– Jeg er bare glad for å spille for Liverpool

Virgil van Dijk trives godt med Joe Gomez som makker i midtforsvaret.

12. nov 2018 kl 14.17 Arild Skjæveland

Liverpool har holdt nullen i 10 av de siste 11 hjemmekampene i ligaen. Etter seieren mot Fulham klatret laget opp på tabelltoppen, men ble sendt ned igjen på andreplass etter at Manchester City slo Manchester United senere på søndagen.

Virgil van Dijk er forsiktig når han snakker om kampen om ligatittelen.

– Det er noe vi må vente og se. City er regjerende mestere og det beste laget i ligaen, men vi vil gjøre alt vi kan for å være så gode som vi kan være, sier han til Liverpoolfc.com.

– Vi trenger ikke å se på de andre lagene. Vi må bare se på kampene vi har foran oss, og den neste utfordringen vi har er Watford på bortebane. Det kommer til å bli tøft, sier han.

– Det er en lang sesong. City kommer ikke til å vinne hver eneste kamp 5-0, og kommer til å ha tøffe kamper slik som alle andre.

Glad for å spille for Liverpool

Van Dijk startet kampen mot Fulham som kaptein, og forteller at han trives i klubben. Han kunne ha spilt for Manchester City, men valgte Liverpool i fjor vinter.

– Jeg er bare glad for å spille for Liverpool, og det betyr ikke så mye hvem jeg spiller sammen med, sier Virgil.

– Jeg er glad for å være ute på banen. Vi har veldig gode midtstoppere, og når Joel ikke en gang er på benken sier det litt om stallen vår.

– Jeg og Joe går godt overens utenfor banen, og det hjelper på banen. Vi vinner kamper, så vi gjør det ganske bra, og har fått en bedre start enn forrige sesong, sier han.

Til landslagspause etter tre poeng

Nederlenderen skal nå møte opp med landslaget, der han er landslagskaptein. På grunn av timingen føltes seieren mot Fulham ekstra viktig.

– Vi kan være veldig positive etter å ha holdt nullen. Det var veldig viktig, og spesielt i andreomgangen var det viktig at vi holdt tett bak, så det er jeg glad for at vi klarte. Det var en viktig seier, og spesielt like før landslagspausen etter det tapet vi hadde i Champions League.

– Vi vant, og spilte bra fotball, spesielt etter pause. Det var en litt rotete kamp, men vi holdt nullen og vant, så vi kan ta med oss en god følelse.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]