– Det handler ikke om disse kampene

Virgil Van Dijk mener det er andre kamper enn mot topplagene avgjør hvem som vinner Premier League.

9. okt 2018 kl 00.09 Johannes Steen

Etter søndagens målløse oppgjør mellom Liverpool og Manchester City ligger nå de rødkledde på en delt førsteplass med Manchester City og Chelsea, med kun målforskjellen som skille.

Dermed er Liverpool ubeseiret på de første åtte kampene i Premier League, til tross for tøffe kamper mot Chelsea og Manchester City i de to siste før landslagspausen. Virgil Van Dijk mener storoppgjørene blant annet mot de nevnte klubbene ikke er avgjørende for tittelkampen.

Jeg mener det ikke handler om disse kampene, men om alle de andre, de vanskelige kampene som vi må spille lag midt på tabellen og lavere.

– Vi ønsker å komme så nære som mulig og gjøre det så godt vi kan, men vi det det kommer til å bli vanskelig. Vi har hatt en flott start på sesongen og vi har lyst til å holde det gående.

– Har fortjent respekt

– City var så klart varsomme med tanke på hvordan vi spilte, og jeg tror vi har fortjent den respekten, men de presset likevel og prøvde fortsatt å spille sitt spill.

– Vi gjorde det vanskelig for dem og de gjorde det vanskelig for oss til tider, men det er slik det er.

De siste ukene har spillerne opplevd et hardkjør med kamper mot PSG, Tottenham, Southampton, Chelsea (to ganger) Man. City og Napoli, på under en måned.

Det var ikke en enkel måned med spill mot Champions Leauge-lag. Det har vært tøft, uke etter uke, og å spille med en liten skade (smell i ribbeina) er ikke enkelt.

– Men vi holder det alle gående, og nå er det landslagsspill. Jeg er kapteinen (på Nederland) og vi har en veldig viktig kamp mot Tyskland. VI må prøve å være klare for den, og så prøve å få litt hvile etter det.

Lettet over straffebommen

– Å få en clean sheet etter en straffe i de siste fem minuttene gjør meg til en veldig glad mann, forteller Van Dijk.

– Det var ikke smart av meg, og forhåpentligvis vil det aldri skje igjen. Etter 85 minutter er du selvsagt litt trett, og det øyeblikket går veldig fort og jeg valgte å stupe inn, noe jeg normalt ikke ville gjort. Det var en avgjørelse jeg tok og forhåpentligvis er det siste gang jeg gjør det på det tidspunktet.

– Å få en uavgjort var ikke tanken, du ønsker å vinne og det er hva vi prøvde på. Til syvende og sist må vi være glade – jeg må være glad – for at vi ikke tapte på grunn av straffesparket.

– De kom som regjerende mestere. Det var flaks at de ikke scoret, men det var også uflaks at vi ikke scoret heller.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]