– Første kamp etter en periode med landskamper er alltid vanskelig

Daniel Sturridge peker på flere årsaker til at Liverpool har slitt etter perioder med landskamper.

19. okt 2018 kl 11.33 Einar Kvande

I Jürgen Klopps tid som Liverpool-manager har samtlige kamper Liverpool har spilt etter perioden med landskamper i oktober endt uten scoringer.

– Det blir vanskelig. Kampene etter perioder med landskamper er alltid det. Spillerne er slitne, de har reist, og uken er ikke så lang med tanke på hva vi kan gjøre av taktiske forberedelser som vi vanligvis driver med gjennom hele uken, sier Daniel Sturridge om Huddersfield-kampen til Liverpoolfc.com.

– Spillerne som har vært involvert i landskamper har som regel spilt i henhold til en annen taktikk, og noen også i andre posisjoner og roller enn til vanlig. Så spørsmålet er om de kan omstille seg til det vi er vant med?

– Jeg håper vi klarer å reise dit og få et godt resultat. Det er det viktigste. Vi må bare fokusere på det, sier spissen.

– Vi kommer aldri til å undervurdere en motstander. Folk sier vi er favoritter, men vi går til kampen og tenker at begge lag har like store sjanser. Dette er Premier League, og alle lag i denne ligaen er sterke.

I god form

Sturridge ble kåret til månedens spiller i Liverpool i september, og nå håper 29-åringen at han skal få sjansen i startoppstillingen på John Smith's Stadium. Liverpool skal spille seks kamper på 22 dager, så da skulle det by seg muligheter til spilletid.

– Jeg føler meg i god form, og ser frem til å bidra for laget.

– Jeg føler meg rett og slett strålende, så jeg har ikke noe å klage på. Jeg gleder meg til den kommende måneden, og forhåpentligvis får vi noen gode resultater i denne perioden.

– Det er opp til manageren hva han føler er best for laget, og hvem som er de riktige spillerne å benytte. Vi må presse oss til det ytterste. Vi har en god tropp, så du må bare være klar til å gi alt, og presse deg, når du får sjansen.

– Alle kamper er viktige for dette laget, uansett om det er cup, liga, Champions League eller hva det nå måtte være. Hver eneste kamp er viktig.

– Uansett hvor mange minutter du får ute på banen, og om du starter eller kommer inn fra benken, så må du støtte laget på best mulig vis, og hjelpe laget til suksess.

Tålmodighet er en dyd

Sturridge scoret det første målet like før pause da Liverpool slo Huddersfield 3-0 på Anfield for litt under ett år siden.

– Tålmodighet er alltid viktig, og spesielt når du spiller mot lag som ligger dypere. Altså lag som ikke forsøker å bryte oss ned. Det er i disse kampene du må være veldig tålmodig.

– Vi møter et lag som skal spille på hjemmebane, så de vil være på tå hev. De vil vise oss respekt, men jeg tror ikke de vil vise oss for stor respekt. Spesielt siden de spiller på hjemmebane.

– Vi må være klar over dette, og fokusere på jobben vi må gjøre. Vi forstår at de har et sterkt lag, og at de har forbedret seg siden forrige sesong.

– Alle lag ser ulikt på motstanderen i Premier League. De studerer tidligere kamper, de studerer dine kamper, og prøver å finne svakheter de kan utnytte. Vi forstår at de vil gå til denne kampen i et forsøk på å vinne den, men vi skal gjøre det samme.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]