Fire Liverpool-spillere nominert til Ballon d'Or

Ingen har flere nominerte i Premier League.

8. okt 2018 kl 20.30 Johannes Steen

France Football har gjennom mandagen sluppet navnene på de 30 nominerte spillerne til Ballon d'Or, eller gullballen på norsk.

Ballon d'Or regnes som den mest prestisjetunge individuelle prisen en fotballspiller kan få; et symbol å være verdens beste fotballspiller.

Først ut blant Liverpool-spillerne var Alisson Becker, som var nominert som en av totalt fire målvakter.

Deretter fulgte Roberto Firmino og Sadio Mané på hver sin tur, før Mohamed Salah kom med i puljen med de fem siste nominerte.

Med det har Liverpool flest nominerte til gullballen av alle klubbene i Premier League. Et stykke opp er det imidlertid til Real Madrid som står med hele åtte nominerte.

Kun én gang har en Liverpool-spiller vunnet

I samtlige av de siste 10 kåringene er det de to La Liga-stjernene Lionel Messi og Cristiano Ronaldo (nå i Juventus) som har byttet på å vinne prisen. Man må helt tilbake til 2007 da Kaká vant prisen for å finne et år noen andre har stått som vinner.

Den eneste gangen en Liverpool-spiller har vunnet prisen var Michael Owen i 2001. Utover det ble Kenny Dalglish nummer to etter Michel Platini i 1983, Steven Gerrard nummer tre etter Ronaldinho og Frank Lampard i 2005, mens Fernando Torres ble det samme bak Cristiano Ronaldo og Lionel Messi i 2008.

Trent nominert til ungdomspris

I tillegg er Trent Alexander-Arnold nominert til France Footballs Kopa Trophy, som skal kåre beste spiller under 21 år. Der må han knive om prisen mot store navn som Gianluigi Donnarumma, Christian Pulisic og ikke minst PSGs Kylian Mbappé.

Det er første gang France Football deler ut denne prisen, og PSG-angriperen Kylian Mbappé må regnes som storfavoritt.

Dette er alle de nominerte til ballon d'or:

Sergio Aguero (Argentina/Manchester City), Alisson Becker (Brasil/Liverpool), Gareth Bale (Wales/Real Madrid), Karim Benzema (Frankrike/Real Madrid), Edinson Cavani (Uruguay/Paris Saint-Germain), Thibaut Courtois (Belgia/Real Madrid), Cristiano Ronaldo (Portugal/Juventus), Kevin de Bruyne (Belgia/Manchester City), Roberto Firmino (Brasil/Liverpool), Diego Godin (Uruguay/Atletico Madrid), Antoine Griezmann (Frankrike/Atletico Madrid), Eden Hazard (Belgia/Chelsea), Isco (Spania/Real Madrid), Harry Kane (England/Tottenham Hotspur), N'Golo Kante (Frankrike/Chelsea), Hugo Lloris (Frankrike/Tottenham Hotspur), Mario Mandzukic (Kroatia/Juventus), Sadio Mane (Senegal/Liverpool), Marcelo (Brasil/Real Madrid), Kylian Mbappe (Frankrike/Paris Saint-Germain), Lionel Messi (Argentina/Barcelona), Luka Modric (Kroatia/Real Madrid), Neymar (Brasil/Paris Saint-Germain), Jan Oblak (Slovenia/Atletico Madrid), Paul Pogba (Frankrike/Manchester United), Ivan Rakitic (Kroatia/Barcelona), Sergio Ramos (Spania/Real Madrid), Mohamed Salah (Egypt/Liverpool), Luis Suarez (Uruguay/Barcelona), Raphael Varane (Frankrike/Real Madrid)

Alle de nominerte til Copa Trophy:

Trent Alexander-Arnold (England/Liverpool), Houssem Aouar (Frankrike/Lyon), Patrick Cutrone (Italia/AC Milan), Ritsu Doan (Japan/Groningen), Gianluigi Donnarumma (Italia/AC Milan), Amadou Haidara (Mali/Red Bull Salzburg), Justin Kluivert (Nederland/AS Roma), Kylian Mbappe (Frankrike/Paris Saint-Germain), Christian Pulisic (USA/Borussia Dortmund), Rodrygo (Brasil/Santos).

Har du innspill til journalisten?
[email protected]