Dette skriver avisene: «Det var energi, sult og lyst i overflod»

Det kunne fort blitt en sørgestund over Philippe Coutinho, men isteden ble det en gjenfødelse av Alex Oxlade-Chamberlains karriere, skriver en kommentator.

15. jan 2018 kl 09.28 Arve Vassbotten

Liverpools ga Manchester City «en blodig nese» og styrket sine egne topp fire-sjanser, skriver James Pearce i innledningen til sin kommentar om 4-3-kampen i Liverpool Echo. Men han mener kampen handlet om så mye mer for Liverpools del.

«Dette handlet om å bevise at de ikke bare kan takle - men blomstre - etter salget av Philippe Coutinho til Barcelona. At klubbens gjenoppbygning ikke har blitt satt i unødvendig fare. Dette handlet om å sette en markør for neste sesong - og levere en advarsel til Pep Guardiola om at Liverpool er en kraft å regne med og at City ikke vil få en ny marsj til tittelen. Det handlet også litt om å få en revansje for det pinlige tapet på Etihad i september ved å knuse Citys drøm om å gå ubeseiret gjennom serien. Alle de boksene ble krysset av på en ettermiddag som vil leve i minnene lenge», skriver Pearce.

Dette handlet om å bevise at de ikke bare kan takle - men blomstre - etter salget av Philippe Coutinho til Barcelona. At klubbens gjenoppbygning ikke har blitt satt i unødvendig fare.

Deilig musikk fra trioen

Han mener Liverpool fulgte det Klopp står for til punkt og prikke søndag.

«Det var energi, sult og lyst i overflod - ustanselig gegenpressing kombinert med en fryktløs forpliktelse til å angripe det beste laget i landet.»

Med Coutinho borte og den gambelen det kunne være, holdt Alex Oxlade-Chamberlain ord på at han ville ta ekstra ansvar, slik han uttalte før kampen.

«35-millionersmannen leverte en klassekamp som Coutinho selv ville vært stolt av. Etter å ha dunket inn det første målet tidlig, skapte Oxlade-Chamberlain det andre selv da han spilte til Roberto Firmino og var en konstant torne i Citys lag», mener han.

Pearce skriver at det selvsagt var undøvendig å slippe City tilbake inn i kampen, men bruker langt mer plass på hyllest etter seieren.

Andy Robertson er en annen som får ros for hvordan han taklet Raheem Sterling. Og midtbanetrioen med Can, Wijnaldum og OX beskrives som dominante og velbalanserte.

«The 'Fab Four' eksisterer kanskje ikke lenger, men de tre som er igjen spiller fortsatt deilig musikk. Firmino, Sadio Mané og Mohamed Salah leverte alle sin egen fest ved å sende vertene opp i 4-1», skriver Pearce.

LEKTE SEG:
LEKTE SEG:  Til tider var Liverpool ekstremt gode på Anfield.

Gjenoppstandelse midt i sorgen

Paul Hayward i The Telegraphskriver at «Alex Oxlade-Chamberlains karriere ble vekket til live igjen på en dag der det var meningen at Liverpool skulle sørge over Philippe Coutinho».

«Hvis det å miste sin mest begavede spiller er et tegn på svakhet og noe som bringer fram dommedag, gjorde Liverpool en helvetes god jobb med å skjule det med en plan som slo Manchester City ut av deres vanlige rytme helt til en sen opphenting fikk lokale mager til å vrenge seg. Med scoringer av Oxlade-Chamberlain, Roberto Firmino, Sadio Mane og Mo Salah så tapet av Coutinho ut som en detalj på lønningslista, men det vil nok fortsatt være tider der Liverpool vil savne hans talent for å gjøre det uventede», skriver Hayward.

«Å late som hullet etter Coutinho allerede har blitt fylt blir litt feil, men i det minste for en dag viste Liverpool evne til å gå raskt videre.»

Han hyller også at Alex Oxlade-Chamberlains gjenfødelse under Jürgen Klopp.

«Da han dro nordover til Anfield, ble det sagt at Liverpool hadde betalt 40 millioner pund for en gåtefull spiller uten noen beste posisjon, en spiller som snakket om å spille i midten uten å ha fortjent retten til å gjøre det. En motvillig høyreving som løp inn i for mange blindveier og som scoret for sjelden. Oxlade-Chamberlain startet sin Liverpool-karriere stille, og det var vanskelig å se at han ville forvandle seg så mye.»

«Hans mål mot City - Liverpools første - kom fra det området han insisterte på at han var sterkest: gjennom midten».

Da han dro nordover til Anfield, ble det sagt at Liverpool hadde betalt 40 millioner pund for en gåtefull spiller uten noen beste posisjon, en spiller som snakket om å spille i midten uten å ha fortjent retten til å gjøre det.
SUSER:
SUSER:  Sadio Manés skudd i krysset.

Liverpool avslørte dem i brutal stil

«Ikke bare slo Liverpool City. De gjorde det med en pulserende demonstrasjon av ferdigheter, energi og intensitet, og like viktig, motet som Klopp krever», skriver Oliver Kay i The Times.

Han mener det er sjelden å se at to lag angriper hverandre på den måten man så søndag lenger.

«Hele sesongen har motstandere tilnærmet seg City med mistanke om visse svakheter, men uten kvaliteten eller motet til å utnytte dem. Disse svakhetene bør absolutt ikke overdrives - de leder fortsatt med 15 poeng og har tatt nesten usannsynlige 62 poeng på 22 Premier League-kamper og var ubeseiret før gårsdagen, men Liverpool avslørte dem i brutal stil.»

Han mener Liverpool tvang fram flere feil fra John Stones og Nicolás Otamendi enn de har gjort hele sesongen så langt. Men påpeker også at Liverpool igjen viste sine egne sårbarheter i avslutningen av kampen.

Men mest av alt hyller han måten Liverpool gikk til kampen på.

«De presset fra front, ledet av Firmino som aldri blir sliten, men over alt hvor du så var det røde drakter som sværmet rundt motstanderne, og nektet å la City bygge opp sin vanlige rytme. Emre Can var en dominerende figur på midtbanen, og Andrew Eobertson var fantastisk på venstreback. Men over alle ble likevel Liverpools innstilling typifisert av Alex Oxlade-Chamberlain.

Over alt hvor du så var det røde drakter som sværmet rundt motstanderne, og nektet å la City bygge opp sin vanlige rytme.

Trenger keeper som matcher ambisjonene

Andy Taylor i The Guardianpåpeker at det er 284 dager siden Pep Guardiolas lag sist tapte i Premier League. Og mener Liverpools seier etter 30 kamper uten tap er en påminnelse til de andre topplagene at Man City faktisk kan bli slått de også.

«Det har definitivt vært lenge siden City virket så sårbare. På de ni minuttene da Liverpool ristet inn tre mål i andre omgang, var det bemerkelsesverdig å se hvordan det beste laget i landet falt fra hverandre», skriver han.

«Det var litt av et svar fra Klopps spillere til det åpenbare spørsmålet om hvordan det ville påvirke laget», skriver han om fraværet av Philippe Coutinho.

Det har definitivt vært lenge siden City virket så sårbare.

Men Guardian-kommentatoren lar heller ikke Liverpools mangler få ligge.

«Defensivt er de fortsatt for utsatt for ulykker. Loris Karius keeperspill sprer angst i Liverpool».

«Leroy Sanes 1-1-mål, der han overlistet Karius på nærmeste stolpe var den siste påminnelsen om at Klopps menn fortsatt vil bli holdt tilbake til de har en keeper som er passende for en klubb med deres ambisjoner», skriver han og legger til at selvsagt har Joe Gomez også sitt ansvar for det målet.

Heldigvis var City-forsvaret vel så gavmilde på Anfield.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]