Tre kjappe– Lovren er solid, men Gomez kan bli verdensklasse

Redaksjonen om Shaqiri, Gomez vs Lovren og om Liverpools angrepsspill.

27. okt 2018 kl 08.26 Arild Skjæveland

Bør Xherdan Shaqiri nå starte hver kamp?

Arve Vassbotten:
– Om han ikke skal starte hver kamp, så liker jeg veldig godt allsidigheten hans og den innleggsfoten og skuddfoten han har. Mot motstandere vi bør dominere mot er han en jeg gjerne ser på banen spesielt i rollen han hadde mot Røde Stjerne og til å fore Sadio Mane og Mohamed Salah i bakrommet.

Torbjørn Flatin:
– Jeg ville i hvert fall startet med ham mot Cardiff. Fungerer det like bra som mot Røde Stjerne ville han også vært mitt valg mot Arsenal. «Problemet» for meg er først og fremst når Naby Keita blir klar igjen, da kan det bli litt vrient å finne en plass til «Shaq» i startelleveren.

Arve Corneliussen:
– Nei, ikke toppkampene. Han har vært god, men ikke så god at man bør bryte opp en midtbanetrio som har vist seg å fungere veldig bra i den type kamper. I så fall må han danke ut Mané, og der er han heller ikke. Men, mot lavtliggende motstand som Cardiff, gir han laget en ny dimensjon. Ikke bare er han strålende til å slå gjennombruddspasninger, han ser også etter den type pasning i mye større grad enn lagkameratene. Når det er sagt – spiller Fabinho seg ordentlig varm i ankerrollen, kan det være akkurat det som tillater Klopp å kjøre Firmino som 10-er og Shaqiri i angrepsrekken også i de store kampene utover i sesongen.

I FORM:
I FORM:  Xherdan Shaqiri har sett veldig bra ut de siste ukene.

Dejan Lovren eller Joe Gomez som makker til Virgil van Dijk?

Arve Vassbotten:
– Joe Gomez uten tvil for min del. Han har en helt annen eleganse over seg, mulighet til å levere presise pasninger i pressede situasjoner og er en bedre ballspillet enn Lovren. Lovren hakket over i duellspillet fortsatt kanskje, men alt føles mye tryggere med Gomez og Van Dijk synes jeg. Og de virker også å ha veldig god kjemi.

Torbjørn Flatin:
– Joe Gomez, uten tvil. Jeg hadde Lovren i et «laguttak» før Røde Stjerne og skammer meg egentlig litt over det. Nå er Dejan Lovren en solid stopper, som har gjennomført et meget bra 2018 så langt og er langt bedre enn noen synes å mene, men slik han fremstår nå har Joe Gomez materiale til å bli en midtstopper i verdenstoppen. Ikke minst hans store fart gjør at han passer glimrende i en duo sammen med Virgil van Dijk som kan stå høyt.

Arve Corneliussen:
– Jo snarere det blir Gomez, jo bedre. Fyren er rett og slett bare et unikum av et stoppertalent. Når man har en spiller med et så enormt tempo, og samtidig er så god med ballen, er det for perfekt til Liverpools spillestil at man ikke skal bruke ham der. Som høyreback er han derimot langt fra noe unikum. Det jeg tror gir Klopp hodebry, er Alexander-Arnold. Han er litt for opp og ned per dags dato. Derfor tror jeg Klopp kommer til å velge Gomez som høyreback og Lovren som stopper de gangene han skal ta ut sin beste og tryggeste ellever. Per nå funker det, men jeg er ikke i tvil om hva stopperparet blir så snart Alexander-Arnold kan stoles fullt og helt på – uten å ta noe fra Lovren, som har tatt store steg det siste året.

Tror du det løsner offensivt igjen nå?

Arve Vassbotten:
– Det viktigste er at vi vinner, gjør vi det er det ikke så farlig om det ikke leveres underholdning og angrepsspill av topp klasse, selv om man gjerne savner det underveis i kamper. Men det virker jo som det begynner å skje ting også på angrepsbiten nå, og liker at Salah begynner å sette skuddene. Så ja, jeg tror det løsner denne måneden.

Torbjørn Flatin:
– Nå er jeg litt usikker på hvor mye det hadde låst seg, men påfølgende hjemmekamper Røde Stjerne, Cardiff og Fulham hadde jeg tro på kunne få frem en angrepsglede som syntes å ha stivnet litt. Starten mot serberne var bra, hvor ikke bare trioen på topp alle scoret men hvor det også kom flere bidrag fra midtbanen.

Arve Corneliussen:
– Ja. Jeg tror det har skyldtes at de tre der fremme har vært ute av form til samme tid, et knalltøft kampprogram og en liten endring i spillestilen. Nå ser det ut til at de er i ferd med å finne seg selv igjen. Og når de tre er påskrudd, kunne selv Neil Warnock fått dem til å sprudle.

Liverpool - Cardiff spilles lørdag kl. 16.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

SCORET IGJEN:
SCORET IGJEN:  Roberto Firmino var tilbake på scoringslista mot Røde Stjerne.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]