Januarvinduet for konkurrenteneSkade stopper Carroll-kjøp - går for Peter Crouch

Chelsea er på spissjakt, og alternativene er mildt sagt oppsiktsvekkende.

18. jan 2018 kl 22.14 Arild Skjæveland

Antonio Conte og Chelsea trenger forsterkninger på topp, og vil prøve å sikre seg en spiss denne måneden. Tidligere denne uka kom meldingene om at de så mot Andy Carroll fra West Ham, og Liverpools tidligere rekordkjøp ønsket overgangen.

Nå stopper en ankelskade den overgangen. Carroll må muligens operere, og kan være ute i fire måneder. Det er ikke kjent om Liverpool ville hatt krav på noen del av en overgangssum der, etter å ha solgt spilleren til West Ham for 15 millioner pund da Brendan Rodgers kom til klubben.

Ser mot Crouch!

Om Andy Carroll kom overraskende – er det ingenting målt mot hvem som er nestemann på listen. Ifølge Sam Wallace i The Telegraph har de nemlig forhørt seg om en annen tidligere Liverpool-spiss, nemlig Peter Crouch!

Crouch fyller 37 år denne måneden, og spilte for Liverpool fra 2005 til 2008. 10 år senere kan han altså ende opp i Chelsea, som var hans favorittklubb som barn.

Chelsea håper på en låneavtale for «Crouchy».

RØD:
RØD:  Peter Crouch forlot Liverpool for snart ti år siden.

Sanchez på vei til United

Manchester United har et tre poengs forsprang på Liverpool på tabellen, og ser ut til å styrke laget betraktelig denne måneden. Det skal kun være et spørsmål om tid før overgangen til Alexis Sanchez offentliggjøres.

Chileneren som Liverpool var ute etter da Luis Suarez ble solgt til Barcelona, så lenge ut til å havne i Manchester City. Pep Guardiolas lag skal ikke ha vært villig til å betale det han krever i lønn.

Det rapporteres om en totalpakke på over 180 millioner pund for spilleren som har seks måneder igjen av kontrakten, der spilleren vil tjene i underkant av 500.000 pund i uka, og Arsenal vil få betalt ca 35 millioner pund. Trolig blir Henrikh Mkhitaryan en del av overgangen.

Arsenal vil kjøpe spiss

Arsenal har allerede solgt Theo Walcott til Everton for 20 millioner pund, og ser nå ut til å miste sin største stjerne Alexis Sanchez. Da må det hentes forsterkninger.

Alt tyder på at Henrikh Mkhitaryan kommer inn som del av Sanchez-avtalen, men de offensive forsterkningene stopper ikke der.

London-klubben skal være ute etter Pierre-Emerick Aubameyang fra Borussia Dortmund. Den 28 år gamle spissen har falt i unåde i Dortmund, og blir utelatt fra troppen som skal møte Hertha Berlin i morgen kveld. Guillem Balague rapporterer at Klopps gamle klubb vil kreve ca 60 millioner euro for spissen.

Ellers linkes Wengers klubb til Malcom fra Bordeaux, og Jonny Evans fra West Bromwich.

Stille hos Spurs og City

Som i Liverpool, ser det ut til å bli lite handel for Tottenham og Manchester City i dette vinduet. De lyseblå så lenge ut til å sikre seg Alexis Sanchez, men han vil nå ende på Old Trafford.

City skal, som Arsenal, være ute etter West Bromwich-stopper Jonny Evans.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]