Pearce spår Liverpool-exit for Clyne

Nathaniel Clyne har bare spilt en førstelagskamp for Liverpool denne sesongen, mot Chelsea i ligacupen.

17. nov 2018 kl 11.20 Einar Kvande

James Pearce tror det ligger i kortene at Nathaniel Clyne vil bli solgt, enten i januarvinduet eller til sommeren.

Det er bare to år siden høyrebacken var fast inventar både på klubb- og landslag. Han var stabiliteten selv etter overgangen verdt 12 millioner pund fra Southampton til Liverpool sommeren 2015.

I sin første sesong for Liverpool spilte han 52 kamper, og i 2016/17 fulgte nye 41 kamper. I sistnevnte sesong gikk han glipp av bare en Premier League-kamp.

En ryggskade Clyne fikk i juli 2017 krevde imidlertid en operasjon, og etter at han gjorde comeback for Liverpool U23 i februar har ikke forsvarsspilleren klart å vinne tilbake høyrebackplassen på førstelaget.

Trent Alexander-Arnold har gjorde sine saker såpass bra at Clyne bare fikk fem kamper for Liverpool forrige sesong, og var ubenyttet reserve i Champions League-finalen mot Real Madrid i Kiev.

Mangler én kamp på 100

Nå, seks måneder senere, er Clyne fortsatt back up på høyrebackplassen. Han har stått med 99 kamper for Liverpool siden han spilte mot Chelsea i ligacupen i september. Den kampen på Anfield er hans eneste førstelaskamp denne sesongen. Han har ikke spilt i Premier League denne sesongen, og har ikke engang vært på benken siden åpningshelgen mot West Ham.

– I en alder av 27 år skulle Clyne ha vært på toppen av sin karriere, men fremtiden hans i Liverpool ser blek ut nå. Det er vanskelig å se at han skal komme tilbake, skriver James Pearce i Liverpool Echo.

Echo-journalisten mener at Clyne ikke er god nok offensivt til å være fast inventar i Klopps startoppstilling.

– Siden han tok plassen fra Glen Johnson har han bare bidratt med tre målgivende pasninger. Han er solid, men begrenset, påpeker Pearce.

Echo-journalisten mener at Alexander-Arnold er en langt mer dynamisk spiller.

– En produktiv sideback som passer bedre til det Klopp krever i den posisjonen, mener Pearce.

– Når Klopp har hvilt Alexander-Arnold har han valgt Joe Gomez som høyreback isteden for Clyne. Fabinho er også en mulighet i den posisjonen, påpeker han.

14 landskamper

Clyne står bokført med 14 landskamper for England, men har ikke spilt med de tre løvene på brystet siden en kamp mot Spania i november 2016. Mens Alexander-Arnold scoret for England mot USA på Wembley denne uken var Clyne blant spillerne som hadde fått en uke fri av Klopp.

London-gutten har kontrakt med Liverpool til 2020, men en overgang bort fra Liverpool før den tid virker mer og mer sannsynlig.

– Det kan bli allerede i januar eller til sommeren, spår Pearce.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]