– Jeg er ikke overrasket over at Shaqiri slår til i Liverpool

Peter Crouch har stor tro på sin tidligere lagkamerat.

27. okt 2018 kl 12.50 Arild Skjæveland

Peter Crouch spilte tre sesonger sammen med Xherdan Shaqiri i Stoke City. 37 år gamle «Crouchy» skriver i sin lørdagsspalte i Daily Mail om sin tidligere lagkamerat.

– De fleste treningsøkter blir raskt glemt. Gjennom en karriere vil du ha brukt tusenvis av timer på å øve på ting, og det går på autopilot, men det er finnes noen økter som er så ekstraordinære at du husker dem. Når jeg tenker på Xherdan Shaqiri så vil jeg alltid huske hvordan han presenterte seg for lagkameratene i Stoke, skriver Crouch.

– Jeg visste alt om Shaqiri før Stoke kjøpte ham. Jeg var klar over ham i Inter og Bayern, og jeg var veldig glad for at han hadde kommet til oss. «Shaq», som vi kalte ham, scoret et hattrick i en five-a-side-kamp. Det er ikke uvanlig tenker du kanskje, men når jeg forteller at det ene målet var en chip over keeper fra åtte meter, vil du kanskje forstå hvorfor denne brente seg fast i minnet, skriver han videre.

– Han gjorde andre ting også som gjorde han annerledes. Måten han slo pasningen på, farten på pasningene og kvaliteten på frisparkene. Etter den første økten var jeg overbevist om at vi hadde signert en kommende stjerne.

Ikke overrasket

Shaqiri har startet de to siste kampene for Liverpool, og har spilt meget bra. Så langt har han fire målgivende denne sesongen.

– Det å se at han lykkes i Liverpool overrasker meg ikke, skriver Crouch.

– Da han fikk overgangen til Anfield i sommer sa jeg til noen av guttene i garderoben at han kom til å dra dit og storspille, og det er det han har gjort de siste ukene. Folk sier at det er umulig å bryte opp Liverpools trio på topp med Mohamed Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané dersom alle er friske, men dersom noen skal gjøre det, så er det Shaqiri.

– Når det kommer til ferdigheter er han helt der oppe med de beste jeg har spilt med. Tro meg – han kan bli akkurat så godt som han vil.

Slet mot slutten

Charlie Adam har kritisert Shaqiri for hvordan han spilte i den siste tiden på bet365 Stadium, da Stoke til slutt rykket ned. Crouch nevner noen av de same tingene.

– Jeg kan ikke bare fokusere på det positive, for det som skjedde etter den første treningsøkten overrasket oss alle. Shaqiri trengte noen måneder på å finne seg til rette. Han måtte ha 17 kamper før han scoret mål, og i den første sesongen scoret han like mange mål som han fikk gule kort – tre. Han forbedret seg i den andre sesongen, men bare marginalt, og han endte på fire mål.

– Forrige sesong var han mye bedre igjen, men det var ikke uten problemer. Han scoret ni mål, men det stoppet oss ikke fra å rykke ned, og han fikk kritikk i garderoben og fra eksperter som satte spørsmål ved arbeidsinnsatsen.

– Forsvant han når han skulle hjelpe til hjemover? Det ærlige svaret er ja. Jeg tror han følte at han måtte være den som scoret og skapte målene, og spesielt etter at Marko Arnautovic hadde dratt. Men «Shaq» gjorde ikke alltid det som trengtes defensivt.

– Det var 12 vanskelige måneder, men jeg er ikke overrasket over at Liverpool utnyttet utkjøpsklausulen hans. For en spiller med hans ferdigheter er 13 millioner pund et kupp i dagens marked – og jeg er bare overrasket over at ikke flere klubber prøvde å kjøpe ham. Jeg vet at han kommer til å ha en stor sesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]