Jakter sitt første trofé med Liverpool

Liverpool har ikke tidligere tatt seg forbi 4 .runde under Jürgen Klopp.

27. jan 2018 kl 10.09 Arild Skjæveland

Liverpool har røket ut tidlig av FA cupen begge de to foregående sesongene under Jürgen Klopp. I hans første sesong ble det exit i 4. runde etter omkamp mot West Ham, mens laget røk ut i 4. runde mot Wolverhampton forrige sesong.

Denne gang er det West Bromwich som venter i 4. runde. Den kampen ser du på Viasat 4 fra kl. 20.45 i kveld.

Jakter første trofé

Det er seks år siden Liverpool vant noe sist, da laget vant ligacupen under Kenny Dalglish. Laget har allerede vært i to finaler under Klopp – begge i hans første sesong.

–Jeg tror ikke noen annen klubb snakker så mye om sølvtøy. Muligens Schalke. De har et lignende gap mellom forrige. Et ganske mye større et egentlig, men det er ikke så viktig, sier Klopp til Liverpool Echo.

– FA cupen er en sjanse. Det er en mulighet. Det er en stor, stor ting. Du må selvsagt ta avgjørelsen på om det er stort nok eller ikke. Jeg vet at Arsene Wenger har vunnet tre ganger på de fire siste årene, men blir det satt pris på av folk? Jeg er ikke sikker på det. Du må vinne den, og dersom du vinner det, så er det «bare FA cupen», sier Klopp.

– Det handler om hva det betyr for oss og våre supportere. Det ville vært stort, men det er langt igjen. Vi har fått en litt tøffere vei, med Everton først, og så West Brom. Vi har fått noen store hindere.

Suksess avler suksess

Klopp vet fra tiden sin i Dortmund at det fort følger flere troféer når det første har kommet.

– Min erfaring med å vinne noe er at det ikke forstyrrer prosessen med å vinne det neste. I Dortmund forventet vi ikke å vinne ligatittelen igjen. For å være ærlig så startet vi ikke slik, men når vi først kom i gang så stoppet vi ikke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]