– To klubber i samtaler om Markovic

Det kan gå mot ny låneavtale for Lazar Markovic denne uka.

29. jan 2018 kl 17.31 Marius Rabben

Swansea og Bundesliga-klubben Wolfsburg er i samtaler med de røde om fremtiden til den serbiske 23-åringen, ifølge BBC.

Markovic, hentet for 20 millioner pund fra Benfica i 2014, har ikke fått noen førstelagsminutter denne sesongen og kun vært i kamptroppen mot Leicester i ligacupexiten i september.

Sist han spilte en tellende kamp for Liverpool, var da han fikk seks minutter hjemme mot QPR i mai 2015.

Flere klubber viser interesse

BBC skriver at klubben vurderer mulighetene for både et utlån og en permanent overgang før januarvinduet stenger ved midnatt onsdag.

I KULDEN:
I KULDEN:  Markovic trener fast med Klopps mannskap, men har ikke fått noen opptredener. Den eneste kampen han har spilt denne sesongen, var da han fikk 63 minutter for U23-laget i september, hvor han noterte seg for assist mot Tottenham på Anfield.

Swansea er på jakt etter forsterkninger for å kjempe seg ut av nedrykksstriden, mens tyske Wolfsburg er klubben hvor Divock Origi spiller på lån denne sesongen.

I forrige uke meldte også engelsk presse at Lokomotiv Moskva viser interesse for serberen, som siden forrige Liverpool-opptreden har vært på lån hos Fenerbahçe, Sporting CP og Hull City.

Swansea-manager Carlos Carvalhal ville naturlig nok ikke bekrefte ryktene da han nylig ble spurt om Markovic, men påpekte at laget hans, som ligger sist på tabellen, vil «kjempe til siste minutt» for å styrke stallen denne måneden.

– Markedet er ikke enkelt

Hittil i januar har waliserne ennå ikke hentet inn nye spillere.

– Han er enda et navn vi kan legge til de 37 vi har snakket om siden begynnelsen av overgangsvinduet, kommenterte Carvalhal, ifølge BBC.

Portugiseren forstår supporternes frustrasjon, men mener jumboplasseringen i ligaen gjør det ekstra vanskelig for dem.

– Når du befinner deg i en posisjon hvor du kjemper om å overleve i Premier League, vil ikke alle spillere komme til klubben fordi de ikke ønsker å kjempe i slike situasjoner, spesielt de gode spillerne. Vi må forstå det.

– Realiteten er at markedet ikke er enkelt. Det er ikke enkelt å få tak i spillere. Jeg er lederen, jeg må forstå situasjonen og kjempe med de spillerne jeg har.

Markovic’ avtale med Liverpool strekker seg til sommeren 2019.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]