Ox håper å gjøre comeback denne sesongen

Midtbanespilleren ble satt ut av spill da han fikk en alvorlig kneskade mot Roma i semifinalen i Champions League i april.

16. nov 2018 kl 21.25 Einar Kvande

Jürgen Klopp har tidligere uttalt at han ikke regner med at Alex Oxlade-Chamberlain kommer i spill denne sesongen, men den tidligere Arsenal-mannen håper å gjøre de ordene til skamme.

– Jeg hadde likt å spille igjen før sesongen er over. Det neste målet nå er å bygge meg opp enda mer på styrkerommet, slik at jeg kan begynne å løpe utendørs igjen. Jeg må trolig drive med løpetrening i to måneder, noe som ikke akkurat er noen favoritt-treningsform, siteres Oxlade-Chamberlain av Liverpool Echo.

– Så snart jeg kan begynne å trene med ball blir det enklere. Jeg har allerede begynt å slå pasninger innendørs, noe som føles godt. Når jeg kan begynne å trene med ball utendørs vil jeg føle meg mye nærmere et comeback.

– Selv når jeg er tilbake i full trening vil jeg være et stykke unna toppformen, men det hadde vært hyggelig å ha fått spille noen kamper før sesongen er over. Mentalt hadde det vært viktig å fått bevise at jeg klarer det. Deretter kunne jeg ha fått en god preseason, slik at jeg kan starte med blanke ark igjen neste sesong.

Klopp er positiv

Oxlade-Chamberlain er meget glad fra støtten han har fått fra manager Jürgen Klopp mens han har gått skadet.

– Jürgen har betydd mye for meg. Han smiler hver gang jeg møter ham. Han er veldig positiv, og har meg i tankene. Når han snakker om laget nevner han også meg, noe som er hyggelig, spesielt nå som guttene gjør det så bra.

– Han er opptatt av at jeg skal ta tiden til hjelp. Han har poengtert at vi vet hvor lenge dette vil ta, så jeg trenger ikke bekymre meg for det. Han påpeker at jeg må bli helt skadefri, og først da kan vi gå videre. Det er hyggelig å høre.

– Jeg har vært gjennom en skikkelig tøff tid, hvor jeg ikke har kunnet gjøre det jeg elsker å gjøre. Jeg har vært skadet tidligere også, hvor jeg har slitt. Fansen har påpekt at jeg har vært skadet igjen, og sagt at jeg er skadeplaget og derfor ikke er til å stole på. Men her i Liverpool har jeg bare hatt positive tilbakemeldinger fra fansen. Du kan ikke be om mer enn det.

– Når de sier at de savner deg, og at de gleder seg til å se deg ute på banen igjen, er det veldig motiverende. Jeg kan ikke takke dem nok for det.

– Jeg ønsker å komme tilbake og belønne dem for tålmodigheten deres, og den støtten de har gitt meg på veien tilbake på banen. Jeg ønsker å prestere på det samme nivået jeg var på før, og forhåpentligvis enda bedre.

Skjønte straks at det var alvorlig

25-åringen skjønte straks at det dreide seg om en alvorlig skade etter at han satte inn en takling på Aleksandar Kolarov i kampen mot Roma.

– Jeg har fått mange smeller opp gjennom årene, og jeg er ikke typen som blir liggende å rulle meg. Jeg kommer på beina ganske raskt igjen. Men denne gangen skjønte jeg med en gang at jeg var i trøbbel. At det var en alvorlig skade. Dejan Lovren stod over meg, med hodet i hendene.

– Jeg husker at jeg satt i førstehjelpsrommet i spillertunnellen og spurte om det var korsbåndet som var røket, og ba om en ærlig tilbakemelding. De sa at de var bekymret for at det var det som hadde skjedd, og det viste seg å stemme.

Blitt god venn med Brewster

De siste sju månedene har Oxlade-Chamberlain blitt en god venn med tenåringsspissen Rhian Brewster, som er på vei tilbake etter å ha operert både ankel og kne tidligere i år. Brewster har nå fått grønt lys til å begynne å trene utendørs på Melwood.

– Det er hyggelig for meg å ha en ung kar jeg kan hjelpe gjennom dette også, sier Oxlade-Chamberlain.

– Rhian er en strålende fyr, og jeg trenger ikke rettlede ham så mye. Han sjekker hvordan det går med meg hele tiden. Han er veldig positiv, og hans ungdommelige pågangsmot holder meg gående.

– Nå har han bestemt seg for å forlate meg. Det er fryktelig egoistisk av ham å gå ut på banen igjen og etterlate meg her inne, spøker Ox.

– Jeg er glad for å se at han nærmer seg et comeback. Jeg gleder meg til å se hva han kan utrette ute på banen nå.

Takker Partridge

Oxlade-Chamberlain skryter også av fysioterapeut Richie Partridge, som har fulgt midtbanespilleren hele veien.

– Richie har vært strålende med meg. Det vanskeligste er den mentale kampen du må gjennom. Det er dager hvor du ikke klarer noe som helst. Kneet er så vondt, og du blir frustrert. Richie er god til å se når det skjer, og han sier da at vi gjør bare noe annet i dag. Han ber meg få de vonde tankene ut av hodet, og starte med blanke ark neste dag. Jeg kan ikke takke ham nok, men han har ikke fått meg skadefri ennå, så jeg kan ikke bli for revet med!

– Du har trolig mange flere dårlige dager enn gode dager når du er inne i en rehabiliteringsperiode, for du holder med på noe du egentlig ikke ønsker å holde på med.

– Du er på treningsanlegget sammen med de andre spillerne hver dag. Du ler og spøker med dem, men så går de å tar på seg fotballskoene for å trene. Du blir igjen i et stille rom hvor du driver med styrketrening. Det er de vanskeligste stundene, spesielt når du vet at du må gjennom en lang prosess.

– Jeg står ofte ved vinduet og ser på treningene. Jeg ser Robbo som sliter med å få lagt inn, og så gir jeg ham litt tyn for det når han kommer inn. Jeg sliter med å være tilstede på kampene. Det er da jeg blir mest frustrert, men det er viktig å vise at jeg støtter gutta.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]