Keïta hyller særlig Sturridge blant lagkameratene for velkomsten

Naby Keïta stortrives på Merseyside.

12. nov 2018 kl 18.46 Arve Corneliussen

I kampprogrammet til oppgjøret mot Fulham, var det Naby Keïta som ble intervjuet. På spørsmål om hvordan han har tilpasset seg livet i Nord-England, har guineaneren utelukkende positive svar å komme med.

– Det er som å være med en familie, det er som jeg er med min egen familie. Alle har vært veldig grei med meg, forteller Keïta.

Til tross for at han bare forstår «deler av hva lagkameratene sier», har han god kjemi med dem. Blant dem trekker han frem én spiller som særlig viktig: Daniel Sturridge.

Kanskje ikke så overraskende for dem som følger Keïta og Sturridge i sosiale medier.

– Alle har vært veldig snille med meg, og alle lagkameratene mine kommer for å snakke med meg. Men han som virkelig, virkelig har tatt meg godt imot, er Daniel Sturridge. Han besøker meg, snakker med meg og gir meg råd. Han har mye erfaring, og det hjelper meg veldig, forklarer midtbanestjernen.

Han håper å ha brutt språkbarrièren innen seks måneder, og at han da kan gi intervjuer uten tolk.

– Jeg er veldig motivert for å lære meg språket. Jeg har lyst til å kunne snakke med treneren og de andre spillerne på laget, så jeg jobber veldig hardt, forteller 23-åringen.

Den tidligere RB Leipzig-spilleren har nylig vært ute med skade, og fikk et ørlite innhopp mot Fulham. Han er med i Guineas landslagstropp, der han bare har én kamp foran seg.

Han har totalt spilt elleve kamper for Liverpool, men har fortsatt til gode å notere seg for mål eller målgivende.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]