– Jeg trenger ikke hvile

Virgil van Dijk har bare stått over en kamp denne sesongen.

31. des 2018 kl 11.33 Arve Vassbotten

Virgil van Dijk har bare gått glipp av en kamp denne sesongen, og det var da Liverpool tapte for Chelsea i ligacupen.

26 kamper har han startet, og kun én gang ble han byttet ut, da han gikk ut etter 54 minutter mot Southampton med en skade i ribbeina.

Fansen kunne likevel trekke et lettelsens sukk da van Dijk var tilbake igjen til Premier League-møtet med Chelsea en uke seinere.

– Jeg trenger ikke hvile, sier van Dijk til Liverpoolfc.com.

– Alle ønsker å spille alle kamper. Det er ikke slik at man ønsker å sitte å benken eller på tribunen. Så lenge jeg er i form og føler meg bra, så bare fortsetter jeg å spille, sier bautaen i midtforsvaret.

Hør hvordan vi vurderer van Dijk og de andre spillerne så langt i sesongen her:

– Ikke avgjørende kamp

Selv om kampen mot Manchester City på torsdag naturlig nok blir hauset opp på grunn av betydningen av møte mellom nummer en og to på tabellen, mener nederlenderen ikke alt står og faller på den kampen.

– Vi kan nå fokusere på City-kampen. Det gjorde vi ikke tidligere. Arsenal hadde spilt ganske bra denne sesongen, så vi måtte fokusere på dem og ikke tenke på City. Vi har avsluttet 2018 bra, og forhåpentligvis kan vi fortsette trenden.

– City er en kamp vi ønsker å vinne. Men det vil bli veldig hardt, veldig tøft, men det gjelder for dem også. Det vil bli en bra kamp, men det er ikke en avgjørende kamp eller noe slikt. Vi vil ikke gå til den kampen med en annen holdning enn til andre kamper, hevder han.

– Vi har definitivt selvtillit, men det kan endre seg på et par kamper. Vi vil ikke la oss rive med. Vi trenger å fortsette å gjøre det vi har gjort. Det vil komme tilbakeslag, slik det alltid er i livet, men det handler om hvordan man reiser seg igjen. Så langt har vi klart det bra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]