FA vil etterforske Firmino/Holgate-episoden

FA har kommet med en pressemelding.

6. jan 2018 kl 13.44 Arild Skjæveland

Like før pause i derbyet fredag kveld holdt det på å koke over på Anfield. Mason Holgate dyttet Roberto Firmino over reklameskiltene og opp på Main Stand, og brasilianeren tente på alle plugger.

Dommer Bobby Madley var helt oppe i situasjonen, og flere spillere kom til for å holde de to spillerne adskilt. TV-bildene har i etterkant vist at Everton-forsvareren antyder at han har blitt utsatt for rasisme. Ingen av spillerne fikk kort, og begge fullførte kampen.

Ifølge The Mirror-journalist David Maddockvar det en misforståelse som ble oppklart i pausen, men nå vil FA likevel se på saken.

FA etterforsker

Dommer Madley har nevnt hendelsen i sin kamprapport, og løp bort til fjerdedommeren for å rapportere Holgates anklager. Nå åpner fotballforbundet sak.

– FA kan bekrefte at dommer Bobby Madley ble fortalt om anklagene under kampen mellom Liverpool og Everton på Anfield i går kveld, og rapporterte dette til FA, som nå vil etterforske saken, står det i pressemeldingen.

Verken Jürgen Klopp eller Sam Allardyce ville kommentere det til pressen i går, men Liverpool FC kom med en pressemelding om at de ville samarbeide for å få alle fakta på bordet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]