Se video av pressekonferansen:– Coutinho kan ikke erstattes i dette vinduet

Jürgen Klopp diskuterte overganger, VAR og kom med siste skadenytt under pressekonferansen.

29. jan 2018 kl 13.40 Arve Corneliussen

Om Sturridge

– De neste dagene skjer det sikkert veldig mye i overgangsvinduet, men vi vet ikke hva som skjer her. Det får vi se. Dersom det er en avtale som ikke hjelper oss, Daniel eller en annen klubb, gir det ingen mening.

Om å erstatte Coutinho

– Han kan ikke erstattes i dette vinduet. Hvorfor betalte Barcelona så mye for ham? Fordi han er en ganske sjelden spiller.

– Jeg tror ikke Phil hadde gjort så mye med kampene mot Swansea og West Bromwich. Det handlet om formasjonen de spilte med og slike ting. Vi må komme oss tilbake på vinnersporet øyeblikkelig, men løsningen er ikke på overgangsmarkedet for tiden. Vi har alltid øynene åpne, men først og fremst må vi bruke våre egne spillere. På lang sikt kommer vi til å gjøre mye, men på kort sikt tror jeg ikke det skjer så mye.

Om skader

– Jeg er ikke sikker. Noen spillere har fått seg noen smeller, men det ser ut som alle som var tilgjengelig mot West Bromwich er tilgjengelig igjen. Men ikke 100 prosent sikkert.

Om VAR

– Det jeg hørte var at tilleggstiden burde vært ti minutter, men det ble bare lagt til fire minutter. Spillet stoppet i ti minutter, og da må du spille ti minutter lenger. Det er én ting. Jeg har alltid sagt at den første tingen vi må gjøre er å beskytte spillerne. Er du for sen i en takling må du straffes for det. I Cardiff-kampen var det en stygg takling, men har noen skrevet i det hele tatt om dette angående VAR? Hvis noen ser en slik takling og ikke straffer dem, er det virkelig dårlig.

Om straffene

– Det er fire-fem spillere i troppen som føler de burde ta straffene og som trener på det etter hver økt. Roberto Firmino er fortsatt i den gruppen, han scorer mye og er i god form, så det var logisk at han skulle ta den. Det var snakk om noen få centimeter. Slike ting skjer i fotball. Du kan gjøre et problem ut av det, men vi har mange spillere som kan avslutte i en slik situasjon fra elleve meter.

Om Huddersfield

– Vanligvis snakker jeg ikke så mye om motstanderne, men jeg skal gjøre et unntak for Dave (David Wagner). De gjør det veldig bra, og er i gruppen som kjemper for å overleve.

– Begge lag trenger poengene, og det kommer vi nok til å se i kampen. Det gjør kampen veldig interessant for dem som ser på.

Om forsvarsspill

– Vi kunne ha gjort det bedre, men det er normalt med en ny spiller i slike situasjoner (baklengsmålet mot Swansea, journ. anm). Det er logisk at Virgil skal ta seg av de headingene. Vi ser på målene. Jeg snakket ikke om midtstopperne eller backene i disse situasjonene, jeg viste guttene hvor vi skulle ha forsvart oss og hvor vi kunne reagert bedre.

– Alle er ansvarlige for å forsvare seg. Jeg klandrer ikke én spiller. Det handler om å vise hele laget hva de må gjøre, og det gjorde vi. Jeg ville ikke gi dem muligheten til å ignorere det som skjedde. Vi så på målene vi kunne ha forsvart bedre mot West Bromwich. Det handlet ikke bare om midtstopperne. Hadde alle spillerne vært i bedre posisjoner, hadde ingen av målene blitt sluppet inn.

Om tapene

– Vi kan ikke akseptere flere dårlige kamper. Det var veldig tunge tap for oss. Vi må vise hva vi kan gjøre igjen, og vi må lære noe av tapene. Vi må komme oss tilbake der vi var i morgen kveld.

– For bare to kamper siden var vi ubeseiret i 18 kamper på rad. Nå føles alt annerledes. Tapene var tøffe å takle, noe som er bra. Vi må vise med en gang at vi har forstått hva som skjedde i de to kampene.

Keeperlegende tar et oppgjør med Mignolet-kritikerne

Har du innspill til journalisten?
[email protected]