Håper å spille med kompisene neste sesong

Harry Wilson jobber knallhardt for å klare det samme som Trent Alexander-Arnold og Joe Gomez.

2. des 2018 kl 12.22 Marius Rabben

Det er snart to år siden Wilson fikk førstelagsdebuten for Liverpool i FA-cupen. Men innhoppet i bortemøtet med lille Plymouth Argyle er foreløpig hans eneste tellende A-lagskamp i helrødt.

Nå storspiller 21-åringen på utlån hos Derby i Championship, og er lagets toppscorer med sju seriemål så langt. I tillegg fikk han vist frem den beryktede venstrefoten sin med et utsøkt frispark borte mot Manchester United i ligacupen i september.

– Å score det målet som Liverpool-fan på Old Trafford var et spesielt øyeblikk, sier Wilson til Mirror.

Eminent skuddfot

– Da jeg så målet igjen på Twitter, hadde jeg ikke innsett at det var så bra som det var! I øyeblikket skjedde det så fort at det bare var uklart. Jeg fikk tekstmelding av Jürgen den kvelden. Han sa strålende kamp, strålende mål. Han syntes det var et skikkelig bra skudd, men han var mer fornøyd med min opptreden totalt sett enn bare scoringen.

Å skulle prestere på den store scenen er på ingen måte noe som virker å skremme Wilson, som fikk landslagsdebuten rekordtidlig for Wales allerede som 16-åring.

I mars i år, under perioden han spilte på lån i Hull City, noterte han seg for sitt første landslagsmål, og for snaut to måneder siden ble han Wales-matchvinner med et lekkert frispark i Nations League-kampen mot Irland.

Dette er med andre ord en svært lovende spiller som har gått gradene på Liverpool-akademiet.

Og Liverpool har store planer for ham: I sommer skrev Wilson under på en ny langtidskontrakt før han ble lånt ut til Derby. Da hadde han tidligere pratet med Jürgen Klopp på Melwood om situasjonen og sesongen som sto for tur.

– Etter å ha gjort det bra i Hull forrige sesong, var vi begge enige om at det ville være bra med et nytt utlån for å spille regelmessig, forklarer unggutten.

– Det var mange klubber som ønsket meg, men så fort agenten min, Lee Robinson, fortalte meg at Derby var interessert, hadde jeg en god følelse. Vi gjør det bra og forhåpentlig kan vi pushe på for et opprykk.

Hovedmålet er Liverpool-plass

Med to nye, glimrende scoringer i den hvite trøya lørdag ettermiddag ble Wilson matchvinner og sørget for at Derby, på 7. plass, og ledet av manager Frank Lampard, bare har ett poeng opp til 3. plass.

– Å få lære av en legende som Frank Lampard er fantastisk. Jeg tar til meg alt han sier. Det går veldig bra, sier Harry videre.

Den gode utviklinga styrker også håpet om at han skal klare å spille seg inn på Liverpools førstelag neste sesong.

– Det er målet, slår han fast.

– Jeg ser på Trent og Joe i dag og håper å få spille med dem neste sesong. Det er flott å se at unge spillere gjør det bra, men når det er kompisene dine som du har vokst opp med og spilt med, så er det enda bedre.

GJENNOMBRUDD:
GJENNOMBRUDD:  Joe Gomez og Trent Alexander-Arnold har funnet seg godt til rette i Liverpools førstelagsstall. Wilson håper han kan følge etter.

– Trent hadde et utrolig år forrige sesong og spilte i så mange kamper, med Champions League-finalen og deretter i VM. Og hvis Joe ikke hadde blitt skadet mot slutten, er jeg sikker på at han hadde gjort det samme. Det er fantastisk å se dem gjøre det så bra.

God selvtillit

På Liverpool-akademiet har Wilson vist at han kan dominere kamper både som kantspiller, i 10-errollen og på topp, og den anvendelige angriperen har tro på at det er mulig å spille seg inn blant stjernene de røde har der fremme.

– Det er kjempekult å se angrepstalentet i Liverpool, men du må også ha troa på egne ferdigheter, ellers har du ingen mulighet, sier han.

– Det vil uansett være vanskelig å komme inn på et lag med stjerner som Mo Salah, Roberto Firmino og Sadio Mané. Men jeg trente med de gutta i over et år før jeg dro på lån til Hull i januar, og det hevet meg.

Wilson gjør det han kan for å komme tilbake til Liverpool i så god form som mulig. Og han er tydelig på god vei.

– Når du får en sjanse på utlån, er du nødt til å skinne. Så når jeg returnerer, kommer jeg til å være i bedre form for å imponere manageren.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]