50 seriemål for Liverpool:Målsnik med imponerende tall

Daniel Sturridge scorer mål med en vanvittig frekvens.

1. okt 2018 kl 00.28 Johannes Steen

Da Daniel Sturridge prikket inn det vakre utligningsmålet på tampen mot Chelsea lørdag kveld, var det hans 50. mål i Premier League for Liverpool siden han kom fra Chelsea i januar 2013.

Det gir den skadeplagede spissen et imponerende målsnitt på ett mål hvert 126. minutt han har vært på banen. Det er det kun Mohamed Salah (100 minutter) og Fernando Torres (121 minutter) som kan slå i Liverpool-trøya, blant spillere som har scoret mer enn fem mål totalt.

Det har også blitt mange opptredener fra benken for 29-åringen i Liverpool. Lørdag kveld var en slik kamp da han kom inn etter 86 minutter.

Med sine 13 mål fra innbytterbenken er det nå kun David Fairclough som har scoret flere (18) i Liverpool. Plusser man på tiden i Chelsea (17 mål totalt), er det kun Olivier Giroud og Jermain Defoe som har nettet flere ganger som innbytter i Premier League-æraen.

Ingen matcher scoringsfrekvensen denne sesongen

I forkant av denne sesongen antydet manager Jürgen Klopp at Daniel Sturridge skulle matches forsiktig.

- Må han spille 50 kamper eller mer? Nei, men forhåpentligvis kan han spille noen som er gode. Det er planen, sa Klopp på sensommeren.

Og det må sies å ha gått etter planen så langt.

Sturridge har på tampen kommet inn fra benken i fem ligakamper, og startet mot PSG i Champions League og mot Chelsea i Carabao Cup.

Fasiten er totalt fire mål i alle turneringer, noe som gir et snitt på imponerende ett mål per 47. minutt på banen. Han er sammen med Sadio Mané Liverpools toppscorer så langt denne sesongen.

I Premier League har de sammenlagte minuttene vært så få at han har scoret hvert 12.5 minutt! Det er det ingen andre i ligaen som kan matche. Nærmest er Tottenhams Erik Lamela med 35 minutter.

Onsdag kveld reiser Liverpool til Napoli for å spille Champions League, før man allerede til helgen tar imot Manchester City på Anfield. Med lang reisetid og et tett kampprogram er det da gode muligheter for at den effektive målscoreren kan få en ny kamp fra start.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]