Tre kjappeSalg av Sturridge bør vurderes, men skepsis til utlån

Liverpool.no-redaksjonen om FA-cupen, Philippe Coutinho-erstatter, og Daniel Sturridge.

27. jan 2018 kl 13.05 Arild Skjæveland

Slik situasjonen er med liga og Champions League-spill - vil du at Liverpool skal kjøre toppet mannskap og satse på FA cupen denne sesongen?


Torbjørn Flatin:
– Jeg vil at Liverpool skal satse best mulig på mest mulig, og så er det umulig å svare klart på dette spørsmålet siden det er situasjonsbestemt. Jeg både håper og forventer at Jürgen Klopp ikke gjør som i forrige sesong hvor han stilte med i praksis reservelaget i FA-Cupen, men det ligger i kortene at det heller ikke vil bli aktuelt å bruke toppet lag i hver eneste kamp. Da må det prioriteres ut hva som er viktigst der og da, men det hadde vært veldig kjærkomment med en finale igjen.

Tore Hansen:
Vi vinner ikke ligaen denne sesongen. Så oppgaven blir jo å balansere en plass i topp 4, sammen med å komme lengst mulig i cupene – og aller helst vinne en av dem. Der Klopp står nå i karrieren sin på Anfield, tror jeg det ville vært gunstig med en triumf – et trofé og vise frem. Vi har tre kamper nå og så en uke fri. Jeg tror jeg ville kjørt toppet i cupen og mot Tottenham – og så heller byttet et par spillere mot Huddersfield. Vi har jo for så vidt toppet ganske mye i det siste så noen spillere vil garantert bli hvilt over de neste ukene.

Arve Vassbotten:
– Å se Liverpool løfte et trofé igjen er vel noe alle fans drømmer om, og jeg håper det satses nok på FA-cupen til at man når langt i år. Men jeg har ikke tro på at der blir mange kamper uten et noe B-preget mannskap. Men jeg tror ikke Klopp har nok spillere tilgjengelig av høy nok kvalitet til å bytte ut alle i cupen, så jeg tror man regne med å se lag med 3-4 B-valg også etter denne runden om WBA slås.

Hva tenker du om at det ikke ser ut til at Liverpool vil forsterke stallen denne måneden?

ERSTATTES IKKE?
ERSTATTES IKKE?  Det ser ikke ut til at Liverpool vil erstatte Philippe Coutinho i januar.

Torbjørn Flatin:
– Stallen er forsterket med Virgil van Dijk, og i utgangspunktet ville jeg vært fornøyd om han kom inn og ingen viktige spillere gikk ut. Nå har da Jürgen Klopp vurdert det slik at det ikke var noen vei utenom å gi slipp på Philippe Coutinho og alle røde supportere ville vel gjerne hatt et stort navn inn som en «erstatter» for ham nå i januar. Nå synes jeg Klopp har gjort så mye bra på transfermarkedet at jeg velger å stole på ham i hans vurderinger om spillere ut og inn, og det at Mohamed Salah og Alex Oxlade-Chamberlain kom i sommer gjør at vi uansett vil være bedre rustet enn på samme tidspunkt forrige sesong.

Tore Hansen:
Shit, er vel min første tanke - samtidig tar jeg det med fatning. Supporterhodene våre er en forunderlig beskuelse når man se reaksjonene etter Swansea. Da er alt galt igjen, og hvis Klopp ikke bruker en milliard på nye spillere så går verden nesten ikke rundt. Virgil van Dijk blir en fin forsterkning bakerst, fremover har vi heldigvis flere alternativer, men helt klart skuffende at Coutinho ikke kunne bli ut sesongen. FSG har lagt alt i hendene på Jürgen og vi vet alle hva som skjer hvis manageren ikke finner «sin» mann. Han er ikke kjent for å kjøpe inn 2. eller 3. valget så da blir det å stålsette seg til sommeren.

Arve Vassbotten:
– Det er alltid spennende med nye spillere, og det har en evne til å skape en egen entusiasme og forventning som jeg tror ville lettet endel supportersinn - inkludert mitt eget. Men samtidig lar jeg meg imponere av standhaftigheten til Klopp, og blir stolt av at vi har en manager som ikke er interessert i å innkassere enkle popularitetspoeng på å hente en Coutinho-erstatter nå - og heller venter på den rette spilleren til den rette prisen. Likevel får man litt samme smak som i januar i fjor, om at mangelen på kjøp kan ha koste veldig dyrt når sesongen skal oppsummeres i mai.

Daniel Sturridge vil bort, og linkes til andre klubber. Kan han slippes denne måneden?

Torbjørn Flatin:
– Får vi noe mer ut av Daniel Sturridge? Jeg begynner å tvile veldig på det. Hvis Liverpool hadde fått solgt ham nå, eller gjort en avtale hvor han først ble lånt ut og så solgt i sommer, ville jeg ikke hatt noe problem med det. Hvis han bare lånes ut er jeg mer i tvil.

Tore Hansen:
Her er jeg veldig i tvil. Håper han får et par kamper ganske raskt, han har jo vært helt borte i en halvannen måned nå. Det vil være bra å se hvilken form han er i og ikke minst hvor motivert han er. I motsetning til Ings og Solanke har han jo scoret 2-3 mål denne sesongen og selv om jeg egentlig har gitt ham opp, er han den av spissene bak Firmino med størst «potensial». Det gir litt mer sus på stadion å sette inn Sturridge de siste 20 i en viktig cupkamp enn Ings. Likevel, kommer det et godt økonomisk tilbud for klubben, bør det vurderes. Man føler unektelig at Daniel har gitt opp karrieren i Liverpool og hodet ikke lenger er der det skal være.

Arve Vassbotten:
– «Liverpool-flopp kan bli værende på Anfield» hadde The Mirror som overskrift på en sak om Daniel Sturridge denne uken. Å kalle Sturridge en Liverpool-flopp er både provoserende og absurd, men sier litt om hvor lett det er å glemme spillernes kvaliteter etter dårlige perioder. Men han er dessverre ikke den toppspilleren han var. Sturridge vil fortsatt score mål, han kan fortsatt avgjøre enkelte kamper, men han er ikke noen Klopp-spiss. Dessverre er det glissent med alternativer bak Firmino på spissplass, men likevel virker det som Sturridge er 3.- eller 4.-spissen nå. Får man bud i størrelsesorden 20 millioner pund på et tredjealternativ på topp må man selge, men låneavtaler virker meningsløst når det kjempes på tre fronter. Ideelt sett trenger Liverpool å beholde de offensive kreftene som er her ut sesongen, om ingen hentes inn.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]