– Vi er i en situasjon der spillerne ikke vil dra

Jürgen Klopp mener man må fortsette å prestere for å holde det slik.

24. nov 2018 kl 00.20 Johannes Steen

Sadio Mané fulgte i Salah og Firminos fotspor og signerte torsdag en ny langtidskontrakt med Liverpool FC. Avtalen skal strekke seg til 2023.

Jürgen Klopp mener dette er et resultat av at Liverpool har blitt en klubb spillere ikke vil forlate, men bli for å oppnå sine drømmer og vinne trofeer.

– Vi er nødt til å sørge for at det holder seg slik, sier Klopp til Liverpool Echo.

Det siste tiåret har Barcelona og Real Madrid snappet om Xabi Alonso, Javier Macherano, Luis Suarez og Philippe Coutinho. Spillere som Fernando Torres og Raheem Sterling har forlatt klubben for henholdsvis Chelsea og Manchester City.

– Om du ikke er i en sånn situasjon, må du prøve å komme i en situasjon der spillerne ikke ønsker å dra, forklarer Klopp.

Må fortsatt prestere

– Nå er vi i en situasjon der spillerne ikke vil dra, vi er nødt til å prestere konstant på vårt høyeste nivå. Det er den neste utfordringen.

– Å signere en kontrakt tar 10 sekunder. Resten rundt det er å kvalifisere til den signaturen og bruke den situasjonen. Du trenger ikke å bekymre det for hva noen skriver, du må bare spille din beste fotball.

SIGNERT:
SIGNERT:  Sadio Mané etter å ha signert sin andre Liverpool-kontrakt.

– Jeg er ikke interessert i at det skal være noen beskjed til andre klubber. Det skal være en beskjed for oss. Vi vet alle at disse spillerne kunne tjent mye penger i mange klubber rundt om i verden.

– Det handler ikke om det. Det handler om at de tror at de i øyeblikket er i riktig klubb. Det er åpenbart at de tenker det, så det er bra.

Tror ikke på en ny Coutinho-historie

Mange husker nok at Philippe Coutinho forlot klubben til fordel for Barcelona under et år etter å ha signert ny kontrakt. Klopp tror situasjonen er annerledes nå.

– I den situasjonen kunne hver klubb i verden ha spurt, men det var Barcelona, sier Klopp.

– Jeg spør ikke spillerne: «Er det én klubb som ville fått deg til å glemme alt?». For Phil var det Barcelona, noe vi ikke visste. Jeg er ikke sikker på om han selv visste det før de ringte.

– Det var ikke en normal situasjon og til syvende og sist var det litt av en sum de måtte betale for å få ham. Bra for begge parter.

– Jeg spør ikke spillerne: «Er det én klubb som ville fått deg til å glemme alt?».Jürgen Klopp

– Før Phil dro var det så mye snakk om tingene rundt. Jeg hadde den største respekt for hvordan Phil spilte fotball på den tiden.

– Det er ikke normalt når du konstant tenker på noe annet. Nå kan vi virkelig fokusere på vår situasjon. Jo flere spillere vi har i den situasjonen, jo høyere er sannsynligheten for at vi vil spille den beste fotballen vi kan spille.

– Hvordan kan vi være sikker på at det (å selge en stjernespiller) ikke vil skje? Om noen kommer og tilbyr oss 500 millioner pund eller noe. Tror jeg det er mulig? Nei.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]