– Jeg må ha tatt et par glass

Cardiff-manageren forklarer de oppsiktsvekkende sitatene om Van Dijk.

26. okt 2018 kl 21.03 Johannes Steen

Da Liverpool sist januar gjorde Virgil Van Dijk til verdens dyreste forsvarsspiller ved å legge 75 millioner pund på bordet, var naturligvis meningene sterke om overgangen. En som gikk lang i kritikken var manager til morgendagens motstander, Neil Warnock.

– Jeg synes Sol Bamba er hakket bedre enn van Dijk fra et defensivt ståsted, sa Cardiff-manageren, ifølge BBC.

Heller ikke da han fikk sjansen til å moderere seg i august ønsket han å forandre mening, og gjentok at han ville foretrukket Bamba defensivt. Først på tredje forsøk innrømmer han nå at han brukte litt sterke ordelag.

– Vel, jeg tror jeg hadde drukket. For å være helt ærlig må jeg ha tatt et par glass, spøker Neil Warnock til BBC

Men, om Van Dijk virkelig er en god forsvarer, vil likevel ikke Warnock konkludere med før nederlenderen har prøvd seg i Cardiff.

– Men saken er at om Van Dijk spilte på vårt lag, da ville du sett om han var en god forsvarer. Han må ikke forsvare seg så mye i Liverpool, for de er vanligvis på den andre banehalvdelen. Det er annerledes for visse lag i visse kamper, sier den frittalende manageren.

Kunne hentet Van Dijk for seks millioner pund

En viss beundring har nok den rutinerte manageren for Van Dijk likevel. Han avslører nemlig at han i 2014, som Crystal Palace-manager, ville hente stopperen fra Celtic for £69m mindre enn Liverpool kjøpte ham for.

Jeg er glad for at han spiller som han gjør, forteller Warnock.

For jeg kunne kjøpt han til Crystal Palace for 6 millioner pund, men sjefssepideren min mente han var for treig. Jeg tror faktisk han fortsatt er i jobben sin.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]