Dette skriver avisene etter seieren over Fulham«Van Dijk er så god at det er øyeblikk der det ser ut som at fotball er for enkelt for ham»

Virgil van Dijk vil bli kåret til årets spiller dersom han holder seg skadefri, skriver Chris Bascombe.

12. nov 2018 kl 11.58 Arild Skjæveland

Chris Bascombe, The Telegraph

Det reflekterte Liverpools sesong at deres ferskeste komfortable seier ble feiret med at The Kop sang om en forsvarsspiller. Denne uken var det Andy Robertson. Det kunne like gjerne vært Virgil van Dijk.

I en kamp der de dominerte ballinnehavet, sto bak omtrent alle angrep, og sjelden måtte gjøre noe i forsvar, var det sikkerheten, playmakerferdighetene og de målgivende fra de bak som skinte mot Fulham.

Det er slik Liverpools første fire måneder har vært. Dersom han ikke blir skadet, så er Virgil van Dijk årets spiller for Liverpool – om ikke i hele ligaen. Joe Gomez, som Jürgen Klopp vil at skal bli hvilt for England, ser ut som en etterligning av sin nederlandske makker. Trent Alexander-Arnold har ikke vært på sitt beste i det siste, men som Robertson fikk han en viktig målgivende her.

Mellom alle den milde kritikken laget har fått til tross for en historisk god start på Premier League, må det ikke bli glemt hvor vanskelig det er å både spille og score mot Klopps lag. Det er grunnlaget for at de er utfordrere til ligatittelen, selv om laget tidligere har fått mer skryt for det offensive spillet.

Van Dijk er så god at det er øyeblikk der det ser ut som at fotball er for enkelt for ham. Måten han posisjonerer seg på, hvor komfortabel han er med ballen og kan enkelt slå en pasning på 50 meter til en lagkamerat. Og antall headede klareringer han bidrar med når motstanderen truer, stort sett fra dødballer.

Gjester på Anfield vet at de kun kan tenke på enkeltøyeblikk. Dersom de får sjanser må de sette dem. For et år siden kom lag til skremmende mange skudd da de kom hit – selv bunnlagene. Slik er det ikke lenger.

Les hele i The Telegraph

Paul Joyce, The Times

I et øyeblikk var dette som gamle Liverpool, eller i hvert fall Liverpool fra forrige sesong. To pasninger opp i banen, forvirrede motstandere som ikke hang med, og Mohamed Salah som iskaldt avsluttet. Fra start til slutt på 14 sekunder.

Det ville ha vært interessant å se hvordan Liverpool ville ha svart dersom de havnet under igjen – etter den håpløse kampen deres borte mot Røde Stjerne i Beograd på tirsdag.

Etter dramaet i starten på første omgang ble kampen en transportetappe så snart Xherdan Shaqiris volley straffet et Fulham som ikke fulgte med. Shaqiri fortsetter å imponere, både i innsats og målpoeng, men utfordringen hans er å overbevise Klopp om at han ikke kan sette ham ut mot de såkalt beste lagene.

Når alt kom til alt var Liverpool for bra, men klisjeen om små marginer som gir utslag i kamper føles på sin plass.

Les hele i The Times (krever innlogging)

James Pearce, Liverpool Echo

Liverpools jakt på den frittflytende angrepsfotballen fra forrige sesong vil fortsette, men det var mer enn nok her til å sende Kopites fornøyde hjem. De røde kan ta landslagspause etter en opptur, etter det som til slutt ble en rutinert seier over et svakt Fulham.

Det var langt ifra noen overkjøring, men Jürgen Klopps lag ristet av seg en vanskelig start og fikk jobben gjort, slik at de kunne legge marerittet fra Beograd bak seg.

Mohamed Salah fortsatte sin gjenoppstandelse og scoret sitt åttende mål for sesongen, mens Xherdan Shaqiri sikret de tre poengene tidlig i den andre omgangen.Den lille sveitsiske angriperen, som igjen fikk stående applaus fra Anfield, så ut som en mann som var besatt etter at Klopp valgte å la ham stå over kampen i den serbiske hovedstaden.

Det var bare Shaqiris femte start, men han har allerede tatt steget fra brukbart stallfyll til å bli et lyspunkt. I sine seks siste kamper for Liverpool har han bidratt med to mål og tre målgivende. Han må bli mer involvert, uansett hvem de røde skal spille mot. Shaqiri er en sjelden vare. Sterk som en okse men med finesse som en ballerina. Han gir laget den kreativiteten de ikke har når han ikke spiller.

Ved siden av Salah og Shaqiri var Roberto Firmino mye bedre, mens Fabinho gjorde det bra på midtbanen. Andy Robertson var strålende på venstresiden.

Liverpool var heldig med avgjørelsen om å annullere Aleksandar Mitrovics sin heading da det fortsatt var målløst, men de fortjente likevel seieren.

Les hele i Liverpool Echo

FÅR SKRYT:
FÅR SKRYT:  Xherdan Shaqiri må også brukes mot de beste lagene, skriver James Pearce.

Andy Hunter, The Guardian

Slavisa Jokanovic var kledd i helsort til kampen der de gikk på sitt sjuende strake tap. Det var likevel ikke en begravelse for Fulham-manageren. Ja, de er sist i Premier League, ja de tapte fortjent – men laget hans gjorde det vanskelig for Liverpool på Anfield. Seieren kom etter kontroverser for Jürgen Klopps tittelutfordrere.

Mohamed Salahs åttende mål for sesongen og en fin avslutning fra Xherdan Shaqiri sendte Liverpool tilbake på topp for noen timer. Dette var reaksjonen manageren ønsket etter det tamme tapet mot Røde Stjerne i midtuken. Det var den femte hjemmeseieren for sesongen, og at de holdt nullen gjør at Liverpool har sin beste sesongstart defensivt siden 1979, med fem baklengs på 12 kamper.

Fulham var skuffet etter å ikke ha fått noe igjen etter en lovende førsteomgang. Jokanovic holdt seg til prinsippene sine med 4-2-3-1, noe som var modig ikke bare på grunn av motstanderen, men på grunn av lagets form og ryktene om hans posisjon som manager på Craven Cottage.

En stor endring var å bruke Calum Chambers heller enn rekordkjøpet Jean Michael Seri på midtbanen. Forsvarsspilleren ga laget stabilitet ved siden av André-Frank Zambo Anguissa, og stoppet Roberto Firmino fra å finne rom.

Les hele i The Guardian

1-0:
1-0:  Mohamed Salah løp fra hele Fulham og satte inn 1-0.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]