jürgen Klopp ønsker å spille enn David Wagner.

«Men i går kveld så det ikke sånn ut. Alt Huddersfield Town var i stand til å levere var en test av Liverpools tålmodighet. En test som Klopps lag besto med glans.»

Etter at Roberto Firmino scoret med et frekt skudd fra svært skrått hold, kunne Liverpool gå til pause med 2-0.

«Liverpools sårbarhet har vært kjent for å komme til overflaten når de har ledet komfortabelt, men denne gangen hadde de lite å engste seg for, så lenge de gjorde de grunnleggende tingene rett.»

«Huddersfield manglet troen og kvaliteten til å avsløre svakhetene i Klopps lag».

Huddersfield manglet troen og kvaliteten til å avsløre svakhetene i Klopps lagOliver Kay i The Times

Øresus fra Klopp

«Vi har sett strålende Liverpool og uforsiktige Liverpool, men det var et krigførerende Liverpool som avsluttet sin minidupp mot Huddersfield.»

«Deres fysikk sto ut fra seieren like mye som deres angrepskvaliteter, sinnet over det Jürgen Klopp har kalt to 'undøvendige tap' var å se i hver eneste takling», skriver Chris Bascombe i The Telegraph.

«Klopp stoppet aldri å bjeffe på sidelinjen, selv ikke mot slutten av kampen så det ut til at han roet seg ned. Han har muligens forsvart mange av spillerne offentlig etter to uforståelige tap, men kroppsspråket deres ga hint om at managerens stemme hadde gitt dem tinnitus.»

Både Emre Can og Jordan Henderson får mye ros etter kampen mot Huddersfield. Bascombe mener Can viste en helt annen energi i denne kampen, når han fikk spille mer offensivt enn i de siste kampene.

«For ofte har Liverpool gått inn i en komfortsone - noe har kalt det undervurdering - når de har vært sterke. Kanskje har den siste uka forvist det», avslutter Bacombe med.

Han har muligens forsvart mange av spillerne offentlig etter to uforståelige tap, men kroppsspråket deres ga hint om at managerens stemme hadde gitt dem tinnitus.Chris Bascombe The Telegraph
BAMESKLEM:
BAMESKLEM:  Klopp delte ut bamseklem til Salah på sidelinjen.

Videomøte på Melwood

«På søndag på Melwood dro han (Klopp) troppen inn i videoanalyserommet og fikk dem til å se den katastrofale måten de tapte plassen i FA cupen på mot West Brom kvelden før. Beskjeden var klar: ingen gjentakelse», skriver Dominic King i Daily Mail.

«De trengte en velorganisert kamp som dette for å gjenvinne selvtillit, spesielt siden de har en serie av kamper de kommende ukene som vil definere om denne sesongen blir sett på som framgang eller en misbrukt mulighet».

Allerede til helgen kommer den neste store testen i møte med Tottenham og Harry Kane.

De trengte en velorganisert kamp som dette for å gjenvinne selvtillit.Dominic King Daily Mail

Tettet lekkasjen

David Maddock i The Mirrorgir ros til Jürgen Klopp for hans beslutning om å vrake Virgil van Dijktil kampen.

«Manageren forklarte at det var en del av rotasjonspolicyen å utelate den nederlandske forsvarsspilleren, men det så mer ut som en radikal plan for å tette lekkasjene som førte til tap mot Premier Leagues to bunnklubber i de to siste flaue forestillingene.»

«Det ble ingen gjentakelse denne gangen. Liverpool viste full kontroll, takket være en kjempende oppvisning mot Huddersfields aggressive spisser av van Dijks erstatter Dejan Lovren. Men de har Emre Can å takke også.»

Det så mer ut som en radikal plan for å tette lekkasjene.David Maddock The Mirror

«Klopp undertrykket for en gangs skyld sitt instinkt, og spilte en forsiktig og kontrollert kamp i starten, der ballen skulle holdes på og der pasningene skulle være nøyaktige, på jakt etter svakheter i et motstanderlag som ikke har en samlet verdi til å kjøpe to van Dijk.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]