– Dette blir kanskje den eneste kampen de taper hele sesongen

Jürgen Klopp beskriver Liverpools 4-3 seier over Manchester City som historisk.

14. jan 2018 kl 23.26 Einar Kvande

– Dette er kanskje en historisk dag, fordi det fort kan bli den eneste kampen som City taper hele sesongen. De er bare så sterke, og de er veldig gode. Men jeg synes virkelig at vi fortjente å vinne over et veldig godt fotballag, om jeg skal være ærlig, sa Klopp under sin pressekonferanse etter kampen.

– Jeg tror ikke City hadde noen skadeproblemer foran denne kampen. David Silva spilte riktignok ikke, men de hadde Ilkay Gundogan som erstatter. Det er ikke så dårlig. City stile med fullt lag, men vi spilte veldig bra mot dem. Jeg synes de fortjente et jevnt resultat, men vi kunne selvsagt ha vunnet 4-1 også.

– I kveld fortjente vi virkelig seieren. Ser man tilbake til kampen på Etihad i september, var det også slik som det her helt til vi fikk et rødt kort. Etter det var det ikke det samme lenger. Det er så bra for oss å vite at vi kan klare dette. Vi spilte veldig bra, og jeg er veldig godt fornøyd med kampen. Det var fantastisk.

– Philippe hoppet trolig opp og ned i stua si i Barcelona

– Dette var den riktige beskjeden å gi til de andre lagene. Det var ikke slik at jeg sa til spillerne på spillermøtet at det vil være til stor hjelp for oss om vi vinner denne kampen, slik at ingen snakker om Phil Coutinho etterpå, for vi liker å snakke om ham faktisk. Han hoppet trolig opp og ned i stua si i Barcelona, og var glad for at vi vant i kveld.

– For oss var det viktig å vise at det er mulig å spille fotball uten ham, og det gjorde vi. Det var en veldig viktig beskjed å gi, absolutt, men det er alt. Vi visste før kampen at vi kan bare få tre poeng, ikke mer. Vi tok dem på det veldig viktig tidspunkt, så det føles godt nå. Vi har en lang uke til å forberede oss til Swansea-kampen nå. Den skal vi bruke godt.

Måtte angripe

– Du har ingen alternativer skal du slå City. Ja, du kan vinne i lotto, og de takler hverandre. Du kan legge deg dypt i eget felt, og til slutt skjer det ingenting, men det er ikke så sannsynlig. Vi er Liverpool, og vi skal ikke forsøke slike metoder, for å være ærlig.

– Da har du ingen andre alternativer. Du må være modig, du må spille fotball, og jeg er veldig glad for det.

– Pressingen i forbindelse med målene våre i andre omgang var av en annen verden. Rett og slett enestående. Veldig enestående. Vi spilte mot et veldig godt organisert lag i første omgang. Når du snakker om City, handler det alltid om hvor gode de er til å spille fotball, men de er også strålende organisert, så mot et slikt godt organisert lag, er det bra å spille fotball i rommene og skape de situasjonene vi skapte. Vi hadde ikke mange sjanser, men noen halvsjanser og gode forsøk. Det finnes ingen alternativer til å spille slik mot dem. Derfor forsøkte vi på det igjen.

– Jeg kan ikke lage en kampplan som ikke blir kritisert etter kampen, men det bryr jeg meg ikke om. Vi ønsket å vinne kampen, og guttene fortjente denne seieren. Det er kult.

Skryt til Ox

Jürgen Klopp hadde også noen rosende ord til Alex Oxlade-Chamberlain, som ble kåret til banens beste spiller av Liverpool.no.

– Det er hyggelig å se hvordan han har tatt tilvenningen. Det er bra, og jeg er fornøyd. Jeg ante ikke hvor god denne fyren er, om jeg skal være ærlig. Om dere spørs meg hva som er best, fotballspilleren eller mennesket, må jeg faktisk tenke meg om litt. Han er i god form, og nyter fotballen.

– Han kan fortsatt spille ving, noe som er veldig viktig. Han bruker farten sin mer og mer i en midtbanerolle også. Han trenger forsatt litt mer tilvenning. Midtbanerollen var mer som en drøm enn realitet for ham, fordi han ikke hadde spilt der så ofte, men nå er han på god vei.

God stemning

Klopp likte også den gode stemningen på Anfields tribuner.

– Jeg nøt det! Det var bra. Det var enestående fra første sekund av. Helt fra minuttet med applaus for Tommy Lawrence, da klubben igjen viste hvordan den håndterer ting med respekt. Dette er noe jeg setter pris på.

– Fra da av, fra første fløytesignal, var stemningen strålende og det er alltid til hjelp. Det er til stor hjelp. Dette er et av de beste stedene i verden å spille fotball, dersom alle er på tå hev. Men skal jeg være ærlig, om stemningen ikke hadde vært god under en kamp som dette ville noe ha vært veldig galt fatt!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]