– Vi er nødt til å gi blod, svette og tårer

Alisson Becker vet det blir en tøff oppgave borte mot formsterke Arsenal på lørdag.

2. nov 2018 kl 18.03 Johannes Steen

Lørdag kveld gjester Liverpool Arsenal på Emirates. Londonerne ligger hakk i hæl på teten, fire poeng bak Anfield-klubben.

– Det blir definitivt en stor kamp, og vi frykter ikke noen, sier den brasilianske landslagskeeperen til Liverpoolfc.com.

– Vi er selvsikre når det gjelder våre egne kvaliteter. Vi anerkjenner nivået på motstanderen, men vi kan ikke vise noen frykt på banen. Vi er nødt til å gjøre vårt for å spille vår beste fotball og spille på den måten Klopp vil. Det blir uten tvil er bra utfordring.

– Et lag med intensjoner om å vinne Premier League er nødt til å vinne denne typer kamper, så vi drar dit med seier i tankene. Samtidig har vi beina på bakken og vet vi er nødt til å gi blod, svette og tårer for å vinne kampen.

– Blir mye arbeid for forsvarsspillere på begge lag

Unay Emery tok over Arsenal i forkant av denne sesongen etter Arsene Wengers lange regjeringstid. Det startet tregt med tap mot både Chelsea og Manchester City, men nå har de røde og hvite fra London tatt opp hansken og ikke tapt på sine siste 13 kamper.

– Han er et stort navn i fotballen. Han har oppnådd store ting i Sevilla. Han er en stor manager i verdensfotballen og han har tatt over en stor klubb med masse kvalitet, sier Alisson om den tidligere Sevilla og PSG-manageren.

– Formen deres kommer ikke som en overraskelse, men jeg tror de ser på vårt lag som en vanskelig arbeidsoppgave på lørdag. På samme måte er vi nødt til å jobbe hardt også. Det vil bli mye arbeid for forsvarsspillere på begge lag i denne kampen.

GOD FORM:
GOD FORM:  Arsenal er i god form og har ikke tapt på 13 kamper. Men mot Crystal Palace ble det bare med ett poeng for Lacazette og Arsenal.

Det blir definitivt en intens kamp. Jeg tror også det blir en kamp med svært høy teknisk kvalitet, det er to velspillende lag.

– Arsenal startet ikke veldig bra, men de har virkelig funnet seg selv nå, og vi kan bare bli bedre. Vi er nødt til å sikte oss mot å bli bedre i hver eneste kamp. Vi vet vi kan oppnå store ting denne sesongen.

Har studert Arsenal-angrepet

Det har tidligere blitt kjent at Liverpools trenerteam jobber mye med analyser om motstandernes straffeskyttere. Arsenal har også mange alternativer framover på banen, blant annet Pierre-Emerick Aubameyang, som for øyeblikket er ligaens toppscorer sammen med Eden Hazard.

– Jeg kommer ikke til å fortelle deg hemmelighetene mine! Jeg ser på visse ting og jeg er veldig fokusert på hva jeg selv kan gjøre på banen enn på hva motstanderen kan, svarer Alisson på om han har noen ess i ermet denne gang.

– Det er visse ting som ikke forandrer seg i rollen som målvakt, men så klart har vi studert noen ting på mostanderen som vi vil være forberedt på gjennom kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]