Dette skriver avisene:Slitne bein og to managere med stor respekt for hverandre

Engelsk presse synes Jürgen Klopp har grunn til å bekymre seg over formen til sin angrepstrio etter 0-0 mot Manchester City.

8. okt 2018 kl 15.14 Einar Kvande

– Ingen forventet en kamp som dette. De to beste og mest angrepsvillige lagene i landet nøytraliserte hverandre på Anfield, konstaterer James Pearce i Liverpool Echo.

Forrige sesong spilte disse to lagene fire forrykende kamper seg imellom, noe som resulterte i 18 mål og massevis med kontroversielle situasjoner.

– Dette var søvndyssende til sammenligning, mener Pearce.

– De to tungvekterne fikk nesten ikke inn slag på hverandre, selv om det ble litt liv i forestillingen mot slutten, skriver han.

– City fikk en gylden mulighet til å få slutt på den 15 år lange ventetiden på en seier på Anfield da Virgil van Dijk felte Leroy Sane i feltet. Men Riyad Mahrez blåste ballen over tverrliggeren, og Liverpools ubeseirede kamprekke i Premier League forble intakt.

Poengdeling var et riktig resultat. Ingen av lagene gjorde nok til å fortjene noe mer.James Pearce, Liverpool Echo

– Når sant skal sies fortjente de den flaksen. Poengdeling var et riktig resultat. Ingen av lagene gjorde nok til å fortjene noe mer.

– Slitne bein spilte utvilsomt en rolle, etter et forferdelig tett kampporgram for begge lag. Ingen av lagene klarte å vise seg fra sin beste side.

– Respekt var en annen faktor. Pep Guardiola har nå bare vunnet ett av sine siste åtte møter med Klopp, og han var åpenbart desperat etter å unngå en reprise på Champions League-kampen i april, da hans lag lå under 3-0 etter en halvtime.

– Spanjolen var ikke villig til å risikere et nytt stortap ved å la forsvarsrekka måtte klare seg selv. Det var likevel overraskende at tittelforsvarerens taktikk var å frustrere Klopp sitt lag.

– Gjestene kastet ikke forsiktigheten overbord før det gjensto et kvarter, og 51% ballinnehav er deres laveste i Premier League siden Guardiola tok over, opplyser Pearce.

Fikk ønsket respons etter tapet i Napoli

Echo-journalisten mener at Klopp fikk den reaksjonen fra sine spillerne som han var ute etter i kjølvannet av Champions League-tapet for Napoli i midtuken.

– Innstillingen til kampen fikk et ansikt i form av kaptein Jordan Henderson. Dejan Lovren var ikke langt bak. Midtstopperen var utmerket i sin første Premier League-kamp for sesongen. Stopperkollega Van Dijk oste klasse før han mistet hodet og felte Sane. Andy Robertson var også tilbake på sitt beste.

Liverpools angrepstrio fikk heller ikke denne gangen pulsen til å stige hos publikum.James Pearce, Liverpool Echo

– Skuffelsen kom lenger fremme på banen, da Liverpools angrepstrio med Roberto Firmino, Sadio Mané og Mohamed Salah heller ikke denne gangen fikk pulsen til å stige hos publikum.

– Klopp har derfor mye å tenke på mens det spilles landskamper - ikke minst hvordan de tre på topp skal finne tilbake til formen de viste forrige sesong.

– Manglende kreativitet på midtbanen er et annet problem. Naby Keita har fortsatt ikke funnet seg tilrette, og Klopp overså Xherdan Shaqiri.

– Likevel vil Liverpool-manageren søke å løse disse problemene fra en sterk posisjon. Bare målforskjellen skiller Liverpool fra tabelltoppen, da de har 20 poeng akkurat som City og Chelsea. Dette er tangering av klubbrekorden i Premier League, fra 1996/97 og 2008/09.

– Tar vi med i betraktningen at Liverpool allerede har spilt mot Chelsea og Tottenham på bortebane, i tillegg til City på hjemmebane, er det litt av en prestasjon.

– Defensiv soliditet og organisasjon har vært nøkkelen. Dette var de rødes niende strake hjemmekamp i ligaen uten baklengsmål siden februar.

Slapp med skrekken

Oliver Kay i The Times fokuserer på at Riyad Mahrez kastet bort Manchester Citys sjanse til revansje på Anfield.

– Bare Mahrez vet hva som gikk gjennom hodet hans da det skjedde. Fem minutter igjen av kampen, straffespark, en sjanse til å få slutt på Liverpools ubeseirede kamprekke og gi Manchester City to poengs forsprang i toppen av Premier League. Gabriel Jesus ville ha ballen, men Mahrez ba ham tre tilside. Tilløpet var usikkert, og han sendte ballen høyt opp på Anfield Road End.

Slik beskriver Kay kampens mest avgjørende øyeblikk.

– For første gang denne ettermiddagen ble det liv på tribunene på Anfield. Feiringen - både blant Jürgen Klopp på sidelinjen, spillerne ute på banen og supporterne oppe på tribunene - viste at Liverpool hadde sluppet med skrekken.

Kay påpeker at Liverpool-spillerne gjorde mange feil i denne kampen, og derfor ventet med lengsel på at sluttsignalet skulle lyde.

– Virgil van Dijks dårlige takling på Leroy Sane ga City den perfekte muligheten til å få slutt på Liverpools ubeseirede kamprekke i Premier League, men Mahrez kastet den bort, konkluderer han.

Dårlig uttelling på straffespark

Dominic King i Daily Mail er sjokkert over at Manchester City-manager Pep Guardiola ikke visste at Riyad Mahrez har en elendig statistikk fra straffemerket. Mannen fra Algerie har misbrukt fem av de åtte siste straffesparkene han har tatt. Etter kampen på Anfield innrømmet Guardiola at han ikke var klar over dette.

– Guardiola, som hadde byttet ut den faste straffeskytteren Sergio Aguero, var klar på at Mahrez skulle få ansvaret med å ta straffesparket, men endte opp med å legget hodet i hendene etter skuddet fra 11 meter gikk en meter over krysset.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]